brak..mrak i jos po nesto

• Začetnik teme Začetnik teme dive
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Emancipacija je mac sa dve ostrice,ali to je obimna tema koja trazi puno vremena za razumevanje.
Neko bi razumeo,neko ne bi,neko ne bi hteo da razume...
U svakom slucaju,samo jedan je zivot i po njemu se ne moze hodati kao po zici,neko se omakne,neko opstane,a neko i dalje hoda.
Ko razume,shvatice.

meni ovo nije jasno
sta znaci emancipacija?
pa emancipovani smo valja svi koji zivimo u civilizovanom drustvu, i muskarci i zene
ako ti zena sedi u kuci jer je to njen izbor i zajednicki dogovor, a nije posledica patrijarhalnog stava da je zeni samo mesto u kuci - onda ste oboje emancipovani
ako prekines zvanicno zajednicu u kojoj si ziveo jer vas je samleo zivot i toga ste postali svesni tek kad je bilo kasno za bilo kakav popravak, pa se kao ljudi razidjete i nemas potrebu ni zelju da srljas u novi brak samo da ne bi bila sama - to je sta? emancipacija?
hoces da kazes da su muskarci koji su posle razvoda ili smrti supruge izabrali da sami podizu decu emancipovani?
i da oni nikad u zivotu ne pokleknu pod teretom, nego im je zato sto su muskarci sve med i mleko?

meni ovo nije jasno
sta znaci emancipacija?
pa emancipovani smo valja svi koji zivimo u civilizovanom drustvu, i muskarci i zene
ako ti zena sedi u kuci jer je to njen izbor i zajednicki dogovor, a nije posledica patrijarhalnog stava da je zeni samo mesto u kuci - onda ste oboje emancipovani
ako prekines zvanicno zajednicu u kojoj si ziveo jer vas je samleo zivot i toga ste postali svesni tek kad je bilo kasno za bilo kakav popravak, pa se kao ljudi razidjete i nemas potrebu ni zelju da srljas u novi brak samo da ne bi bila sama - to je sta? emancipacija?
hoces da kazes da su muskarci koji su posle razvoda ili smrti supruge izabrali da sami podizu decu emancipovani?
i da oni nikad u zivotu ne pokleknu pod teretom, nego im je zato sto su muskarci sve med i mleko?
Zaključak:dopadaš se Mirku i plete mrežu oko tebe.:per:

sta je za vas brak?

de4b87b0b530a6c84e258799fd7e9379.jpg

meni ovo nije jasno
sta znaci emancipacija?

Divan si covek.Ako te bas zanima moje misljenje obijasnicu ti na pvt,ne bih ovde da se nadmudrujem.
Pozdrav.

sta je za vas brak?
zajednica 2 (u glavi normalne) osobe različitog pola vođenim uzajamnim poštovanjem, razumevanjem i ljubavlju

koliko vam znaci?
znači mi mnogo, ali ne brak kao brak već osoba sa kojom sam i sa kojom podižem decu
koliko ne biste umele da se snadjete i zivite van te institucije?
snalazim se u svim situacijama
koliko bi ste bile spremne da udjete u novi, ako iz jednog izadjete?
ne znam da li bih ulazio ponovo u nešto slično, verovatno bih bio singl sa povremenim avanturama
je l` vam je vazniji brak ili kvalitet odnosa koji imate u braku?
kvalitet i zdrav odnos su uslovi za zdrav brak
ajde pitajete vi mene nesto :)
jel da da bi se udala za mene? :cvet:
eto :D

Brak je aspsolutno jedna genijalština i, da ne postoji, ja bih ga izmislio..
Uz pomoć Crkve, naravno, jer to tako treba da bude.
Vi, ostali, protivnici, ne biste morali da uošpšte sklapate brakove da ne skrnavite svetinju, sve u skladu sa opšte poznatim pravilom: Caru-cerevo, boraniji-(isključivo i po zazluzi i baš zbog toga isamo) - kita...

ja bih kao i Munja izmislila brak za sve koji su naucili da samo traze traze traze i uzimaju uzimaju uzimaju
da se malo zapate
nije na odmet

za normalne ljude brak je odnos i zajednica i nikad nije samo tvorevina
za budale je tvorevina bez odnosa na kome se ne radi i u kome se ne ucestvuje

lepo je provoditi zivot s nekim na kasiku kako ja kazem, ko je tu i kada ti je dobro i kada ti je lose, ko se ponosi tobom kada te pohvale i oce da je.be kevu svakom ko te povredi....
to je odnos
a da li je bolje i ako je uz brak - jeste, produzavas vrstu, ime, tradiciju, gene, ostavljas neki trag na ovoj planeti
tako bar ja to vidim

sto ne znaci da treba trpeti u losem braku
ali takodje sam misljenja da se svaki odnos razvija jedino ako to oboje zele i da se i brak razvija ako ukljucuje odnos

ne mislim da neko manje ili vise vredi zato sto je u braku ili van njega

mislim da je presudno pitanje s kim ulazis u odnos i zbog cega

ajmo zene nova tema :)
vidim da se moj omiljeni forumas vratio :heart: EnjoytheSilence i krenuo da otvara teme brze od dilajta :heart2:

120369581169449466402894-1.jpg

121189361020717914442430-1.jpg

sta je za vas brak?
koliko vam znaci?
koliko ne biste umele da se snadjete i zivite van te institucije?
koliko bi ste bile spremne da udjete u novi, ako iz jednog izadjete?
je l` vam je vazniji brak ili kvalitet odnosa koji imate u braku?
ajde pitajete vi mene nesto :)
Ne bih da pitam, ali bih da dam kompliment. Dive prezgodna si.

Back