Бракови између различитих раса

Baby Yoda

Contributor
Poruka
21.753
Често виђамо у Сједињеним Америчким државама бракове између различитих раса. Ипак таква је групација земаља тамо. То је свакодневница за њих. Црнкиња са белцем. Азијаткиња са Мексиканцем. У Србији тако нешто не постоји (постоји у екстремно малој мери). Какав би утицај имао брак између девојке из Азије и неког србина? Да ли би то мешање раса променило начела традиционалне породице?

Да ли би временом, када би то постала пракса, Србија изгубила свој идентитет као нација због таквих бракова?

interesantno je da se uvek uzima za primer SAD a niko ne obraća pažnju na Brazil gde je rasna pomešanost ko dobar dan.

Meni je glupo da mi identitet bude formulisan time što pišem ćirilicom, krstim se sa tri skupljena prsta gde završavam na srce, jedem crni luk ko jabuku i lepim muzici pare na čelo. Ja sam za otvoreno društvo, ali ne dam migrantima da udju jer oni nisu. Hoću da se družim i živim sa istomišljenicima.

Ne smetaju mi mešoviti brakovi. Čak šta više podržavam, jer oni time pokazuju ljubav koja prevazilazi prepreke za koje su svesni da će i da ih imaju.

interesantno je da se uvek uzima za primer SAD a niko ne obraća pažnju na Brazil gde je rasna pomešanost ko dobar dan.

Meni je glupo da mi identitet bude formulisan time što pišem ćirilicom, krstim se sa tri skupljena prsta gde završavam na srce, jedem crni luk ko jabuku i lepim muzici pare na čelo. Ja sam za otvoreno društvo, ali ne dam migrantima da udju jer oni nisu. Hoću da se družim i živim sa istomišljenicima.

Ne smetaju mi mešoviti brakovi. Čak šta više podržavam, jer oni time pokazuju ljubav koja prevazilazi prepreke za koje su svesni da će i da ih imaju.
Узимам за пример јер нисам знао за Бразил. Е тај део идентитета који помињеш је кључ. Мигранте никако. А видиш, у браку, као што сам већ навео пример, Азијаткиња и Србин се узму. Она има своју културу, он своју. Она ће се измешати, а можда и не, зависи. Да ли такве мале ситнице, мало по мало могу утицати да се промени идентитет целог народа? Породица је стуб државе.

Pa o tome se i radi.

Узимам за пример јер нисам знао за Бразил. Е тај део идентитета који помињеш је кључ. Мигранте никако. А видиш, у браку, као што сам већ навео пример, Азијаткиња и Србин се узму. Она има своју културу, он своју. Она ће се измешати, а можда и не, зависи. Да ли такве мале ситнице, мало по мало могу утицати да се промени идентитет целог народа? Породица је стуб државе.
Amerika jeste dobar primer jer se još vidi to previranje i stereotip mahom zasnovan na religioznim predrasudama. Tamo sve etničke grupe zadrže nešto od svog i prenose na decu. Ne vidim da je to problem jer u osnovi imaš dobre, poštene ljude i one druge. To mešanje će neminovno i kod nas da se desi. Nismo mi nekakva enklava nego smo tu na sred puta.

Mogu i utiču već odavno.
Izmešali su se geni bugarskim , mađarskim, albanskim, rumunskim, pa se i mentalitet izmešao.
Svet je zahvaljujući tehnologiji postao malo mesto i nimalo ne čudi to što će se ljudi izmešati kao što su se i do sad mešali.
Sada će samo češće i lakše dolaziti u priliku da stupe u kontakt i spoje se pripadnici različitih nacija i rasa.
Lično sam protiv mešanja i u okviru rase, ali ne bih se nipošto mešao u nečiju odluku o tome sa kim želi da zasnuje porodicu i potomstvo.

Немам ништа против таквих бракова, реално. Али бих волео да се ипак очува сећање на нашу историју. Да се не изгуби језик, писмо, идентитет. У реду је имати љубав са било којом расом, али не да сад измешам све и тиме променим у корену Србију. Можда сам патриота, али то је мој став.

Najcesce se vracaju .
Nije tako cesta pojava da se ljudi sa dva razlicita kontinenta tako dobro razumeju kao oni koji su rasli u istoj skoli.
Ti što se vraćaju su išli čisto iz ekonomskih razloga. Tipična pečalbarska tuga.
Iznenadio bi se koliko su ljudi u suštini svugde isti na zemaljskoj kugli. A različiti istomišljenici su formirali različite države.

Ti što se vraćaju su išli čisto iz ekonomskih razloga. Tipična pečalbarska tuga.
Iznenadio bi se koliko su ljudi u suštini svugde isti na zemaljskoj kugli. A različiti istomišljenici su formirali različite države.
Ocito je da ti blage veze nemas o tome.
Holivudski filmovi su izmisljotina i nikakve veze nemaju sa realnim zivotom.

Интересантно. Нисам знао да је тако низак проценат. Мислио сам да је то поприлично учестало тамо. Узимајући у обзир на велики број раса. Ја не бих избегао неку азијаткињу да сам имао таквих током школовања од основне школе :plez:

Radim vec 7 godina na brodu i svasta sam video sto od strane putnika sto od strane posade... Nasi najvise zavrsavaju sa Juzno Amerikankama (Peru,Meksiko,Argentina). Znam njih dosta koji su se ozenili sa Latinkama. Vecina tih ozenjenih se nije vencalo iz ljubavi nego zbog deteta... Kako? pa lepo! Latinke su jako opasne i prevrtljive i na sve nacine pokusavaju da pobegnu iz onih dzungli odakle dolaze (ne sve, ali jedno 90% njih da), i onda cine sve kako bi otisle ,a pod tim se podrazumeva i dete ili brak sa nekim nasim buzdovanom uglavnom ili jos bolje neki EU pasos,Amerika i slicno... Poznajem dvoje nasih koji su se vencali sa Azijatkinjama. JEdan je i dalje u braku evo vec 3 godine ona je iz Juzne Koreje, vide se dvaput godisnje ovako jedan kod drugog,dok su na brodu 6 meseci zajedno. A drugi nas momak se ozenio sa Japankom 15 godina starijom od njega,da bi se razveli posle par meseci (razlog ne znam).

Ima svakakvih kombinacija,kao sto neko rece Brazil i Amerika, samo sto se u Brazilu mrznja prema obojenima i crnima je jako velika (gledao sam dokumentarce o tome koji datiraju od pre par godina),plus sam upoznao dosta Brazilaca na brodu koju to i potvrdjuju. Za Ameriku me nista ne cudi,jer koliko sam ja mogao da vidm ,tamo oni ne gledaju bas e ovaj je poreklom iz ,ne znam, Spanije njega necu ili nju necu, nestace mi moje"Americko" poreklo ili sta vec,jer to kod njih nema... Ti sa Americkim pasosem si Amerikanac,njih ne zanima sta si poreklom.Jos ako je mesoviti brak,onda se iz svake kulture donese nesto i bude simpaticno...

Sebe ne mogu da vidim sa nekom iz Azije devojkom (iako sam ih "probao"), ali neka latina sa Evropskim poreklom DA DEFINITIVNO....

Back