Beli0135:
Verujem da sedeci u Vrbasu mozes da sagledas sve cinjenice o zivotu u brazilu, sao paulu ili bilo gde...
To sto sam ja trenutno u Vrbasu ne znaci prijatelju da nikad iz njega nisam izasao, imam prilicno veliko iskustvo putujuci i ziveci po svetu, jos od 1986. godine...... ako ti zaista mislis da Brazil eksploatise USA tako sto im prodaje ili "izvozi" robu koju su upravo isti ti amerikanci i razvili pre svih ostalih, onda je to tvoj problem, nemam nameru da vodim neku veliku polemiku oko toga. Problem je u tome sto i nisi nasao bas neki primer da bi pokazao kako je Brazilska ekonomija jaka, pa si bas jos uzeo za poredjenje informaticku tehnologiju Brazila da poredis sa USA, ekonomski najjacu zemlju sveta, da si bar uporedio Brazil sa ostatkom J. Amerike, onda ok. Ne znam samo na osnovu kojih parametara je Brazil tehnoloski napredniji od USA? Pa da je to tako, da li bi postojela one favele u okolini Ria gde zivi i nekoliko miliona ljudi koji imaju jedva za hleb? Pazi malo kakve izjave dajes prijatelju.........
Nego peonta price nije bila o tome koliko je Brazil ekonomski jak, vec sam napomenuo nesto mnogo bitnije a to je da sve to sto si ti napomenuo nema skoro nikakvog uticaja ako pricamo o obicnom, prosecnom coveku iz Srbije koji pokusava negde da ode i zapocne novi zivot. Pa zar svi nasi ljudi koji beze iz Srbije otvaraju firme po svetu, ne znaju jadnici gde da uloze taj "silni" novac?
Ja ni u jednom momentu nisam trvdio da je u Brazilu lose ziveti, ali nemoj stvarati laznu sliku pricajuci kako Brazil izvozi ovo ili ono u USA, to nikome nista ne znaci.
Ajde onda nama ti reci kolike su prosecne plate u Brazilu, a koliki prosecni troskovi zivota, i da li je uopste lako naci posao? Da cujemo neke konkretne cifre a ne , Brazil izvozi to, jaci je od USA,....to sto ti imas neku privatnu firmu tamo, ne znaci bas nikome odavde ama bas nista.
Pa nismo mi prijatelju sisali vesla pa da ne mozemo da dodjemo do informacija o Brazilu ili bilo kojoj drzavi na planeti, ja pratim malo i neke strane forume i poznajem neke ljude koji tamo zive, otrpilike znam situaciju u Brazilu. Informaticka tehnologija je stigla i u Vrbas pre mnogo godina, pa i mi imamo kompjuter i internet kao i vi u Brazilu pa mozemo doci do informacija.......