Brak menja život

I ženi je sve isto potrebno; druženje, hobi, opuštanje...a to sve možeš imati u neobaveznoj vezi.
Brak, osim kompatibilnosti i ljubavi, nosi i obaveze, naročito kada deca dođu.
Sve se deli napola; ljubav, obaveze, briga o deci, porodični problemi.

Ti, markoni, ako sam dobro shvatila, imaš porodicu i trebao bi to da znaš :)

Ustvari, tebi su deca i obaveze oko dece problem, zar ne?
Ne, to nisam rekao.
Nemam nikakvih briga oko dece.

Opsesija

Briga za osobu koja se voli je sasvim normalna, ali kada pređe u opsesiju, postaje nepodnošljiva. Treba dati mužu vremena i prostora za njegov hobi, druženje s prijateljima.Ne mora da se bude uz njega 24 sata dnevno; tako ga samo gušite.
A ovo ne nikako,nema bega kod mene od sustine i guranja sranja pod tepih,ima da se istera sve na cistac nista izmedju redova

Ne pise znamo da niste za to sposobne iako ste nekad videle da zena vozi tramvaj,sanja marinkovic nije ni za sta sposobna ni za ispunjenje zenskih obaveza ali se buta da su zene ravnopravne,znamo i da su muskarci sefovi kuhinja i bolje kuvaju pa onda ne znam sta vam ostaje zapravo ako bi ipak da podelimo uloge

To nije pravilo!
Svojoj majci, koja je bila dobra žena i domaćica, nikada nisam pričala kada sam nešto bila ljuta ili, uopte, o svom braku!
Nikada joj nisam kazala da ću imati bebu dok sama nije primetila već poveći stomak. Ljutila se, ali ja bih se osećala da sam izneverila nas.
Sve što me je mučilo i tištilo, počeviši od poslovnih, porodičnih i ostalih usputnih problema, nas dvoje smo sami rešavali.

Možda sam drugačaja, otkačena, svojeglava, ali ne volim kada se porodice upliću u rešavanje bračnih problema, pa makar to bio i najbanalniji problem, na primer hoće li i gde će se detetu slaviti rođendan!

Uživaj u slobodi! :malav:
sve te razumem, a jasno mi je i da si mala sjajnog partnera pored sebe, zato je tvoja paznja bila usmerena na novu porodicu

ja na zalost nisam imala priliku da pored mene bude partner koji pruza podrsku vec partner koji kontrolise
preko svoje majke uglavnom i to je ubrzo pocelo da lici na zatvor ane na brak.
moja majka i moj otac su i dalje bili jedina porodica koju imam
a problemi sa kojima sam se nosila prevazisli su mojeiskustvo i pamet

tako da ako je okosnica teme da li brak menja zivot
menja itekako
ali nikad ne znas u sta ces se pretvoriti
nekada te partner ucini boljom osobom jer je plemenitiji
a nekada isprovocira najgore osobine u tebi
to na zalost ne znas dok ne zapocnes zajednicki zivot

Pa jes ne znas ko je kakav dok ne pojedete dzak soli
Vojska je skola zivota,mi koji smo sluzili smo mogli sa 40 u istoj sobi i znao se red na 3 cucavca,a sad sa zenom ne moz izadjes na kraj udje 3 sata u wc da surfuje

Ti, markoni, ako sam dobro shvatila, imaš porodicu i trebao bi to da znaš :)

Ja znam :D Ali video sam da ne postoji ovakva tema na forumu,pa sam pomislio da moze nekom da bude znimljiva.:D

Deljenje

Danas mnoge žene zarađuju jednako, ako ne i više od muškarca. Verovanje da je muškarac zadužen za izdržavanje porodice odavno je palo u zaborav, pa ne zaboravite da vaša plata nije vaš lični, već porodični prihod i da sa svojim suprugom treba sve da delite, kao i on sa vama.

Brak menja i fizicki izgled muskarca koji uglavnom dobiju pivski stomak i opuste se previse.Menja i neke zene (ne sve) koje nabace visak kilograma,cesto imaju nesredjenu frizuru,manje obracaju paznju na svoj fizicki izgled.

nisam u braku pa nisam ni merodavna ,ali iz tudjih primera se moze videti da brak zaista promeni zivot partnerima
umetnost je da se zajedno izgradi nov zivot u dvoje koji ne bi funkcionisao ni na ciju štetu

Back