Bratimljenje Novog Sada i Splita?

dlugomir

stari roker
Moderator
Poruka
237.367
Građanska inicijativa "Drugi grad" pokrenula je inciijativu o bratimljenju Novog Sada i Splita.
split1.jpg

"Žitelji dva grada, oba druga po veličini u svojim državama, oba glavna grada najveće pokrajine/županije, oba sa pozivnim brojem 021, oba sa poštanskim brojem 21.000 - pokrenuli su građansku inicijativu za bratimljenjem Splita i Novog Sada", objavljeno je na društvenim mrežama.
Robert Čoban, predsednik Color Press Grupe i jedan od inicijatora građanske inicijative "Drugi grad", rekao je da je cilj inicijative učvršćivanje prijateljskih veza njihovih stanovnika i stvaranje novih prijateljstava.

"U sklopu projekta ‘Drugi grad’ organizovaće se susreti dva puta godišnje, jednom u Splitu i jednom u Novom Sadu: kulturne manifestacije, konferencije, koncerti, gostovanja predstava, sportska takmičenja. Očekujemo da se inicijativi priključi veliki broj javnih ličnosti, ali i ostalih građana iz oba grada. Među prvima koji su potvrdili učešće su Ante Tomić, pisac iz Splita i Aleksandar Samardžija, vlasnik čuvenog Salaša '137' iz Novog Sada", rekao je Čoban.

Dodao je da svi koji žele da se priključe inicijativi mogu da se jave na e-mail adresu: drugigrad021@gmail.com.
https://www.021.rs/story/Novi-Sad/V...tiva-za-bratimljenje-Novog-Sada-i-Splita.html

Šta mislite o ovoj ideji dragi moji forumaši i još draže forumašice? Ovo bi bio prvi slučaj bratimljenja gradova iz Srbije i Hrvatske. Da li će Novi Sad biti predvodnik? Zna li se stav gradskih vlasti?

Građanska inicijativa "Drugi grad" pokrenula je inciijativu o bratimljenju Novog Sada i Splita.
Pogledajte prilog 1360701

"Žitelji dva grada, oba druga po veličini u svojim državama, oba glavna grada najveće pokrajine/županije, oba sa pozivnim brojem 021, oba sa poštanskim brojem 21.000 - pokrenuli su građansku inicijativu za bratimljenjem Splita i Novog Sada", objavljeno je na društvenim mrežama.
Robert Čoban, predsednik Color Press Grupe i jedan od inicijatora građanske inicijative "Drugi grad", rekao je da je cilj inicijative učvršćivanje prijateljskih veza njihovih stanovnika i stvaranje novih prijateljstava.

"U sklopu projekta ‘Drugi grad’ organizovaće se susreti dva puta godišnje, jednom u Splitu i jednom u Novom Sadu: kulturne manifestacije, konferencije, koncerti, gostovanja predstava, sportska takmičenja. Očekujemo da se inicijativi priključi veliki broj javnih ličnosti, ali i ostalih građana iz oba grada. Među prvima koji su potvrdili učešće su Ante Tomić, pisac iz Splita i Aleksandar Samardžija, vlasnik čuvenog Salaša '137' iz Novog Sada", rekao je Čoban.

Dodao je da svi koji žele da se priključe inicijativi mogu da se jave na e-mail adresu: drugigrad021@gmail.com.
https://www.021.rs/story/Novi-Sad/V...tiva-za-bratimljenje-Novog-Sada-i-Splita.html

Šta mislite o ovoj ideji dragi moji forumaši i još draže forumašice? Ovo bi bio prvi slučaj bratimljenja gradova iz Srbije i Hrvatske. Da li će Novi Sad biti predvodnik? Zna li se stav gradskih vlasti?
Kada zavrse sa bratimljenjem Split moze da proglasi Srbe koji su bili zarobljeni i drzani u Lori za pocasne gradjane i povedu ih u obilazak Lore.

Ahm, ovaj, ne znam sad da li neko od tih nesrećnika koji su tamo bili živi u Novom Sadu, ali u svakom slučaju priča je o bratimljenju gradova, a ne naroda.
Ahm.
Ja sam za to da sa Hrvatima i Bosnjacima pokusamo da izgradimo dobre odnose.Mi imamo svoj narod kod njih,oni svoj kod nas.Svima ce biti dobro ako se ne mrzimo.
Po meni nikakvo bratstvo sa Hrvatima,a ni jedinstvo.
Samo zdav komsiluk ili susjedstvo.To je moj stav.Oni ako hoce da se bratime neka se bratime.Ne sumnjam da ce nasi htjeti ali novosadski korpus je bio na terenu.Kako ce Hrvati preko toga.

Ahm, ovaj, ne znam sad da li neko od tih nesrećnika koji su tamo bili živi u Novom Sadu, ali u svakom slučaju priča je o bratimljenju gradova, a ne naroda.
A što čini grad nego narod. Ili misliš možda da Splićani predstavljaju poseban narod koji nema veze sa ratnim zločinima koji su činjeni u Lori ili koje su činili pripadnici četvrte gardijske širom i Hrvatske i Krajine.

Robert Čoban je samo još jedan od njih.

Poslednja izmena od moderatora:
Hrvati hoce da namagarče budale koji su zaboravile Jasenovac sa jedinim logorom za srpsku decu ?
Hoce da namagarce izmajmunisu budale koje su zaboravile ubija je svojih predaka Srba samo jer su Srbi od devedesete do devedeset seste?
Oni danas negiraju sve zlocine koje su pocinili ` Oluju koje je bilo ciscenje Srba sa podrucja Hrvatske slave prave nas majmunima magarcima.

Srbofobna propaganda mrznje:
Screenshot_20230615-171522_Samsung Internet.jpg

Hrvati decu uce da mrze Srbe:

Screenshot_20230615-171849_Samsung Internet.jpg

Uz mrznju prema Srbima Hrvati uce decu da je normalno sto su Srbima uradili isto sto Nemci Jevrejima:
Screenshot_20230615-172040_Samsung Internet.jpg

Ocistili Hrvatsku od Srba ~ ono malo sto ih ima tamo drze da bi pozirali kao "tolerantni" dok im zapravo zagorcavaju svaki dan zivota.

A što čini grad nego narod. Ili misliš možda da Splićani predstavljaju poseban narod koji nema veze sa ratnim zločinima koji su činjeni u Lori ili koje su činili pripadnici četvrte gardijske širom i Hrvatske i Krajine.

Robert Čoban je samo još jedan od njih.
Ma na stranu sada i politika, vec sto je tamo svaki deseti normalan.
Ne mrze Splicani Srbe vise nego sto mrze ostatak Hrvatske, cak ste im vi mozda za nijansu manje mrski.

Cast iznimkama svakako, ali to je najbolje opisao onaj crnac kada je napisao - Afrika sa strujom.

Hrvati hoce da namagarče budale koji su zaboravile Jasenovac sa jedinim logorom za srpsku decu ?
Hoce da namagarce izmajmunisu budale koje su zaboravile ubija je svojih predaka Srba samo jer su Srbi od devedesete do devedeset seste?
Oni danas negiraju sve zlocine koje su pocinili ` Oluju koje je bilo ciscenje Srba sa podrucja Hrvatske slave prave nas majmunima magarcima.

Pogledajte prilog 1360737

Pogledajte prilog 1360741

Uz mrznju prema Srbima Hrvati uce decu da je normalno sto su Srbima uradili isto sto Nemci Jevrejima:
Pogledajte prilog 1360748

Ocistili Hrvatsku od Srba ~ ono malo sto ih ima tamo drze da bi pozirali kao "tolerantni" dok im zapravo zagorcavaju svaki dan zivota.
90-ih su Hrvati u BiH pokazali kako mogu da zajebavaju nas(Srbe iz BiH) i muslimane kako god hoce.Malo sa muslimanima,pa malo sa Srbima,pa opet sa muslimanima kada im odgovara.A mi i muslimani cekamo u redu kada ce nas se jaran sjetiti.Hrvati ce praviti i Jugoslaviju kada dogori.Kao sto su u obe trcali po zavrsetku svjetskih ratova.

Pogledajte prilog 1360737

Pogledajte prilog 1360741

Pogledajte prilog 1360748

Ne širi mržnju.

Збратимљени градови? Зашто би поново радили експеримент који је већ једном пропао?
Мазохизам епских размера, о овоме ће се сигурно писати као о једном од разлога нестанка
Срба са историјске сцене.

Збратимљени градови? Зашто би поново радили експеримент који је већ једном пропао?
Мазохизам епских размера, о овоме ће се сигурно писати као о једном од разлога нестанка
Срба са историјске сцене.
Ne, to nema veze s narodima. Novi Sad već ima 14 gradova pobratima od kojih velika većina nema veze sa bivšom SFRJ.

У Сплиту живе пилићи и они немају никакве везе са СФРЈ.
split ima puno veze sa SFRJ, i nije sve i samo negativno bilo u toj drzavi,generalizirati kako u nekom gradu zive samo dobri ljudi a u nekom drugom samo zlocesti jest ispod svake razine dijaloga i tu necu sudjelovati, smatram kako je to odluka i misljenje ljudi, stanovnika tih gradova.

Split ima puno veze sa SFRJ, i nije sve i samo negativno bilo u toj drzavi,generalizirati kako u nekom gradu zive samo dobri ljudi a u nekom drugom samo zlocesti jest ispod svake razine dijaloga i tu necu sudjelovati, smatram kako je to odluka i misljenje ljudi, stanovnika tih gradova.
Tako je. Mi se jednostavno suviše opterećujemo prošlošću.

Back