Бранко коцка - у вену се боцка

Alter_Ego_

Stara legenda
Poruka
89.679
SCENA KOJA JE ZAPALILA FEJSBUK: Kako je Branko Kockica psovao pred banjalučkom novinarkom

Društvo 14:03, 18.10.2016. 0
Podeli na facebook-u Podeli na twitter-u Podeli na Google plus-u Podeli na Viber-u Podeli na Whatsappu Pošaljite komentar Podeli na mailu-u
Novinarka Žana Gauk iz Banjaluke je, kao i većina nas, odrasla uz Branka Kockicu. Bio je heroj njenog detinjstva, ali je prilikom skorašnjeg susreta sa njim doživela veliko razočaranje. Njeno iskustvo prenosimo u celosti.

"Petak u 16.30. Koleginica iz jedne banjalučke redakcije takođe je strpljivo čekala da stigne. Kasni. Ali to je za glumce. A i za nas novinare. Sprovedoše nas na scenu, a Kockica uveliko proba tekst. Klavir se ne čuje na sceni. Ide sve ispočetka. Mi i dalje čekamo. Dogovoreni intervju!

"Da čujem pitanja", reče koleginici, a onda poče da iščitava jedno po jedno kao dete u klupi ispred učitelja. Veliki Kockica počinje nervozno da se češe po glavi i govori: "OK, odgovoriću kratko". Ipak, stade na jednom.

"Branko, da li je danas teže zasmejati decu s obzirom na to da im je dostupno mnogo medija"?

Čuveni Kockica zaurla: "Kakva su to glupa pitanja? To je glupo. Kako ja mogu da kažem da li je lakše ili teže. Vi umišljate da sam ja pedagog. Ja sam samo glumac. Ja nikoga nisam nasmejavao ni učio. Imao sam tekst pred sobom i to sam čitao. Nikoga nisam vaspitavao. Šta da ti na to odgovorim, u pič… materinu".

Koleginica krajnje profesionalno nastavlja o obrazovnom programu onda i sada. Kockica i dalje, preobražen u neki gadan lik, drsko odgovara: "Ne znam, neću da odgovorim. Morao bih da napadnem vlast, a ja sam Vladin službenik. Eto, neka ti odogovor bude da ne znam. Odgovori ti meni. Šta bi mi odgovorila na tu glupost? Zaista nemam vremena. Mene je dolazak na ovaj festival unakazio".

Okreće se prema meni i kaže: "Pošalji pitanja na mail. Ne znam kada ću odgovoriti. Ali, tebi ću da odogovorim jer si iz Republike Srpske, a ja imam poseban osećaj prema Srbima".

I nestade. Negde na sceni. Branko… Kockica… Naš Branko… Onaj što nas je učio da se delimo samo na dobre i loše, kako da se ponašamo i da prema svima budemo uljudni…

U neverici odlazim… Ne dešava se to često, da se razumemo. Ne u pozorištima. Čitav vikend razmišljam i ne mogu da dokučim šta ljudi umisle da su. Znam da su novinari omraženi i s tim se borimo godinama. Isto tako znam da ni vi ne biste imali ni šta da gledate ni šta da čitate da nije nas. Da nije naših pitanja, kako biste o pojedincima saznali sve što znate? Da nije medija, da li bi bilo čuvenog Kockice?

Pitanja za njega više nemam. Samo poruku da smo ga voleli svi. Ceo Balkan. Sva deca osamdesetih. Potonuo je… Mornar koji je plovio morima mašte, kralj koji je vladao beskrajnim kraljevstvom, učitelj i vaspitač… Potonuo je. Junak mog djetinjstva postao je tragični lik.

I ne postoje, dragi Branko, glupa pitanja. Postoje samo glupi odgovori. To si, nažalost, i ti dokazao", završila je svoje iskustvo sa Kockicom novinarka iz Banjaluke.

(Lola magazin)

http://www.kurir.rs/vesti/drustvo/s...ao-pred-banjaluckom-novinarkom-clanak-2497641

Бранко коцкица је свакако могао пристојније да одговори овој гомњивој новинарки, али то не мења чињеницу да питања заиста јесу глупа до бола, ма колико да постављачи питања воле да кажу "не постоје глупа питања, већ само глупи одговори".

Шта бисте одговорили на ова питања а да буде смислено, а не само куртоазно.

Branko je oduvek bio drzak i đubrast kad je van scene,
lično sam se uverio u to kao dete nekoliko puta posle predstave kako se ponašao,
gledao nas decu kao da smo konzerve na đubrištu i arogantno okretao glavu nešto nalik na : Pihh, odjebite, ne dosađujte mi gamadi

ali nama, u dečijim očima bio je i dalje neko koga smo voleli i bili njime opčinjeni...kasnije sa godinama
slušavši i iskustva drugih kakve su neprijatnosti doživljavali sa njim , postao mi je mrzak..možda bolje rečeno - razočaran

Kako izgleda,mnogi rekao bih naivno ili neoprezno o ličnostima sa javne scene formiraju mišljenju na osnovu impresija stečenih posmatrajući te ličnosti na malim ekranima ili eventualno nekom drugom mediju.U raalnosti svi ljudi nose maske ...

- - - - - - - - - -

da je ostala juga sve bi bilo drugacije

Koja si ti gluperda,sačuvaj Bože i sakloni.

Poslednja izmena:
Kako izgleda,mnogi rekao bih naivno ili neoprezno o ličnostima sa javne scene formiraju mišljenju na osnovu impresija stečenih posmatrajući te ličnosti na malim ekranima ili eventualno nekom drugom mediju.U raalnosti svi ljudi nose maske ...

- - - - - - - - - -

Koja si ti gluperda,sačuvaj Bože i sakloni.

vreme je da i ti demaskiras svoje delovanje

Ovo je mogao da bude odlican tekst! Ova novinarka je mogla da napravi takvu pricu o propadanju svih nas, a ona je to okrenula samo ka Branku...

Branko je lepo rekao da je on bio samo onaj koji cita tekst. Nije bio neko ko vaspitava decu. To je bio onaj koji pise tekst, koji sve to rezira, koji uredjuje program.
Branko Kockica nije bio to sto je bio zbog njega samog vec zbog sistema koji je koliko toliko radio na obrazovanju dece, ocuvanju njihove bezbriznosti i generalno brinuo o toj deci mnogo vise nego sto se to desavalo kasnije...

Ocigledno je to i zeleo da kaze jer je skrenuo paznju na to da ako bi rekao bilo sta, ispalo bi da napada vlast, a on je eto drzavni sluzbenik...

Nezadovoljstvo stanjem u kojem smo je ocigledno, a mi umesto da se bavimo stanjem mi se bavimo nekim tragicnim produktima takvog stanja...

knjiga-3.jpg

:hahaha:

...
Vi umišljate da sam ja pedagog.
Ja sam samo glumac.
Ja nikoga nisam nasmejavao ni učio.
Imao sam tekst pred sobom i to sam čitao.
...

Ovde je sve rekao.
U toj jednoj rečenici, u tom jednom stavu.

Problem između javnih ličnosti ( nečijih junaka ) i fanova
nastaje kada junaci odbiju da u privatnom životu budu likovi koje su tumačili.

Slično se u velikim količinama događalo devedesetih,
kada su gomile glumaca, pevača, zabavljača ...
oduševljeno pristupile "društveno-političkim promenama"
ne želeći da u životu budu junaci partizanskih filmova
pritom zaboravljajući sve što je pre svega njima
omogućavao Titoizam.

Ja se lično sećam
koliko me je neprijatno iznenadio pokojni Bata Živoinović
kada je postao istaknuti član SPSa,
ili pok. Dragan Nikolić kada je "šetao" Beogradom i lupao u lončiće.

Ni jedno ni drugo mi nije bilo dostojno likova koje su tumačili u filmovima.

Pa da, pogled, lokne uzas, sav izvestacen, problem je u tome sto u njegovoj mladosti nije bilo toga sto sada ima (moda silikonska dolina, pumpanje, peglanje, zatezanje pa javno hvalisanje tj. ispovedanje o bar smrkanju droge ili alkoholisanju ili klinke ovaj mlade starlete itd. a rijaliti sve za lovu i ne jedan brak bez skandala, stvarno svasta). Zato Branko nije ni blizu danasnjim javnim licnostima uzorima klinaca, koje vecina tzv. novinara podrzava i hvale... decu vaspitavaju roditelji, dok je Branko glumac, pisac sasav i detinjast a deda pa jos pitanje u trku pred nastup he puklo novinarstvo, drustvo...

Poslednja izmena:
Pa da, pogled, lokne uzas, sav izvestacen, problem je u tome sto u njegovoj mladosti nije bilo toga sto sada ima (moda silikonska dolina, pumpanje, peglanje, zatezanje pa javno hvalisanje tj. ispovedanje o bar smrkanju droge ili alkoholisanju ili klinke ovaj mlade starlete itd. a rijaliti sve za lovu i ne jedan brak bez skandala, stvarno svasta). Zato Branko nije ni blizu danasnjim javnim licnostima uzorima klinaca, koje vecina tzv. novinara podrzava i hvale... decu vaspitavaju roditelji, dok je Branko glumac, pisac sasav i detinjast a deda pa jos pitanje u trku pred nastup he puklo novinarstvo, drustvo...

kakvi silikoni, kakvo pumpanje
branko nikad nije uzivao u tome so je radio, nego je radio na silu ono sto mu donosi profit
zato se i videla ta izvestacenost u odnosu sa decom

Back