Bračna matrica

KOLEGA IVAN

Poznat
Poruka
8.216
Postoji 1 matrica vezana za brak a to je da se mnogi ljudi uzmu, dobiju dete ili decu pa se posle nekoliko godina razvedu e onda počinju pičvajz i kuršlus oko starateljstva nad detetom, svađe rasprave, suđenja i pljuvanja po medijima ako su u pitanju poznate ličnosti. I bivši supružnici ne ratuju samo zbog deteta već i zbog podele imovine a pogotoivo ako nisu potpisali predbračni ugovor.

Nagledao sam se i naslušao mnogo takvih priča što u mom okruženju, što poznatih ličnosti u medijima. I priča je manje-više uvek ista. Spore se oko toga kome će da pripadne dete ili deca, uglavnom pripadne majci, pa se sude pa se tuže oko toga da li otac i koliko često sme da viđa dete, kad i gde... Evo navešću vam samo nekoliko primera velikih trzavica oko deteta posle razvoda poznatih ličnosti: Najsvežiji je spor Milana i Severine koji je gotovo prerastao u diplomatski-međudržavni spor. Takođe imamo veliku aferu između Nataše i Roberta oko starateljstva nad malom Reom. E sad, nisam pratio ali mislim da se Goca i Ivan takođe spore oko deteta. Dakle, primera ima mnogo.

A skoro sam sreo 1 školsku drugaricu sa istom pričom, razvodi se od muža kod koga je živela u drugom gradu, vraća se kući sa detetom i isto ima problema sa mužem oko toga kome će to dete da pripadne. Ovakvi slučajevi se neretko završavaju i na sudu.

Da li postoji neko univerzalno rešenje za ovaj problem?

Postoji 1 matrica vezana za brak a to je da se mnogi ljudi uzmu, dobiju dete ili decu pa se posle nekoliko godina razvedu e onda počinju pičvajz i kuršlus oko starateljstva nad detetom, svađe rasprave, suđenja i pljuvanja po medijima ako su u pitanju poznate ličnosti. I bivši supružnici ne ratuju samo zbog deteta već i zbog podele imovine a pogotoivo ako nisu potpisali predbračni ugovor.

Nagledao sam se i naslušao mnogo takvih priča što u mom okruženju, što poznatih ličnosti u medijima. I priča je manje-više uvek ista. Spore se oko toga kome će da pripadne dete ili deca, uglavnom pripadne majci, pa se sude pa se tuže oko toga da li otac i koliko često sme da viđa dete, kad i gde... Evo navešću vam samo nekoliko primera velikih trzavica oko deteta posle razvoda poznatih ličnosti: Najsvežiji je spor Milana i Severine koji je gotovo prerastao u diplomatski-međudržavni spor. Takođe imamo veliku aferu između Nataše i Roberta oko starateljstva nad malom Reom. E sad, nisam pratio ali mislim da se Goca i Ivan takođe spore oko deteta. Dakle, primera ima mnogo.

A skoro sam sreo 1 školsku drugaricu sa istom pričom, razvodi se od muža kod koga je živela u drugom gradu, vraća se kući sa detetom i isto ima problema sa mužem oko toga kome će to dete da pripadne. Ovakvi slučajevi se neretko završavaju i na sudu.

Lucifer onaj koji ugovara i zagovara ljude, dvoje se vole, treci dodje i pokvari sve, i glava nima napupana mocima, da ako se razvedu uzece neku lovu bez rada

Univerzalnog rešenja nema.
Ako, uopšte, postoji bilo kakvo rešenje.

Za slučaj da su kulturni ljudi, razvedu se tiho, bez pompe i urlanja,
mirno podele imovinu i ne potežu se noževi i duge devetke.....

Deca najebu.

Bilo kome da pripadnu, patiće za drugim roditeljem, koga nemaju pored sebe.
I, ta će deca rasti u jednom emotivnom vakuumu, koji ne može da ne ostavi trajne posledice.
I ponoviće im se sudbina roditelja.

Jer, dokazano je da se deca razvedenih roditelja, takođe, razvode.
U 90% slučajeva.
Znači, patnja, koja se proteže na generacije.

кад су било који међуљудски односи у питању, нема универзалног решења
што се тиче брака,могу бити предложене само препоруке да се људи венчавају из љубави, како би се избегле наведене непријатне ситуације приликом развода

Roditelji mm su se razveli dok je bio u vojsci. Bili su zajedno, kao, zbog njega. Sto puta je pozeleo da se razvedu i da prestanu da se prepucavaju preko njega. Tako da...nije uvek brak najbolja solucija za decu.

Ovo je najcesce desava kada se dvoje koji se ne poznaju dovoljno a nejcesce imaju dobar sex ( i smatraju da je to JEDINO sto cini brak) vjencaju, naravno ubrzo dodje i djete a ako bolje pogledate (poslusate) najevci problem u nijhovim brakovima je ko ce skuvati rucak, ko pospremiti, ko cuvati djete kada se izlazi u grad ( jer vjencanjem taj par retko da bar uspori sa izlascima) ubrzo dodje da najcesce zeni zbog mnogih cinilaca vise nije toliko do sexa a posto je to jedino sto je drzalo taj brak, najcesce muskarac nalazi drugu za te potrebe i KRAJ... Zena zbog osvete zas prevaru, sveti se muskarcu ne dopustanjem da vidja djete i zahtjevom sa nemogucim iznosima alimentacije.... niko ne popusta a djete trpi...
Nekad davno bar kod katolika postojao vjerenicki staz i mislim da je trajao oko pola godine-godinu... kada bi se to uvelo u zakone mislim da bi ovakvih slucajeva bilo dosta manje.... vecima zena i muskaraca sazreva negdje posle 30-te a neki ni tada :)

Univerzalnog rješenja nema nigdje pa tako ni kod razvoda. Ne kaže se džabe 100 ljudi 100 ćudi.
Ja sam pokupila samo nešto odjeće i obuće i dijete za ruku. Ništa ne želim..ostavila sam i štednu knjižicu i ćerkinu kasicu prasicu..za sad nemamo problem, dogovaramo se o svemu, otac i dijete se redovno viđaju iako ne živimo u istom gradu.

Univerzalnog rješenja nema nigdje pa tako ni kod razvoda. Ne kaže se džabe 100 ljudi 100 ćudi.
Ja sam pokupila samo nešto odjeće i obuće i dijete za ruku. Ništa ne želim..ostavila sam i štednu knjižicu i ćerkinu kasicu prasicu..za sad nemamo problem, dogovaramo se o svemu, otac i dijete se redovno viđaju iako ne živimo u istom gradu.

Pa nije samo tvoje dete da ga ti zgrabis za ruku i odes, da sam ja na njegovom mestu prijavio bih te za otmicu ili kidnapovanje....

Ja većeg trola odavno nisam vidjela. Nisam ja dijete otela već povela sa sobom a otac je znao gdje je vodim i kao što rekoh, redovno viđa dijete. Sada kada je pošla u školu svaki drugi vikend i praznicima a preko raspust dosta češće. Što se tiče alimentacije, dogovorili smo se koliko da daje, tj ja sam mu rekla neka da koliko on misli da njegovom djetetu treba mjesečno. Za sad funkcioniše.

Kod muslimana nema da majka vodi dete kuci kad se razvedu, ona nije nista donela u muzev dom tako nema sta da ni odnese. Dete pripadne ocu

Malom djetetu majka je potrebnija nego otac, a najvecem broju slucajeva i da djete ostane sa ocem mala vjerovatnoca je da bi se bas on brinuo o njemu nego bi ga sutnuo babi ili ko zna kome... otac ako zeli uvjek se moze naci modalitet da bude sa djetetom i da brine o njemu, djete nije krivo za razvod roditelja tako da nebi trebalo da ispasta zbog toga.
A kada djete bude dovoljno zrelo i samostalno ja sam pristalica da samo bira gdje ce da zivi i sa kim

Smatram da roditeljstvo ne postoji ukoliko je porodica rasturena
Razvod je smak sveta i debeo razlog da se od toga umre
SVE pocinje i zavrsava se supruznikom , trazenje daljeg smisla u deci je nedovoljno nenormalno i nemoguce

SVE pocinje i zavrsava se supruznikom , trazenje daljeg smisla u deci je nedovoljno nenormalno i nemoguce

nadam se da se zezas,
rodjena si sama i pre supruga zivjela sama ( ok sa roditeljima ali ne sa suprugom) razvodom se zivot nastavlja, od toga se ne umire da je valjalo nebi se rasturilo, djeca su dosta veci smisao zivota nego sto to supruznik ikad moze biti....

Stvarno ne postoji racionalno objašnjenje za ovako besmislen post.
Kao prvo, brkaš babe i žabe. Roditeljstvo ima veze sa brakom samo utoliko što je uobičajeno da se postaje roditelj u bračnoj zajednici. Hoćeš reći da dvoje koje žive u vanbračnoj zajednici a imaju dijete nisu roditelji? Udovica nije majka svog djeteta? Ja ako sam razvedena nisam majka?
Niti šta počinje niti završava supružnikom. Žalim onog ko sebe definiše na osnovu drugog i ko smatra da ne postoji ako nije u odnosu na tog drugog. Kad kažem drugog mislim na partnera, supružnika, bio muško ili žensko. Ja sam postojala puno duže nego što sam upoznala oca svog djeteta a kamo li prije nego sam stupila u brak sa njim. Ja jesam ono što jesam i baš zato što to jesam ( kao što i on jeste) nismo više skupa. Da on mene određuje, odredio bi me prema sebi, u skladu sa sobom. I naravno, ništa ne završava sa razvodom, niko ne umire. Umire jedna ljubav, završava se jedan dio života, ukoliko je brak bio bez djece. Ukoliko su u tom braku izrođena djeca čak se ne završava ni taj jedan dio života samo se preoblikuje u nešto drugo. Ja iako sam se razvela, cijeli život ću preko našeg zajedničkog djeteta biti vezana za svog bivšeg muža. Ja nisam umrla razvodom. Naprotiv, živim i dalje sa i zbog svoog djeteta. Živimo i radujemo se životu. I da, smisao mog života jeste moje dijete ali ne samo moje dijete jer dijete će jednog dana odrasti i treba da živi svoj život, ali i tad će biti moje dijete.
I

a da nemas dete raspala bi se sto niste zajedno,ili da rodis dete s bilo kim da ispunis zivotnu bit,sve u svemu svako samce se ubediti da je bolje tako shatro kvalitetno,pa ne,kad imas odnos u kom disete i delite isti vazduh sve drugo je zanemarljivo,dete ne zamenjuje taj osecej pripadnosti,dete ce otici od kuce sa 18 o cemu ces onda pricati i na koga se osloniti,hvala bogu na takvim primerima da covek mucne glavom i ne prokocka kad nadje nekog ko ga trpi sa svim manama i sebicnim tripovima

Heh..da bih ti kvalitetno odgovorila na tvoj post, morala bih iznijeti veći dio svoje intime a to ne želim. Probaću ukratko. Razvela sam se jer sam imala jako loš brak a ne jer želim da "živim kvalitetno". Navela sam pod navodnike samo jer i ti u svom postu impliciraš na nešto što to nije. Razvela sam se da bih živjela kvalitetno (uočićeš razliku), da bi moje dijete imalo zdravu majku. Nije uvijek dobro brak održavati samo zbog djece..zapravo žrtvujemo i njih i njihovo djetinjstvo radi privida. Neću pljuvati po bivšem mužu jer bih time prvenstveno pljunula sebi u lice a onda i u oca mog djeteta. On to jeste i uvijek će biti. Da, da bi moje dijete imalo zdravu majku jer naš je odnos toliko bio loš poslednjih godina da sam i obolila. Dijete je na žalost bilo svjedok mnogim scenama i prijetilo je da ima jako tužno djetinjstvo. Teško sam donijela tu odluku...i dugo, jako dugo sam vagala. I nije bilo lako ni posle. Prvih 6 mjeseci sam i dalje plakala..pitala se da li sam dobro uradila..da li će me moje dijete mrziti što sam joj pokidala porodicu? što sam je iščupala iz njoj poznate sredine i okruženja? Da li će me jednog dana shvatiti, da li će mi oprostiti? Pitala sam se da li sam trebala trpiti radi nje..pa, obećala sam joj roditi i brata i sestru... A zašto nisam? Pa upravo jer nam je brak bio loš..toliko sam zrela da znam da djeca ne spašavaju brak i da ne treba da rađam jšš djece koja će patiti..da li u tom braku da li zbog razvoda. Nadam se da ste suštinu nazreli i da mogu stati ovdje.
Nikom ne savjetujem da se razvede..naprotiv, svima koji to pomenu u mom okruženju pokušavam da ukažem na negativne strane razvoda. Ovo nije holivud, znamo kako ovdje gledaju na razvedene žene..ja se ne zanosim. Samim tim što se ne zanosim, svjesna sam da ću najvjerovatnije ostati sama kada moje dijete odraste..jer ona treba da odraste i da krene svojim putem. Ja je u tom neću sprečavati..ali ja joj trebam zdrava (i živa) da bih je izvela na pravi put, da bih od nje napravila čovjeka. često se našalim na svoj račun da ću starost dočekati sa čoporom mačaka haha
U cilju da dijete što manje osjeti razvod (ali naravno osjeti ga), dogovorili smo se da razvod bude civilizovan..sad smo u normalnim odnosima..često znam reći da je šteta što ovako nismo funkcionisali dok smo bili u braku...ali ne može se više zakrpiti..previše je bola..palo je previše ružnih riječi...scena. Ali u dobrim odnosima smo zbog djeteta...viđaju se, odlazi kod oca, bake i djeda...zajedno organizujemo rođndane...trudimo se. Ako mi nismo uspjeli kao supružnici ne želimo da podbacimo i kao roditelji.

Poslednja izmena:

Back