LJILJA MMM
Zaslužan član
- Poruka
- 104.666
Da, ima takvih parova, na svu sreću..... 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ma dobro.......sve je to u redu, kuća, deca, ljubav, pažnja, briga.....a posao, njen hobi, njene malene ljubavi koje joj znače.... sve to treba uklopiti a ne može ona sama...treba joj pomoć oca, muža, podržka, razumevanje kad joj dosade tolike obaveze koje je progutaju..progutaju njeno pravo "ja", ono isto "ja" zbog koga se njen muž, a potom i otac, zaljubio baš u nju a ne neku drugu.........
Mnogo je to kompleksna tema.......ali osnov svega je razgovor, dogovor i razumevanje i podela poslova....uz kafu, dok gledate decu kako se igraju planirate, razgovarate.....ja kažem, ti kažeš.....ja želim, ti želiš......kako ćemo ovo rešiti...pogleda te i zna šta misliš....i, ko ima sreće prodju mu godine u tome.....ko ima mnogo sreće prodje mu čitav život u tome......
Rasplinula sam se.......ebiga![]()
Iskreno rečeno, ja ih imam dvoje koje sam rodila i ni jednog jedinog momenta se nisam osećala kao koka nosilja......a bila sam i jako umorna, bilo mi je dosta i dece i pelena i kuvanja...ma svega...pa onda lepo zatražim pomoć od dragog (u slučaju da on ne vidi, mada se retko dešavalo da ne vidi) a ja ponosna jer vidi, jer kaže "ja ću"....bila sam i ambiciozna (i sada sam), imala svoja mala zadovoljstva ( i sada ih imam)....ali osećanje koje je uvek prisutno u svim ovim godinama je "stvorili smo nešto divno".....i još uvek je tu okrugli sto za kojim razgovaramo i dogovaramo sa svo troje odrasle dece
Ja sam cesto umoran zbog obaveza oko dece
Ne osecam se zbog toga kao bocica sperme koja je iskoriscena od ex zene
Pželjno jeste, al me mrzelo.Ipak, pre nego što citiraš nekoga, pogledaj više postova koje je taj neko napisao (pod uslovom da se priključuješ temi kada je već napisano dosta toga, jer na taj način saznaš šire ko šta misli i koliko ima iskustva, pa se lepo kockice slože).
Verijem da znaš šta je stabilna veza, ali na svu sreću ne znaš šta je nestabilna koja dovodi do razvoda (bar ne iz svog iskustva). A ja kao znam.Znam šta je stabilna veza.....u braku sam 27 godina.....i četiri godine zabavljanja.
To stoji i to i ne poričem. Samo govorim ovo što i ti u daljem tekstu:O periodu pre braka sam pričala.......za to vreme svako normalan vidi da li mu ta druga osoba odgovara ili ne...
Naravno da je sve lutrija, da i najbolje veze van braka mogu u braku postati noćne more.....ne postoje garancije....
Ovo je ono bitno.niko i ne tvrdi da je sve idealno.
E sad to je subjektivno šta je kome važno (bez obzira na ono: normalno bi bilo... itd).Svrha posta koji si citirao je da je važnija dobra veza nego radjanje dece...
Ne znam na osnovu čega ovo tvrdiš. Da je tvrdnja vezana samo za tebe, to ne bih mogao da poričem. Ali reći da niko ne očekuje ideal... Ovde se itekako razilazimo.Pa niko i ne očekuje ideal........on ne postoji..
Ne mora mi se crtati. Lepo je sve to zamišljeno teoretski i u tvom slučaju funkcioniše. A koliko ima slučajeva gde to ne funkcioniše? Zašto kad "niko i ne očekuje ideal"? Zašto kad "ko je dovoljno realan očekuje težak život"? Pa jesu li svi dovoljno realni? Šta je sa onima koji nisu? Gde su njihove misli i šta oni razmišljaju? Hajde ti mi daj odgovor....dodjete u jednom momentu do želje da želite da budete skupa...
A zašto hoće da ide (ili žena)? Ima li nekih odgovora i razloga?Našao drugu, zaljubio se pa hoće da ide (ili žena)
O tome ja i govorim. Kod vas se to pogodilo. Kod mnogih nije i to ima svoje razloge. Razlozi leže u ljudima. Na to sam ukazivao u mome pisanju.Iako imam 47 godina......teško da se baš ja uklapam u stereotipe koji vladaju.......u malo toga se uklapam......a ni moj čovek nije baš idealno uklopljen u šablon.....nas dvoje nikako nismo pogodni za obradjivanje u smislu standarda
O tome ja i govorim. Kod vas se to pogodilo. Kod mnogih nije i to ima svoje razloge. Razlozi leže u ljudima. Na to sam ukazivao u mome pisanju.
Kamo sreće da je više brakova kao što je tvoj.
@LJILJA MMM
Znam da su dugi postovi odbojni. Možda si u pravu, treba ih podeliti. Ali sam se uhvatio za tvoje izjave koje citiram pa onda na osnovu toga pišem. Pa onda od tvog jednog posta napravim jedan ogroman.
Ali ima načina da se i to prevaziđe. Sve znam a opšet radim suprotno. Jel vidiš šta je čovek, ne vredi mu ni što zna. Treba to i da sprovede.