Nikita Kulganov
Buduća legenda
- Poruka
- 37.589
BRANKO CRNOGORAC, ČUVENI KARELI IZ APATINA: Pojeo sam 15.000 viljušaka, 25.000 sijalica i ceo bicikl!
Još kao mladić shvatio sam da moja želudačna kiselina može da svari sve sem zlata... Od tada sam gutao sve, kašike, viljuške, sijalice, eksere, čak i jedan ceo bicikl za opkladu... Pojeo bih i celog "fiću" da su iz "zastave" hteli da mi ga daju
Sećate li se Branka Crnogorca (77), čuvenog Karelija? Nadaleko poznata zvezda bivše Jugoslavije, čovek koji je zbog sposobnosti da gura metalne predmete ušao u Ginisovu knjigu rekorda i postao filmska zvezda, danas živi skromno, potpuno zaboravljen, u svom rodnom Apatinu.Zlatni sat izašao neoštećen
Kareli naglašava da njegova želudačna kiselina nije mogla da istopi samo zlato.- Jedna gospođa me je zamolila da progutam njen zlatni sat, valjda je mislila da sam mađioničar i da je u pitanju trik. Tada sam i saznao da moj želudac ne može da "prokuva" zlato. Sat je posle nekoliko dana "ispao" u neokrnjenom obliku, na prirodan način - smeje se Kareli.
Karelija smo se nedavno prisetili u Informeru kada smo pisali o njegovom "nasledniku", zatvoreniku iz Pirota koji je progutao viljušku i četiri kašike.
Medicinski fenomen
Međutim, pravi Kareli, koga smo posetili u Apatinu, kaže da to nije ništa naspram onoga što je on pojeo u svom životu.- Moja želudačna kiselina je "kriva" za moju svetsku popularnost krajem pedesetih i početkom šezdesetih godina prošlog veka. Zahvaljujući njoj, pošto je topila sve što stavim u usta, postao sam jedinstven u svetu po tome što sam jeo sve što mi se našlo pod rukom - escajge, sijalice, eksere, pesak, šljunak, pa sam čak smazao i jedan ceo bicikl. Lekari su ostali u čudu kada se i sonda, koju su mi stavili kroz usta, skroz istopila - priseća se slavnih vremena čuveni Kareli.
- Otpušten sam iz vojske zbog toga što sam za samo jedan obrok pojeo trideset porcija pasulja i šest vekni hleba. Posle sam nastupao sa cirkusom "Adrija", gde sam zaradio poznati nadimak, ali i prve honorare.
Kobna pedala
Želeo je čika Branko, kao krunu svoje karijere, da pojede i celog fiću, ali nije mogao da se nagodi sa "Zastavom" oko cene auta. Kaže, nisu imali sluha za to.- Ali sam zato, za opkladu, pojeo bicikl, onaj veliki stari "partizan". Pedala me umalo koštala glave. Kažu doktori, zaglavila se. Tad sam prvi put operisan, a posle još šest puta i nakon toga sam morao da se smirim - sa setom priča Kareli.
Preminuo Branko Crnogorac – Kareli: Čuveni Ginisov rekorder umro u 89. godini
Bio je i jedna od zvezda Žilnikove serije "Vruće plate"
https://objektiv.rs/vest/877256/pre...eli-cuveni-ginisov-rekorder-umro-u-89-godini/Vruće Plate
Poslednja izmena: