Braon zidovi

• Začetnik teme Začetnik teme xella
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

xella

Veoma poznat
Poruka
14.341
Planiram ovih dana krečenje dnevne sobe. Planirala sam da okrečim jedan zid u čokoladno braon. Ovako bi trebalo da izgleda:
37.jpg

E, sada... interesuje me da li ovakvu boju mogu postići sa običnom poludisperzijom ili bi morala uzeti neku akrilnu boju (one boje što se mešaju-naručuju)?

Ukoliko ni jedna od ove dve solucije nije moguća... Gde da nabavim braon tapete po povoljnoj ceni? :bye:

Poslednja izmena:
Idi u prodavnicu boja i lakova pa im trazi da ti pokazu paletu boja koje mogu praviti. Sve se radi kompjuterizovano.
Tvoje je samo da odaberes intenzitet boje. Puni tonovi znaju da budu skupi... jako skupi.

Bila sam u jednoj od tih prodavnica, raspitala se, sve O.K. samo me brine da li će se sa takvom bojom, koja slažemo se nije jeftina, postići efekat kao na slici.

Moja prijateljica je na taj način naručila narančastu boju i kada je prekrečila, doduše ona je krečila kuhinju, sve je bilo u nekakvim flekama, a prljavština je ostala, samo je dobila novu narančastu šaru...

Eto, moje pitanje je da li se to može izbeći...? Da li je ona u nečemu pogrešila ili je do boje?

Ne verujem da je razređivala, ali ne bi me čudilo da je samo jednu ruku prešla :hahaha: Verovatno je do toga...

Ništa, onda ću kupiti tu boju, valjda će biti O. K. I još jedno pitanje, da li treba zidove pre krečenja podlogom da premažem?

Jel bi ti samo jedan zid krečila ili više zidova u istoj sobi? Ako je jedan i možeš sama. A boju svakako da ti po željenoj nijansi naprave u specijalizovanoj prodavnici boja i lakova. Ili da unajmiš majstora i saopštiš mu želje vezano za boju. Majstori će to svakako uraditi vrlo kvalitetno a naplata se vrši po kvadratnom metru.

Poslednja izmena od moderatora:
Samo jedan zid ;) I ranije sam sama krečila, tako da nije problem. Samo što ću ovaj put uzeti akrilnu boju, a kako nisam ranije sa njom radila, morala sam da pitam. Hvala na savetima u svakom slučaju :D

odlična boja, samo je pitanje da li želiš da ti bude mat ili da ima sjaj, pa povedi računa i o tome

A te fleke uglavnom oće da izbiju ako nije pripremljen zid pre toga, nego se samo preko stare farbe prefarba niovom

odlična boja, samo je pitanje da li želiš da ti bude mat ili da ima sjaj, pa povedi računa i o tome

A te fleke uglavnom oće da izbiju ako nije pripremljen zid pre toga, nego se samo preko stare farbe prefarba niovom

Апсолутно тачно. Беше, калијумов сапун за прање зидова? Да одмасти. А није згорег и мало шмиргле да одради преко старе подлоге.
Што се тиче боје, свако према укусу. Ако је један зид, ја бих се одлучио за акрил јер је квалитетнији а остали зидови ионако "дишу".

Апсолутно тачно. Беше, калијумов сапун за прање зидова? Да одмасти. А није згорег и мало шмиргле да одради преко старе подлоге.
Што се тиче боје, свако према укусу. Ако је један зид, ја бих се одлучио за акрил јер је квалитетнији а остали зидови ионако "дишу".

Da, biće akrilna boja. Što se tiče tog sapuna, mislim da nema potreba, jer je zid u suštini čist. Kod drugarice je bilo katastrofa, jer deo oko šporeta nema pločice :roll: već je taj deo krečen.

Što se tiče mog zida, na njemu su samo dve štrafte od stolice (žuta farba) , pa ću to malo išmirglati. I da, ima deo gde je malo tamnija boje (tu sam pokušala prekrečiti par flekica i ispalo je katastrofa :rumenko: ). Da li da išmirglam i taj deo ili da samo nanesem malo više boje? :rumenko:

P. S. Još ne znam da li ću mat ili sjajnu... Mislim da bi pre mat... Odoh do boja i lakova da ja to pogledam... :ok:

Hvala Zoro :D Mnogo ste mi pomogli sa savetima, znači šmirgla, podloga, dve ruke boje i ima da bude kao bombona :klap:

pazi sa šmirglanjem.
To može da ti bude najgori posao, ne zbog samog šmirglanja, već zbog prašine koja će da ti napravi trodupli posao kasnije.

Izaberi sitnu šmirglu

Ako imaš nekoga da ti drži usisivač pored, dok šmirglaš, dobro jeste, ako nemaš..onda probaj sama da jednom rukom šmirglaš (glet), a drugom da držiš usisivač. (mada, usisivač posle toga mora dobro da se očisti, jer izgleda kao da je radio u mlinu)

Ja sam nedavno probao da prevarim to sve nekako, pa sam kvasio šmirglu ili zid, i videh da može i tako, ali onda moraš češće da spiraš glet sa šmirgle.

Obrni okreni...to je to.
Samo farbanje je najlakše, najvažniji i najveći posao je priprema i ono što ide posle
Ko u seksu, da prostiš..

pazi sa šmirglanjem.
To može da ti bude najgori posao, ne zbog samog šmirglanja, već zbog prašine koja će da ti napravi trodupli posao kasnije.

Obrni okreni...to je to.
Samo farbanje je najlakše, najvažniji i najveći posao je priprema i ono što ide posle
Ko u seksu, da prostiš..

Čoveče! :sad2: Bio si u pravu, Zoro! Evo raspadam se posle šmirglanja :rida: ali bar sam završila najgori deo posla ;)

Strašno koliko prašine, a baš sam juče ceo stan sredila... Al, šta da radim kada sam neorganizovana, sređivaću opet :dash:

Uglavnom, leđa me otkidaju :( ali ne predajem se ja tako lako :per: Šmirglanje je gotovo, čak sam i trake polepila i oribala ceo stan... :klap:

Sada idem da smućkam podlogu, kupila sam neku makedonsku. Rešila sam da to večeras završim i da sutra rano krenem sa krečenjem.

E, da, kupila sam spektra perivu boju, novu četku i novi valjak :zurka:

Čim završim kačim slike, valjda me neće biti sramota da ih okačim :zcepanje:

Pozdrav svima i hvala na savetima! :cao:

Gotovo! :klap::klap::klap: Ispalo je fenomenalno! Samu sam sebe prevazišla :lol:
Oduševljena sam akrilnim perivim bojama i nikada, ali nikada više neću koristiti poludisperziju :ok:

Jeste da sam se namučila oko šmirglanja, ali vredelo je :super:

Joj i ja tako mislim :D:D:D Ostalo mi je pola litre boje, pa sam okrečila i pregradni zid između kuhinje i dnevne sobe. Predobro je. Još kada okačim slike iznad dvoseda :zper: a tek bavalit kada odradim :zurka:

Planiram ovih dana krečenje dnevne sobe. Planirala sam da okrečim jedan zid u čokoladno braon. Ovako bi trebalo da izgleda:
37.jpg

E, sada... interesuje me da li ovakvu boju mogu postići sa običnom poludisperzijom ili bi morala uzeti neku akrilnu boju (one boje što se mešaju-naručuju)?

Ukoliko ni jedna od ove dve solucije nije moguća... Gde da nabavim braon tapete po povoljnoj ceni? :bye:
Ovakve nijanse braon boje sam samo video u lak verziji. Mislim da vodena boja tu toplinu ne moze da da.

Back