Brak...

• Začetnik teme Začetnik teme Oranz
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Oranz

Elita
Poruka
24.257
...drage moje mislite li da je brak izraz zelje,volje...
...dok nas smrt ne rastavi...
...ili je postao neminovnost...
...da se dvoje ljudi ipak udruze,brachno ili vanbrachno...
...jer zena nije rodjena da zivi sama kao ni chovek...pa raspalite:lol:

...tuzno je biti sam ali je jos tuznije biti hladan prema osobi koja spava kraj nas. Brak je forma, meni licno nije potreban buduci da verujem u serijsku monogamiju ali verovatno cu se udati iz ljubavi jer sam takav tip, zaljubljiv i lojalan, sa godinama se sve teze zaljubljujem a sve sam lojalnija, valjda je onaj odozgo tako odredio proces sazrevanja.

Iz racuna je tesko, kao i sve sto se radi iz racuna. Nadam se da na racun nikada necu biti prinudjena, jos uvek sam verna svojoj zaljubljenosti u ljubav. Ukoliko izgovorim "dok nas smrt ne rastavi", poznavajuci sebe, sasvim sam sigurna da cu u tom trenutku to i misliti ali, objektivno posmatrano, akcenat moram da stavim na "u tom trenutku" jer niko ne moze da garantuje pravac ni svojih kamoli tudjih osecanja:)

pa dobro dzordzi, valjda je i taj stariji za toliko pametan da ne trpa svasta u krevet i jos bez zastite
trudnoca nije najgora stvar koja moze da mu se desi ako se ponasa tako nezrelo

U mojem slucaju brak je bio izraz zelje,volje... jer sam za njim (brakom) osecao zelju jos od svoje dvadesete. Mada kada pogledam okolinu vidim raznorazne slucajeve, ali ih sve postujem.

pa dobro dzordzi, valjda je i taj stariji za toliko pametan da ne trpa svasta u krevet i jos bez zastite
trudnoca nije najgora stvar koja moze da mu se desi ako se ponasa tako nezrelo

ma nije to bitno pricam o braku i koliko je bezvredan..nema prosto osoba ni pored koje se covek moze spokojno probuditi

kako nije rođena da živi sama, a šta je onda sa siročićima, oni treba da izvrše ritualni harakiri?
svako ko ne može da živi sam, ima ozbiljnih psihičkih problema...mislim živeti sam u smislu biti samostalan, bez potrebe non-stop izlaziti iz veze u vezu

prvo je pitanje da li neko drugi moze pored nas da se bezbedno budi - ako moze, onda postoje i oni pored kojih mi mozemo da se opustimo.
tema:
brak na papiru ne mora da bude odraz bilo cega do proracunatosti ljudi koji su u njega usli.
za pravi brak treba zrelosti, volje i zelje, odlucnosti i posvecenosti a u danasnjem drustvu malo ljudi hoce da stavi odnos ispred sebe jer se sve trosi i zamenjuje.
ne znam, ja bih ga stvarno izbacila iz gradjanskog a prebacila u iskljucivo spiritualno - religijski cin, da ne ulece svako u njega bez ikakve potrebe.

kako nije rođena da živi sama, a šta je onda sa siročićima, oni treba da izvrše ritualni harakiri?
svako ko ne može da živi sam, ima ozbiljnih psihičkih problema...mislim živeti sam u smislu biti samostalan, bez potrebe non-stop izlaziti iz veze u vezu
ok.poshtujem...i to je izraz volje...osim ako takva osoba nema primetnih nedostataka koji otezavaju drugachiji izbor...al ipak.msm ziveti sam sa sobom,..:sad2:

prvo je pitanje da li neko drugi moze pored nas da se bezbedno budi - ako moze, onda postoje i oni pored kojih mi mozemo da se opustimo.
tema:
brak na papiru ne mora da bude odraz bilo cega do proracunatosti ljudi koji su u njega usli.
za pravi brak treba zrelosti, volje i zelje, odlucnosti i posvecenosti a u danasnjem drustvu malo ljudi hoce da stavi odnos ispred sebe jer se sve trosi i zamenjuje.
ne znam, ja bih ga stvarno izbacila iz gradjanskog a prebacila u iskljucivo spiritualno - religijski cin, da ne ulece svako u njega bez ikakve potrebe.
...shta bi sa onim porodica je osnovna celija drushtva...koliko ja znam porodicu ne chini jedna osoba...

...ma odakle ti to da ozenjeni bash toliko zrache,pa se mlade cure odmah pelcuju ne bi li dobile dete sa tim takvim ozenjenim...:think:

pa vise znam u rl nego ovde na forumu a ima xxx tema tipa zaljubljena u ozenjenog..kao sto ima izjava da ne zele da se udaju..i opet su u zabranjenim vezama za ozenjenima..pa ce usput padne neko klince..sve to brak kao pojam cini bezvrednim

tema:

pa to ti kazem bre ni veze ne opstaju koliko samo svako gleda svoje dupe..ja se u svakoj vezi ponasam kao u braku..u startu im dajem samopouzdanje i sve gledam da bude dogovor..da olaksamo jedno drugom i da se usput ukombinujemo kroz zajednicki zivot..i vecina nije ni na to spremna..samo vid slobode koju kao gube ih gusi..zamisli da treba neki ozbiljan oslonac traziti u takvim osobama

pa vise znam u rl nego ovde na forumu a ima xxx tema tipa zaljubljena u ozenjenog..kao sto ima izjava da ne zele da se udaju..i opet su u zabranjenim vezama za ozenjenima..pa ce usput padne neko klince..sve to brak kao pojam cini bezvrednim
hm...moze biti da tako i ja znam za neke sluchajeve, opet verujem u instituciju braka, i msm da su takve pojave sporadichne i odredjene nekim drugim stvarima..a brak je ipak vanvremenski...

ok.poshtujem...i to je izraz volje...osim ako takva osoba nema primetnih nedostataka koji otezavaju drugachiji izbor...al ipak.msm ziveti sam sa sobom,..:sad2:

5626.jpg

:aha:

znam dzordzi, cini mi se da malo ima ljudi koji ozbiljno gledaju na veze danas
hteli bi oni nesto ali ne znaju ni sami sta, u paru ne umeju da funkcionisu i nezreli su ljudi generalno, ne bi da prihvate obaveze koje ozbiljan odnos nosi sa sobom. mozda zato sto ima puno ljudi koji i sami dolaze iz razorenih i nefunkcionalnih porodica i ne znaju kako da se ponasaju i postave u vezi, nemaju modele iz osnovnih porodica.

pa za porodicu nije neophodan brak
porodice su i one vanbracne, sa decom
pa dobro...u uvodnom postu se ja i nisam ogranichila bash na brak,i zajednica dvoje ljudi je ok.,,,radi se o tome da se sve vishe zena i mushkaraca odluchuje da zivi samo...a zbog radi chega bash bi volela da znam...lichno sam zagovornik brachne veze,mozda zato shto imam podosta godina,ali tako sam mislila i kad sam bila mladja,drugim rechima moj brak je zaista izraz moje slobodne volje i zelje...da zivim sa mojim sadashnjim muzem,i u dobru i u zlu...'"ja bicu tu da te teshim...""

Back