Bračna matrica

malo drugacije zvucis sad ali i dalje je dete primarno,oseti se da si sebe totalno zapostavila i zanemarila,nije ni prvo ni poslednje dete koje odrasta s jednim roditeljem,i zasto bi se ti sad zatvarala prema svakom,mozda ce to dete neko vise voleti od oca koji ga vidja povremeno,bar da se dete oseti prijatno a ne da ne moze oca pogledati u oci osecajuci krivicu,kao poznanika da gleda,daljeg rodjaka sto je starije,uglavnom moja poenta je,da ne trazim osobu pogodnu za potomstvo vec onu koja me oseti razume i podrzava,s kojom bih ostao i da nemamo dece,to je primaran osecaj,koji zene nemaju i mnogi su primeri sebicnosti da zena zacrta kad ce roditi,bez obzira s kim,karijera pa taman sad moze dete,sto manja zrtva da bude,ima toga ihahaj

Dijete je primarno jer je dijete rođeno, postoji i dijete je. Ne jer sam ja ništa bez djeteta. Udala sam se ne da bih ostvarila neku tamo reproduktivnu funkciju (iako da, kao i većina žena i ja sam majčinski tip)..udala se iz ljubavi i ostala bih u toj zajednici i da nismo imali djece isto kao što u njoj nisam ostala samo zato što imamo dijete. E sad, druga je stvar što sam se ja (ili oboje) zahebala. Ćerka sa ocem ima prisan odnos (puno bolji nego dok smo bili u braku), vole se i tako i treba da ostane. A tebi želim svu sreću :)

Ja sam pitala vec da li vise volite muza ili dete
svi su me kamenovali
a meni i dalje nije jasno kako moze da se ugasi ljubav muza+zene a prema detetu je bezuslovna i beskrajna
zasto je supruznik "bracni drug" a dete uvek ima licniju konotaciju

svi su me kamenovali
a meni i dalje nije jasno kako moze da se ugasi ljubav muza+zene a prema detetu je bezuslovna i beskrajna

Zato sto se radi o dve sasvim razlicite vrste ljubavi,
suprug/supruga se vole kako neko ko je odrastao i shvata posledice svojih djela, koji je dobrovoljno usao vezu/ brak sa drugom osobom i tom prilikom se dobrovoljno obavezao da ce raditi sve da stvori toplo porodicno okruzenje,
djete je plod ljubavi/zelje nije trazilo da bude rodjeno, jos nije usvojilo osnovna prvila ponasanja pa samim tim i nesvjesno mnogih posledica, djete je dio nas dok je suprug nas izbor, mozes da se prevaris u izboru ali ne mozes da ne volis dio sebe...

svi su me kamenovali

Mislim da je ljubav prema detetu bezuslovna samo dok je dete malo.
I ima ličniju konotaciju jer nosi naše gene..valjda zbog tega.

кад су било који међуљудски односи у питању, нема универзалног решења
што се тиче брака,могу бити предложене само препоруке да се људи венчавају из љубави, како би се избегле наведене непријатне ситуације приликом развода

statistike kazu da vise brakova uspesnih ima iz obostrane koristi koji su sklopljeni nego iz ljubavi.

Mislim da je ljubav prema detetu bezuslovna samo dok je dete malo.
I ima ličniju konotaciju jer nosi naše gene..valjda zbog tega.

majka nosi dete 9 meseci ,,,i na porodjaju se preseca pupcana vrpca,,,to je deo nje , njena krv. Muz nije tvoja krv niti moze biti , muz je tudjinac ,,,biras probiras ,,kog hoces . Sa njim stvoris novi zivot ono je vasa krv. Zato je dete bezuslovna ljubav dok si ziv. tacka .

Evo poslednji primer te bračne matrice su Jovana i Danijel. Venčali se, sve super, fino, lepo i posle samo nekoliko meseci se razdvojili, hoće da se razvedu, pljuju se po medijima, ona njega optužuje da je ***** a on nju da ga ucenjuje za pare. A ovo se često dešava.

Postoji 1 matrica vezana za brak a to je da se mnogi ljudi uzmu, dobiju dete ili decu pa se posle nekoliko godina razvedu e onda počinju pičvajz i kuršlus oko starateljstva nad detetom, svađe rasprave, suđenja i pljuvanja po medijima ako su u pitanju poznate ličnosti. I bivši supružnici ne ratuju samo zbog deteta već i zbog podele imovine a pogotoivo ako nisu potpisali predbračni ugovor.

Nagledao sam se i naslušao mnogo takvih priča što u mom okruženju, što poznatih ličnosti u medijima. I priča je manje-više uvek ista. Spore se oko toga kome će da pripadne dete ili deca, uglavnom pripadne majci, pa se sude pa se tuže oko toga da li otac i koliko često sme da viđa dete, kad i gde... Evo navešću vam samo nekoliko primera velikih trzavica oko deteta posle razvoda poznatih ličnosti: Najsvežiji je spor Milana i Severine koji je gotovo prerastao u diplomatski-međudržavni spor. Takođe imamo veliku aferu između Nataše i Roberta oko starateljstva nad malom Reom. E sad, nisam pratio ali mislim da se Goca i Ivan takođe spore oko deteta. Dakle, primera ima mnogo.

A skoro sam sreo 1 školsku drugaricu sa istom pričom, razvodi se od muža kod koga je živela u drugom gradu, vraća se kući sa detetom i isto ima problema sa mužem oko toga kome će to dete da pripadne. Ovakvi slučajevi se neretko završavaju i na sudu.

Da li postoji neko univerzalno rešenje za ovaj problem?

ima
dva idiota ne smeju da se vencaju i prave decu
koliki skot treba da budes da se sudis oko vidjanja deteta, koliki skot treba da budes da branis da drugi roditelj vidja dete
teska patologija

Naravno..ali ne verujem da u tim brakovima nema ljubavi...jer da nema,onda ga ne mozes zvati uspesnim..
Pogresno je poimanje braka..vole se i to ke to..sustina je da uskladite pojedinacne interese i stvorite i sledite zajednicke interese..a to ne moze opet bez medjusobne ljubavi i postovanja...

Back