Braon oči uverljivije od plavih

Vesti Krstarice

Domaćin
Poruka
3.392
PARIZ, 21. oktobra 2013. (Beta) - Najnovija češka studija objavljena u Francuskoj navodi da ljudi s braon očima ulivaju više poverenja nego ljudi s plavim očima.

Naučnici sa Filozofskog fakulteta Univerziteta u Pragu fotografisali su 40 muškaraca i žena od dvadesetak godina s braon i plavim očima. Nisu uzeli u obzir zelene smatrajući da su izmedju plavih i smedjih, preneli su francuski mediji.

Potom su slike pokazali grupi od 238 volontera oba pola. Rezultati su pokazali da je velika većina odgovorila da braon oči ulivaju više poverenja, posebno muške oči te boje.

Oni pretpostavljaju da muškarci pored braon očiju imaju takvu anatomiju lica, veća usta, širu bradu, gušće obrve, jače noseve i, ako pored toga imaju strože crte lice, tako muževniji ulivaju veće poverenje.

Plave ochi:zaljubljena: ko da gledash nebo ili more...braon su tajnovite, duboke i tople, a zeleneeee...jbg, te su da odma otkinesh na licinom mestu:lol:moj sin ima zelene ochi pa kad ih onako udidi, ja kazem ish da tako gledash cure a ne mene:lol:

Ja sam jedna od rjetkih zena koja ne voli plave oci. Ama bas nimalo me ne privlace i nista lijepo ne vidim u njima. Zelene obozavam, i tamne ali krupnije. Jos kad muskarac ima guste i lijepo oblikovane obrve... Uhhh....:manikir:

Ja sam jedna od rjetkih zena koja ne voli plave oci. Ama bas nimalo me ne privlace i nista lijepo ne vidim u njima. Zelene obozavam, i tamne ali krupnije. Jos kad muskarac ima guste i lijepo oblikovane obrve... Uhhh....:manikir:
Ukusi naravno nisu za raspravu, ipak...ne znam ja imam braon i uvek me privlachile svetle ochi, na kraju se udadoh za mm.koji ima braon i to odjednom nije bilo tako vazno kao kad sam bila mladja:lol:

- - - - - - - - - -

Jos kad muskarac ima guste i lijepo oblikovane obrve... Uhhh....

e takve ima moj sin, moja drugarica ga zove B, Pit, msm taj tip je al metar vishi od njega:lol:

Ukusi naravno nisu za raspravu, ipak...ne znam ja imam braon i uvek me privlachile svetle ochi, na kraju se udadoh za mm.koji ima braon i to odjednom nije bilo tako vazno kao kad sam bila mladja:lol:

- - - - - - - - - -

Jos kad muskarac ima guste i lijepo oblikovane obrve... Uhhh....

e takve ima moj sin, moja drugarica ga zove B, Pit, msm taj tip je al metar vishi od njega:lol:

Naravno da nisu, niti mi je to cilj :) Zaboravila sam napisati u prvom postu da ne volim plave oci (iako je moj bivsi imao plave, uvijek to tako hoce :lol: ) pa mi je Vas post dosao kao kec na 11 :) Steta, ne volim visoke :p

Braon kod muškarca
images

Plave kod žene
images

Back