BRAT

"BRAT MI JE, NE ZATO ŠTO SAM GA HTIO, jer da sam ga htio, ja bih ga pravio, i onda mi ne bi bio brat, a ne znam ni da li ga je moj otac htio...
...Bio željena utjeha ili uobičajena nevolja, Bog ga vezuje uz nas bez našeg pitanja, uskraćujući nam sva njegova zadovoljstva a opterećujući nas svim njegovim nevoljama i nesrećama, a kao što zna tvoja uzvišena pamet, nesreće su mnogo češće nego zadovoljstva, pa bismo mogli reći da je brat nesreća koju nam Bog šalje, i zato je primamo kao božiju volju i određenje, zahvaljujući mu na svemu. Tako, eto, zahvaljujem Bogu na nesreći..."

DERVIŠ I SMRT - dio iz razgovora Nururdinovog sa Muftijom

...ali Bog nam daje rodbinu ne samo da bismo je mi imali za sebe, kada nama treba, vec i da bi oni imali nas i da bi se mi ucili strpljenju, trpljenju i ljubavi...naravno, do neke mere...

spiholog;bt57161:
...ali Bog nam daje rodbinu ne samo da bismo je mi imali za sebe, kada nama treba, vec i da bi oni imali nas i da bi se mi ucili strpljenju, trpljenju i ljubavi...naravno, do neke mere...

Zanimljivo mišljenje od knjige koju necenim nimalo, i koja je nametnuta decenijama u školama kao obavezna literatura pa nam uvežena u svest i nasledsvo putem generacija i putem vaspitanja.

-Vezano za ovo mišljenje nekako mi nelogično biće da je čovek previše religiozan, a ja ateista pa ću reći sleće:
-Bog nam nedaje nit brata nit rodbinu, već roditelji i sudbina koju sami sebi pravimo.
-Bog nije materijalno biće nit neka slika po meni (bar ga ja ne videh nigde), već se može osetiti putem energije kojom svo okruženi, osećanja i raspoloženja u kome se nalazimo u nekom momentu, vlažnost vazduha temperatura unutrašnja spoljašnja sve to mora se uklopi da bi osetili nekog boga koji je po meni recimo obična nirvana koju čovek doživi postane slep i vidi boga kao anđela, životinju oblak bilo šta svakom slika drugačija. da kuckam previše jer se neće složiti 99% ljudi samnom, jer je to naučna možda šala i definicija.:think:

-O MOJ BOŽE KO MI DADE TASTATURU TI IL NEKO DRUGI :dash:

-Tema je prosta i veoma jasna i direktna po meni usmerena:
-Brata nam daju roditelji, rodbinu sudbina i razvoj situacija.
-Šta ćete raditi i sa rodbinom bratom itd...(učiti ,pomagati, podržavati ,razumeti nebitno) je stvar ličnog opredeljenja ništa više:whistling:.

-Autor il autorka teme pita de je granica, granica je definisana i određena, i može se svesti u jednu reč, TOLERANCIJA, ako ćemo u više reči granica je nivo vašeg strpljenja prema bratu il rodbini, doklećete je ako je nevaljala trpeti a ako nije dalićete je uvažavati.:)

I na kraju izvinjavam se bogu ako naleti da me bije što ga nisam nigde vido il snimio, iza nekog ćoška, i izvinjavam se piscu ako naleti i oduzmem mi tastaturu sa oboje ću se boriti i neću se tako lako prepustiti, :worth::mrgreen:

sramota...tek sad vidim ovaj post...
imaš pravo da ne vjeruješ u boga, kao što mi MNOGI imamo pravo da vjerujemo...stvar lična i kojoj ne vrijedi raspravljati
za toleranciju si u pravu...ja bih rekla još više...ljubav je granica i mogućnost---ako ima ljubavi a nema mogućnosti (npr.materijalne)- teško je to podnijeti

Back