Bračni (zajednički) krevet

Mislim da nema veće gluposti nego što prvih par meseci nisam spavala sa bebom zbog toga, da je ne ugusis. Prvo, izuzetno se retko dešava, drugo majke uglavnom spavaju na ivici u nemogucim položajima. Gde piše podatak da je više beba umrlo od gušenja od strane majke, nego od sindroma iznenadne smrti?
Naravno da niko nikog od istog nije spasao :roll: porodjena žena, pogotovo sa prvim, ne misli realno već instinktivno.

Ali stvarno, zamisli da mnogo rano ustajes, mislis li da bi bila sposobna da radis punih osam sati a da prethodnu noc nisi dobro spavala? I to ne samo jednu noc, zamisli:)

Ili ti spavas kao top, onda nemas potrebe da odgovaras :D

Pa ajde stvarno da zamislim
Za moj posao koj sam radila,tj zvanicno jos radim,mi je potreban san,i znam da ne bih mogla da ne spavam
Mozda jednu noc ili dve,ali svaku ne bih mogla
Ali posto imam druge planove za buducnost,vise ne moram ni rano da ustajem,a spavam stvarno kao top jedva me probude ujutru....tako da pored mene moze da se hrce do mile volje :)

Pa ajde stvarno da zamislim
Za moj posao koj sam radila,tj zvanicno jos radim,mi je potreban san,i znam da ne bih mogla da ne spavam
Mozda jednu noc ili dve,ali svaku ne bih mogla
Ali posto imam druge planove za buducnost,vise ne moram ni rano da ustajem,a spavam stvarno kao top jedva me probude ujutru....tako da pored mene moze da se hrce do mile volje :)
Ja volim kad moja devojka spava kao top :)

Imam izbora da je svako jutro probudim na drugačiji način ;)

Osecaj intime je u danasnje vreme bitniji od prisnosti.
Mnogi koriste ta dva pojma kao sinonime...
Ali mozda je pitanje spavanja u istom krevetu dobar test primer.
Intima ili anima animus sanjarenja su ispunjena ako spavaju u istom krevetu bez obzria na prisnost u partnerskom zivotu...
I to je mnogo cesca situacija...

Ali ako bi zahtevali prisnost, tj da dva partnera budu stvarno i lojalni i tim a ne kooperanti radi svog uspesnog zivota gde svako daje neki poluproizvod da bi se dobilo koliko toliko, kako je i red kod kooperacije, onda bi svasta izbilo na povrsinu.
I fantazije prema drugima, i uzdrzanost i vucenje na svoju stranu i razne tajne i subverzije kao i obavezan ili skoro obavezan seks u glavu....
Ali to je vec standardni odnos, da je bitna intimnost ili seksualna intimnost a nebitna intimnost ili bliskost na drugim nivoima koji bi samo naglasili razlike u dushevnim ili intelektualnim i duhovnim slojevima i sustinama dve osobe, tj partnera.

Hrkanje je iz vise razloga, postoje i apnea centri , a i nije bezazlena kako se misli, ali to je posebno pitanje simptomatskog narodnog gledanja i sustinskog uticaja na organizam i okruzenje...
Medicina je uvek bliza simptomatskom nego sustinskom otklanjanju promena i posledica.....delimicno zbog zahteva naroda , a delimicno i nasilno , zbog povrsnosti lekara...
Isto vazi i za psihologe, seksologe, i ostale koji bi mogli misljenjem da pojasne ovu situaciju u temi.

jao vidi ko nam se vratio
stručnjak za praznu stranu kreveta :heart:
I Blajbi i on...
Jesam ja ovo upravo pročitao seminarski rad?

ne dirajte mi goste:rtfm: :)

- - - - - - - - - -

Osecaj intime je u danasnje vreme bitniji od prisnosti.
Mnogi koriste ta dva pojma kao sinonime...
Ali mozda je pitanje spavanja u istom krevetu dobar test primer.
Intima ili anima animus sanjarenja su ispunjena ako spavaju u istom krevetu bez obzria na prisnost u partnerskom zivotu...
I to je mnogo cesca situacija...

Ali ako bi zahtevali prisnost, tj da dva partnera budu stvarno i lojalni i tim a ne kooperanti radi svog uspesnog zivota gde svako daje neki poluproizvod da bi se dobilo koliko toliko, kako je i red kod kooperacije, onda bi svasta izbilo na povrsinu.
I fantazije prema drugima, i uzdrzanost i vucenje na svoju stranu i razne tajne i subverzije kao i obavezan ili skoro obavezan seks u glavu....
Ali to je vec standardni odnos, da je bitna intimnost ili seksualna intimnost a nebitna intimnost ili bliskost na drugim nivoima koji bi samo naglasili razlike u dushevnim ili intelektualnim i duhovnim slojevima i sustinama dve osobe, tj partnera.

Hrkanje je iz vise razloga, postoje i apnea centri , a i nije bezazlena kako se misli, ali to je posebno pitanje simptomatskog narodnog gledanja i sustinskog uticaja na organizam i okruzenje...
Medicina je uvek bliza simptomatskom nego sustinskom otklanjanju promena i posledica.....delimicno zbog zahteva naroda , a delimicno i nasilno , zbog povrsnosti lekara...
Isto vazi i za psihologe, seksologe, i ostale koji bi mogli misljenjem da pojasne ovu situaciju u temi.

Pozdrav!
Mnogo mi je drago da "ste" tu. I žao mi je što sam jednom nešto napisala, verovatno opravdano,ali mi je svejedno žao.
Falili ste ovde. Potrebno je s vremena na vreme pročitati nešto više od kratkih rečenica.

Ako mogu, samo ovo da repliciram, na ovo:

Mnogo mi se dopada!
IMa nešto u onom osećaju "šćućurivanja"...ako me razumete

- - - - - - - - - -[/COLOR]

Može link? :mrgreen:
Znam neke koje bi dobro platili da vrate ženu u krevet
Pored gumenih ulozaka postoje i aparati sa kompesorom ali ta creva do usta nisu pogodna za vas bracni krevet.
Postoji i elektronski apart koji budi coveka u slucaju apneje, ali mislim da prestanak hrkanja zavisi od vise faktora
odnosno da uvece ne treba jesti ni pusiti , da se promeni spavaca soba ,jer u monogim sobama ima nekih alergena
koji poticu od ormana pravljanih od medijapana ili iverice, od tepiha, i posteljine koja sve jeste samo ne od prirodnih vlakana.

Pored gumenih ulozaka postoje i aparati sa kompesorom ali ta creva do usta nisu pogodna za vas bracni krevet.
Postoji i elektronski apart koji budi coveka u slucaju apneje, ali mislim da prestanak hrkanja zavisi od vise faktora
odnosno da uvece ne treba jesti ni pusiti , da se promeni spavaca soba ,jer u monogim sobama ima nekih alergena
koji poticu od ormana pravljanih od medijapana ili iverice, od tepiha, i posteljine koja sve jeste samo ne od prirodnih vlakana.

Kod vulkanizera po lek.
Ili eventualno zabiješ flašu vinjaka, promeniš spavaću sobu pa zaspiš napolju na minus 10 i sigurno više nikad nećeš hrkati. Doduše, nećeš ni disati, ali nemojmo sitničariti.

ovo bold :pop2:
ovo drugo je ok
ima i drugih metoda, dosta blažih i efikasnih ali zalaze u zonu privatnosti, pa...
neka svako nađe svoj modus ;)
Kod vulkanizera po lek.
Ili eventualno zabiješ flašu vinjaka, promeniš spavaću sobu pa zaspiš napolju na minus 10 i sigurno više nikad nećeš hrkati. Doduše, nećeš ni disati, ali nemojmo sitničariti.
:D
vratimo se na bliskost...ipak - posle - 10 bliski smo nekom samo u sećanjima

EFIKASAN LEK PROTIV HRKANJA :D

vezbaj.jpg

Dobro jutro,

poznata je vrlo česta situacija da supružnici spavaju u odvojenim krevetima (sobama).
Najčešće je uzrok hrkanje jednog od njih dvoje, uglavnom muža.
Razumem ja to, jer neke žene kažu da je neizvodljivo da se naspavaš, a moraš ujutro biti odmoran, otići na posao itd...
Mene zanima - da li i koliko to može uticati na bliskost ? Kako uopšte rešiti takve slučajeve tj treba li ih rešavati?

Da tema ne bi bila ograničena samo na ove obešene :mrgreen:(u braku) , i slobodni strelci mogu reći svoj stav.

U iskrenoj nadi da ćemo imati bar deset odgovora, srdačan pozdrav.
Zahvaljujem

Bliskost se pokazuje po danu kad opereš sudove, odneseš đubar, izmasiraš ju kad dođe umorna, doneseš kafu u krevet. Nema bliskosti ako se ujutro digne nadrkana jer si hrkao, gurnuo ju s kreveta, zvao u snu ime koje nije njeno i td.... :mrgreen:

Back