Božje stope

Jedan čovek je dugo molio Boga da mu se pokaže. Najveća mu je želja bila da od Boga dobije obećanje kako ga On nikada neće napustiti. Bog mu najzad reče: „Obećavam da te nikada neću napustiti, da ću i u dobru i zlu biti sa tobom.”
Čovek je bio srećan. Osećao je Boga oko sebe, uz sebe. Hodajući po pesku obale često se osvrtao da vidi ide li Bog zaista za njim. I stvarno, još jedan par nogu sledio je njegove. Srećan je i presrećan bio taj čovjek i duboko zahvalan Bogu.
Ali naiđoše tamni oblaci i nadviše se nad njegov život. Svakojake ga nevolje snađoše. Koračajući po pesku vremena i osvrćući se, čovek , duboko razočaran i zaprepašćen, ustanovi da ga Božje stope više ne slede. Vidio je samo jedan par stopala.
„Kako to da si me napustio sada kada mi je najpotrebniji?” – jecao je čovek, kršeći ruke od očajanja. – „Kako si mogao prekršiti dato obećanje?”
Pa, ipak, nastavio je da hoda.
I onda, jednog dana, opet se susreo sa Bogom, licem u lice.
„Zašto si me napustio u vrijeme nesreće i patnje?” – izlanu taj čovek. “Zašto nisi održao reč da ćeš uvek biti sa mnom?”
Bog se nasmeši i reče mu: „Kad si onomad primetio samo jedan par stopala, znaj da su te stope pripadale Meni, a ne tebi. Jer tokom toga tegobnog vremena, Ja sam te nosio u naručju!”

дивна је прича... знам је одавно, али се увек изнова подсетим да и мене кад ми је тешко Он у рукама носи... хвала Му што нас и овако повезује :zag:

Back