Bračna superiornost

U svakom slucaju necu sebe obmanjivati da mi je dobro niti tapsati po ramenima one koji supromaseni.

Moj princip je uvijek bio iskrenost. I veliki ljudi propadaju i zive uzaludno.

Mozda tako izumre i citav ljudski rod i ostanu samo nekakvi majmuncici, jer su se ljudi odlucili da se zadovolje novcima.

Meni je okej da ne tapšeš po ramenu, okej mi je da smatraš da je tuđ život promašen, okej je i da budeš iskren, samo mi nije okej što ti uopšte ne pada na pamet da ti ljudi (ja sam ta polumuškarača o kojoj pišeš) svoj život vide drugačije, nego si baš siguran da znaš i šta ja osećam kad sam sama kod kuće, i da gutam knedle. Tu si već malo zalutao na nepoznatu teritoriju...

Sad si me podsetio na jednog čoveka sa kojim sam se slučajno upoznala na nekoj svadbi (u inostranstvu). Pričali smo neko vreme, i ja mu posle 15 minuta kažem da sam iz Srbije, iz Beograda. On tu iskolači oči :eek: jer mu uopšte nije palo na pamet da priča sa strankinjom (iako smo pričali na njegovom maternjem jeziku), pa mi mrtav ladan kaže 'Stvarno? Ja sam mislio da su svi Srbi kriminalci' (ovo je valjda komliment da ne izgledam kao kriminalac), pa me onda pita da li sam udata i da li imam decu, na šta sam mu ja rekla da nemam, pa mi je on rekao da su žene koje nemaju decu sumnjive, i sasvim sigurno nenormalne. I sad, taj čovek za sebe misli da je iskren, i fin i normalan, jer 1) nije Srbin 2) ima ženu i decu, a u stvari je
1) izvređao gosta koji poznaje njegov jezik i kulturu tako da uopšte nije shvatio da priča sa strancem
2) izvređao ženu koju ne poznaje, pa ne zna ni da li imam sa kim da pravim decu, da li sam plodna, da li mi je momak plodan, da li ja recimo patim što mi je sudbina onemogućila da postanem roditelj i slično.
Ja sam mu sve to i rekla (to jest da je neuka prostačina), ali njemu je naravno bilo svejedno. On je svoj 'gen' produžio :lol:

Cuj neostvareno, pa to je pitanje zivota ili smrti. Ko je ostao sam, taj je izumro, promasio, glup, proklet, smijesan, sujetan, sulud, otkacio, prepotentan, slabic i nesposobnjakovic. Zbog cega se to vise ne spominje kao u stara vremena? Zbog toga sto svako misli da je previse ljudi i da treba aplaudirati samovolji individualistickog nacina zivota.

Ali to onda znaci i neiskrenost, i podlost i licemjerje u svakodnevici. Da hvalis nekog kako je veseo i ima para, jer nema porodicu i djecu, a sigurno kod kuce guta knedle kad pomisli kako se cak i zivotinje bore za opstanag svojih "gena" (ustvari duse) a oni ne mogu ni to.

Po meni je bolje prosla ona antilopa sto je zavrsila u lavljim kandzama, ali je ostavila potomstvo, nego polumuskaraca koja je zivjela samo za sebe i ni to nije odradila kako treba.
pa ti ces prvi ostati sam sem ako parama ne kupis neku mucenicu koja ce takvog ubogog i ogorcenog da te trpi :)))

Meni je okej da ne tapšeš po ramenu, okej mi je da smatraš da je tuđ život promašen, okej je i da budeš iskren, samo mi nije okej što ti uopšte ne pada na pamet da ti ljudi (ja sam ta polumuškarača o kojoj pišeš) svoj život vide drugačije, nego si baš siguran da znaš i šta ja osećam kad sam sama kod kuće, i da gutam knedle. Tu si već malo zalutao na nepoznatu teritoriju...

Sad si me podsetio na jednog čoveka sa kojim sam se slučajno upoznala na nekoj svadbi (u inostranstvu). Pričali smo neko vreme, i ja mu posle 15 minuta kažem da sam iz Srbije, iz Beograda. On tu iskolači oči :eek: jer mu uopšte nije palo na pamet da priča sa strankinjom (iako smo pričali na njegovom maternjem jeziku), pa mi mrtav ladan kaže 'Stvarno? Ja sam mislio da su svi Srbi kriminalci' (ovo je valjda komliment da ne izgledam kao kriminalac), pa me onda pita da li sam udata i da li imam decu, na šta sam mu ja rekla da nemam, pa mi je on rekao da su žene koje nemaju decu sumnjive, i sasvim sigurno nenormalne. I sad, taj čovek za sebe misli da je iskren, i fin i normalan, jer 1) nije Srbin 2) ima ženu i decu, a u stvari je
1) izvređao gosta koji poznaje njegov jezik i kulturu tako da uopšte nije shvatio da priča sa strancem
2) izvređao ženu koju ne poznaje, pa ne zna ni da li imam sa kim da pravim decu, da li sam plodna, da li mi je momak plodan, da li ja recimo patim što mi je sudbina onemogućila da postanem roditelj i slično.
Ja sam mu sve to i rekla (to jest da je neuka prostačina), ali njemu je naravno bilo svejedno. On je svoj 'gen' produžio :lol:

Pa to je najvaznije. Najvaznije je da mozes da zivis naivno i bez spletkarenja. Zato ja volim Ruse, ciji politicari u sred Srbije primaju dodatak za zivot u zoni sa povecanom opasnoscu!

Mozda bi o superiornosti braka trebalo govoriti u odnosi na samohrane roditelje, jer je ipak paznja, posebno ako je od superiornih ljudi poklonjena djeci nemjerljivo najvaznija stvar zbog koje uopste i vrijedi stvarati porodicu. Ako je paznja redovna i ljubazna i snazna, onda se formira jaka licnost kod djeteta. Jedan roditelj sam to nikad ne moze uciniti. Ne samo da se brzo zaboravi ono sto se ne ponavlja redovno, nego i stepen prijatnosti kojim se na djecu prenosi znanje igra veliku ulogu i za pamcenje i za vlastiti dalji razvoj djeteta.

Recimo kod nas u skoli je bila jedna vrlo prijatna nastavnica iz jednog predmeta, i skoro svim najboljim djacima je ona indirektno, kroz svoju ljubaznost i odmjerenost, odredila kasniji profesionalni put.

a mozda bi trebalo da popricamo o tome koliko ljudi koji odrastaju medju ovcama, zavrse samo jednu skolu, nemaju ni prijatelja ni decu, ni partnere a nevaspitanje i socijalnu nesvest pravdaju iskrenoscu uopste znaju o zivotu.

Moras, jer zene su subjektivne, a ovo je vas forum.

Veliki je uspjeh ostati covjek u danasnja vremena. Vecina njih postanu zene! A to je puno straha, paranoje i agresije. Pravo Srpski.

Posmatrao sam Turke kad igraju fudbal, koji su jos gori. Obavezno se potuku.

Moj problem je sto ne pripadam nijednoj naciji, u tome lezi kljuc i kljucaonica. Pri tome je drugima izgleda teze nego meni, jer uvijek je teze agresivnijem i primitivnijem da se prilagodi.

svi znamo da je brak, pored svega, društveni oklop sigurnosti i poštovanja
danas za oba pola ravnopravno, jer smo jelte ravnopravni
nalepljujete li nekad poznanike i oklinu svojim srećnim i uspešnim brakom (evo tačno čekam iskrene odgovore srećno udomljenih)
ako ste nespareni primećujete li nekad (iluzornu) superiornost bračnih parova u ponašanju i komunikaciji?
mislite li da zaista nešto fali nekome ko je u nekim dobranim godinama neudat/neoženjen?
ili samo volimo da svari uvek i svima izgledaju onako kako ih mi zamišljamo?
biste li se osećali neuspešno i neprijatno da se u datim godinama single?
Svakom nesto fali, nema apsolutno zadovoljnih, oni koji su sami ponekad mastaju o zajednistvu i posvecenosti, oni koji su u braku ponekad mastaju o slobodi i samostalnosti... O tome kakve projekcije o sebi (ako su singl) ili o partnerima (ako su u parovima) ljudi emituju u javnost zaista ne bi, nema potrebe da se bilo ko mesa u nacine na koji drugi organizuju zivote i uplice u sadrzaje tudjih zivota.

trebala si ga malo shrafcigerom izbosti i to krstastim da vidi shta su srbi <3
kakvi ljudi hodaju planetom, pa to je tak strashno!!!!!!!!

Back