"Braća" Grci

Sinoc je jos jednom pokazana, dokazana i razbijena nasa velika zabluda. Koliko puta treba da udarimo glavom o zid i da shvatimo da na kugli zemaljskoj mi nemamo iskrenog prijatelja. Nazovi braca Grci su nas jos je dnom tresnula o zemlju i pokazali nam svoju bratsku ljubav. Hocemo li mi jednom da shvatimo da smo im mi braca samo kada im to odgovara i u njihovom je interesu. Deklarativno nas podrzavaju i iskazuju nam ljubav a iza ledja...
Uzmimo sport za primer. Njihovoj ljubomori i kompleksima nema kraja. Ovo se posebno odnosi na kosarku.
Ponasanje njihovih navijaca i zvidanje nasoj himni u skladu sa ponasanjem "brace" Hrvata tokom proglasenja nase reprezentacije na prvenstvu u Atini nije nam bio dovoljan pokazatelj. Konstantno tendenciozno sudjenje njihovih sudija na stetu Partizana u Evro ligi, opet nam nije otvorilo oci. Sada su konacno pokazali otvorenu netrpeljivost i mrznju prema nasoj reprezentaciji, jer pobogu ko su ti Srbi da ih pobedjuju usred Atine.
Nasa dicna braca pravoslavna zaboravila kada su nase reprezentativce molili u poluvremenu da ih ne pobedjujemo sa vise od 20 razlike zbog sramote. Kada su nasi treneri i nasi igraci napravili njihovu ligu jakom i reprezentaciju kao posledicu toga sve se to zaboravilo. Sada im nasi kosarkasi nisu dobri jer im uzimaju pare a oni dicni imaju toliko talentovanih kosarkasa (ja do duse zadnjih pet sest godina nisam cuo da imaju takvog) i sada su Srbi nepozeljni u niihovoj ligi.
Postoji izreka cuvaj se Danajaca i kad darove nose ali smo je mi zaboravili pa se zato i razocaravamo u stilu ma nije to tako pa oni nas vole a to cine grupice neodgovornih navijaca.
A setite se samo nama su nasa "braca" naplacivali vize pet puta skuplje nego nasi najveci neprijatelji u proslosti npr. Turci. Vizu za Tursku si dobijao na granici a ispred grcke ambasade su bili redovi ponizavanje, vracanje zbog raznih gluposti i neodobravanje vize iz bratskih razloga.
Ja toliko a vi razmislite.

Back