Brajan Setzer više ne može da svira gitaru nakon dijagnoze autoimune bolesti

Sensei

Master
Moderator
Poruka
94.261
Brajan Secer, frontmen Stray Cats i Brian Setzer Orchestra, ne može više da svira gitaru nakon što mu je dijagnostikovana autoimuna bolest.

Muzičar je nedavno otkrio svoje stanje na Instagramu, napisavši da je prvi put primetio da mu se "ruke grče" pred kraj najnovije turneje Strai Cats. Secer je rekao da je ubrzo saznao da ima autoimunu bolest - iako nije naveo detalje - dodajući: "Ne mogu da sviram gitaru. Nema bolova, ali imam osećaj kao da nosim par rukavica kada pokušavam da sviram."

1740442997959.png

:(

Secer je, međutim, delovao uveren da je prepreka samo privremena. Rekao je da ga leče lekari na klinici Mejo i da je već video "izvestan napredak" u drugim zadacima pokretljivosti ruku, poput držanja olovke i vezivanja cipela. „Znam da ovo zvuči smešno, ali bio sam u trenutku kada to nisam mogao ni da uradim“, rekao je.

Iako Setzer nije ponudio vremenski okvir kada bi mogao ponovo da svira ili nastupa, svoju belešku je završio rekavši: „Znam da ću pobediti ovo, samo će potrajati.

Ja sam to juce procitao. Tuzno zaista. Legendarni a mozda i najveci rockabilly bend. Ipak, ako je Kit Ricards mogao da prilagodi sviranje sa teskim obikom artritisa u sakama, mozda ce i Brajan moci da se prilagodi. Iskreno, ne znam koliko je razlika izmedju artritisa i autoimune bolesti, ali nadam se da ce Brajan ipak moci da se povrati i ponovo svira gitaru, sto mu i zelim.

Back