Branje narandzi,mandarina, maslina i ostalog u Italiji.

Ma ne slušaj ti njega nego idi i beri maline ,vidiš kako se Marko obogatio da i dan danas ništa ne radi.
pouzdano znam da je bas tesko naci ok radnike za branje malina.desavalo se da dodju,pocnu,i u sred sezone napuste posao i odu,a tek je to onda muka za vlasnike istih.prosle godine je bila dnevnica mislim 1600din,hrana i smestaj.
to ni malo nije jednostavan posao.radi se po 12h (tu spadaju i pauze).otprilike sezona traje mesec dana.

pouzdano znam da je bas tesko naci ok radnike za branje malina.desavalo se da dodju,pocnu,i u sred sezone napuste posao i odu,a tek je to onda muka za vlasnike istih.prosle godine je bila dnevnica mislim 1600din,hrana i smestaj.
to ni malo nije jednostavan posao.radi se po 12h (tu spadaju i pauze).otprilike sezona traje mesec dana.

preko koje agencije apliciras- ilis sta li vec?

ovo je primer kako je ovde kod nas

ne bi ja ovde brao maline i ostalo nego preko. za neku satnicu od5 eura pa na dalje kako se krecu... radije bi isao preko nekoga ko je vec bio tamo nego preko agencije, jer one uzimaju svoj deo..

A gde si ti cuo da ima agencija koja salje za grcku?aj malo razmisli da za to ne treba nikakva kvalifikacija..sto znaci da ti ne znas sta te ceka tamo..ni poslodavac kakav si ti radnik..znaci ne moze agencija da stoji iza branja narandzi..nije ti to prekookeanski posao gde imas papire i testove da li si vican u tome..inace 4e je sat za vecinu poslova..a sad su tek prsli

http://www.agava.rs/index.html evo agencija. ja sam danas isao da se raspitam i poneli su se jako neprofesionalno... pre svega taj prostor u kom rade je mozda 3 sa 3, dnevno im dodje jako puno ljudi. razgovor smo obavili ispred agencije. izasla je neka bangava radnica koja ans je skidala sa ***** sa odgovorima jer je jedva cekala da udje da ugreje bulju.. sto se tice branja ovih vocki kao ne primaju nase ljude nego rumune, albance, marokance, jeftiniji su, a gradjevinski poslovi u nemackoj mogu da se rade pod uslovom da se zna posao savrseno i nemacki i engleski... tako da za sada nista :(

Back