Brak-On ne prihvata njene muske prijatelje?

A šta je drugarski seks, po tebi? Zar to mora da bude nešto što diskvalifikuje ljude za bilo kakav ozbiljan odnos? Zašto misliš da seks mora da odvaja ljude, kada ih, sasvim očigledno (bar fizički, bar privremeno), spaja?
:)

Po mom mišljenju, drugi i bolji naziv za to je kres-kombinacija.
Nemam devojku trenutno, a di-go kvasac je aktivan, pa isčeprka iz mobilnog neku "drugaricu" i sretnu se samo radi sexa. Ili isto to, samo ona isčeprka iz mobilnog nekog "druga".
Jaki drugovi, nema šta...
I, po pravilu, čim neko od njih nadje nekog za ozbiljniju vezu, zaljubi se - "drug/drugarica" naprasno biva zaboravljen/a. I postaje tabu-tema u vezi

Poslednja izmena:
Ipak je to nešto drugo. Ne spada u kategoriju drugarskog sexa. Bivši muž je ipak veliki deo života, veliki udeo u životu i veliki trag ostavlja. To je drugo, to je u redu, pogotovo ako su u tom braku i deca rodjena. Bivši momak, pogotovo ako je veza bila duga i ozbiljna, takodje, mada verujem da je ova opcija redja.
Ali drugarski sex mi nikako tu ne spada...
Opet kažem- moje mišljenje....
Bivši bračni drug, bivša veza, bivša šema- sve je to isto... ako je odnos u tom momentu jasan, i ako čovjeka ne gledaš kao bivšeg nešto, nego kao sadašnjeg prijatelja.
Da li ste vi pokušali vezicu, pa ostali ljubavnici i to kasnije izgradili u prijateljstvo... zašto je nemoguće... nije čak potrebno ni koznakoliko vremena, bitno je prepoznavanje ljudi i jasan stav o tome šta su.

Meni nikada ne bi smetalo da se momak druži sa nekom svojom bivšom djevojkom, ali je užasno uvredljivo bilo sresti neke bivše djevojke i da među njima vrca neprijatnost zbog susreta a da on insistira da je to drugarica i da je uvijek bila drugarica, a tek nakon raskida kaže ako je to neka patnja od ranije i da nije htio reći da te ne uvrijedi... ti tu ne možeš tipa shvatiti za ozbiljno, traje dok traje al je odmah jasno da to neće trajati dugo...

Po mom mišljenju, drugi i bolji naziv za to je kres-kombinacija.
Nemam devojku trenutno, a di-go kvasac je aktivan, pa isčeprka iz mobilnog neku "drugaricu" i sretnu se samo radi sexa. Ili isto to, samo ona isčeprka iz mobilnog nekog "druga".
Jaki drugovi, nema šta...
I, po pravilu, čim neko od njih nadje nekog za ozbiljniju vezu, zaljubi se - "drug/drugarica" naprasno biva zaboravljen/a. I postaje tabu-tema u vezi

Ali ne mora da bude samo to, u tome je fora. Nije svako rođen za veze od 5-8 godina, neko može da ima ozbiljna osećanja (prijateljstvo, ljubav, poverenje, poštovanje) i za ljude sa kojima nije i ne želi da bude u vezi. Ljubav ima milion oblika, mislim da je greška neke odnose otpisati odmah, samo zato što nisu zapakovani kao lako prepoznatljiv produkt.

Poslednja izmena:
E ***. pa ako mi je neko drug ja ne razmisljam o cemu cu nego mlatim sta mi padne na pamet nema tabu tema... i sam sada priznajes da to sa zenama nije moguce.

Smatram osnovnim vaspitanjem da žene ne komentarišem u seksualnom kontekstu pred drugim ženama. Ne zato što drugarice doživljavam kao seksualne objekte nego zato što smatram da je to glupo i da može biti neprijatno. Naprotiv sasvim normalno bi sa njima pričao muško-ženskim odnosima pa čak i tražio savjet.

Smatram osnovnim vaspitanjem da žene ne komentarišem u seksualnom kontekstu pred drugim ženama. Ne zato što drugarice doživljavam kao seksualne objekte nego zato što smatram da je to glupo i da može biti neprijatno. Naprotiv sasvim normalno bi sa njima pričao muško-ženskim odnosima pa čak i tražio savjet.

pa da, gdje pocinje kurtoazija zavrsava se prijateljstvo...

Ali ne mora da bude samo to, u tome je fora. Nije svako rođen za veze od 5-8 godina, neko može da ima ozbiljna osećanja (prijateljstvo, ljubav, poverenje) i za ljude sa kojima nije i ne želi da bude u vezi. Ljubav ima milion oblika, mislim da je greška neke odnose otpisati odmah, samo zato što nisu zapakovani kao lako prepoznatljiv produkt.

Ok, ako nekom tako odgovara, neka bude :) Svako sebi bira, meri i seče, na kraju krajeva.
Ali opisan odnos, meni lično, bila bi greota kvariti sexom. Sex je uvek samo to, samo sex. Opisan odnos je drugarstvo koje evoluira, i donosi nešto novo s vremena na vreme. Kao živ organizam...
Ali, rekoh, kako kome volja :)

Ok, ako nekom tako odgovara, neka bude :) Svako sebi bira, meri i seče, na kraju krajeva.
Ali opisan odnos, meni lično, bila bi greota kvariti sexom. Sex je uvek samo to, samo sex. Opisan odnos je drugarstvo koje evoluira, i donosi nešto novo s vremena na vreme. Kao živ organizam...

kako vi ovako racionalizujete... previse gledate oprah show. jeste li ikada culi za afekat, ljudi ubiju ne planirano a kamo li da se ne opale. svjet je super u teoriji............

Zavisi kako doživljavaš seks, ja to vidim kao još jedan način komunikacije. Što znači da ne mora nužno da pokvari prijateljstvo, može i da ga produbi. Ili bude početak velikog prijateljstva...

kako vi ovako racionalizujete... previse gledate oprah show. jeste li ikada culi za afekat, ljudi ubiju ne planirano a kamo li da se ne opale. svjet je super u teoriji............

Niko ne može garantovati da nekada neće prevariti partnera. Ali ako to želim mogu to uraditi i sa komšinicom,koleginicom,njenom rođakom,drugariciom... Dakle ne moram uopšte imati ženske prijatelje. Isto važi i za žene.

Zavisi kako doživljavaš seks, ja to vidim kao još jedan način komunikacije. Što znači da ne mora nužno da pokvari prijateljstvo, može i da ga produbi. Ili bude početak velikog prijateljstva...

Ustvari, da, zavisi kako doživljavš sex. Ja ga ne mogu svesti pod način komunikacije. Nikako... Komuniciram govorom, gestovima, pogledom, mimikom... Ne bih u detalje, ali moje telo ne služi kao način komunikacije.
Ali ok, u pravu si u suštini, sve zavisi kako ko to doživljava...

Za mene i po mom mišljenju - nije.
Po mišljenju nekog drugog - jeste.
Baš kako Honduras reče - zavisi kako gledaš na to.

Daakle , ako se zena ,ili muz vidja redovno sa nekom druugaricom ili drugom koji je bas to, al je ranije bilo drugarskog seska iha ha... onda je to u redu, ili nije, u zavisnosti kako ko na to gleda.
Pa i nije bas neki putokaz, moram vam reci. Mislim, ja se slazem da je sve u redu sto se ljudi dogovore da je u redu.

Sta uraditi kada vas muskarac nema nista protiv da se druzite i izlazite sa drugaricama,
ali kada su u pitanju muski prijatelji-nece ni da cuje?
Nikakav razgovor ne pomaze.:koto:, spreman je da nadje kompromis u raznim stvarima (cak mu ne smeta sto ona ne zeli da kuva iako mu to vrlo znaci), ali kod ovog pitanja ne popusta.

Slaze se da ih zajedno posecuju i da se ona cuje sa njima telefonom,
ali ne pristaje da se sa njima nasamo vidja na kafi, cak i kada bi to bilo vrlo retko-mozda samo
kad neko od njih ima neki problem i trazi savet.

Cula sam da dosta muskaraca tesko da moze da prihati da zena ima
muskarca za prijatelja, ali bi mi znacilo da cujem vasa iskustva i misljenje.

Ovo o cemu pricas je poznanik.
Ja ne vjerujem u musko-zensko prijateljstvo, osim kad se radi o onima koji su u vezi, ili ako su daleko. U svim ostalim slucajevima, ako su ljudi mentalno i fizicki zdravi, neizbjezno je da jedno od njih osvjesti i osjeti makar sexualni nagon prema ovom drugom.

Daakle , ako se zena ,ili muz vidja redovno sa nekom druugaricom ili drugom koji je bas to, al je ranije bilo drugarskog seska iha ha... onda je to u redu, ili nije, u zavisnosti kako ko na to gleda.
Pa i nije bas neki putokaz, moram vam reci. Mislim, ja se slazem da je sve u redu sto se ljudi dogovore da je u redu.

Jel ti tražiš putokaz?
Ja sam mislila da mi ovde diskutujemo, da pričamo, da svako ima neko svoje mišljenje i da ga obrazlaže. Na prošlo pitanje sam ti onako odgovorila, jer je bilo malo... čudno. A šta na ovo da ti kažem?
Ja ovako mišljenje ne zastupam, pojam drugarskog sexa niti mi je blizak, niti me privlači na bilo koji način. Drug je drug, sa drugovima nema sexanja. Ako do toga dodje, onda postaje ili kres-kombinacija, što takodje ne preferiram, ili dečko ili pukne drugarstvo, pa postane stranac... ja drugačije ne bih mogla da funkcionišem. Doduše, jedan drug mi je sada, već izvestan broj godina, muž :)
A te fore, bili smo drugovi, pa smo postali ljubavnici, pa smo nastavili da budemo i jedno i drugo, pa smo opet samo drugovi, pa mi dolazi u kuću, sedi i priča sa mojim mužem, štipka mi decu za obraze i donosi im čokolade i žvake... je sedenje na dve stolice i čuvanje rezerve, onako, proverene. Najljigavija moguća kombinacija.
Mada, ovo je slobodno vreme, ljudi su oslobodjeni stega, sexualna revolucija je učinila svoje. Najnormalnije je kre.sa.ti se sa svim i svakim, onako opušteno i drugarski, ili poznanički, ili kako god... ali se za brak ipak traži ona koja nije primila kilometre, koja nema nekog Zokija u istoriji, koja nema repove iza sebe, o kojoj ljudi ne pričaju, slatka mala i skoro nevina... da joj se brani vidjanje sa prijateljima :roll:
Imam decu, pa ne bih da komentarišem mladje generacije, niti sadašnji način života, jer nemam pojma šta me sutra čeka, ali da mi se svidja - ne svidja mi se ni malo.

Back