Branko Crnogorac, čuveni Kareli iz Apatina za pojeo sam 15.000 viljušaka, 25.000 sijalica i ceo bicikl!

Nikita Kulganov

Buduća legenda
Poruka
37.589

BRANKO CRNOGORAC, ČUVENI KARELI IZ APATINA: Pojeo sam 15.000 viljušaka, 25.000 sijalica i ceo bicikl!​

Još kao mladić shvatio sam da moja želudačna kiselina može da svari sve sem zlata... Od tada sam gutao sve, kašike, viljuške, sijalice, eksere, čak i jedan ceo bicikl za opkladu... Pojeo bih i celog "fiću" da su iz "zastave" hteli da mi ga daju​

Sećate li se Branka Crnogorca (77), čuvenog Karelija? Nadaleko poznata zvezda bivše Jugoslavije, čovek koji je zbog sposobnosti da gura metalne predmete ušao u Ginisovu knjigu rekorda i postao filmska zvezda, danas živi skromno, potpuno zaboravljen, u svom rodnom Apatinu.
437245_branko-crnogorac-kareli_ls-xs.jpg

Zlatni sat izašao neoštećen​

Kareli naglašava da njegova želudačna kiselina nije mogla da istopi samo zlato.
- Jedna gospođa me je zamolila da progutam njen zlatni sat, valjda je mislila da sam mađioničar i da je u pitanju trik. Tada sam i saznao da moj želudac ne može da "prokuva" zlato. Sat je posle nekoliko dana "ispao" u neokrnjenom obliku, na prirodan način - smeje se Kareli.
Karelija smo se nedavno prisetili u Informeru kada smo pisali o njegovom "nasledniku", zatvoreniku iz Pirota koji je progutao viljušku i četiri kašike.

Medicinski fenomen​

Međutim, pravi Kareli, koga smo posetili u Apatinu, kaže da to nije ništa naspram onoga što je on pojeo u svom životu.
- Moja želudačna kiselina je "kriva" za moju svetsku popularnost krajem pedesetih i početkom šezdesetih godina prošlog veka. Zahvaljujući njoj, pošto je topila sve što stavim u usta, postao sam jedinstven u svetu po tome što sam jeo sve što mi se našlo pod rukom - escajge, sijalice, eksere, pesak, šljunak, pa sam čak smazao i jedan ceo bicikl. Lekari su ostali u čudu kada se i sonda, koju su mi stavili kroz usta, skroz istopila - priseća se slavnih vremena čuveni Kareli.
- Otpušten sam iz vojske zbog toga što sam za samo jedan obrok pojeo trideset porcija pasulja i šest vekni hleba. Posle sam nastupao sa cirkusom "Adrija", gde sam zaradio poznati nadimak, ali i prve honorare.
2782243_kareli-plakat_ff.jpg

Kobna pedala​

Želeo je čika Branko, kao krunu svoje karijere, da pojede i celog fiću, ali nije mogao da se nagodi sa "Zastavom" oko cene auta. Kaže, nisu imali sluha za to.

- Ali sam zato, za opkladu, pojeo bicikl, onaj veliki stari "partizan". Pedala me umalo koštala glave. Kažu doktori, zaglavila se. Tad sam prvi put operisan, a posle još šest puta i nakon toga sam morao da se smirim - sa setom priča Kareli.
FDn77kaXMAkwGSE.png

Preminuo Branko Crnogorac – Kareli: Čuveni Ginisov rekorder umro u 89. godini​

Bio je i jedna od zvezda Žilnikove serije "Vruće plate"​

https://objektiv.rs/vest/877256/pre...eli-cuveni-ginisov-rekorder-umro-u-89-godini/

Vruće Plate​

Poslednja izmena:

Back