Božićni ustanak (TV serija)

Е баш ћу да погледам...

- - - - - - - - - -

U Srbiji Ravna Gora o "nevinim četnicima", u Crnoj Gori Božićni ustanak o "srpskoj okupaciji".

У серији ,,Равна Гора" четници баш и нису приказани као невинашца, већ реално. Приказана је и лоша страна тог покрета. Зато су људи, попут Милослава Самарџића, и испљували ту серију као ,,комунистичку пропаганду". Штета што није настављено снимање.

А што се тиче ове серије, мораћу да погледам да бих рекао нешто о њој, али мислим да је у питању миловска пропаганда, типа ,,Србија је окупирала Црну Гору".

Inače, šta mislite o tome što je Mladen Nelević, koji u ovoj seriji tumači ulogu vođe crnogorskih komita u borbi protivu velikosrpske agresije, upravo dobio ulogu Stefana Nemanje u dugo najavljivanoj seriji koja je počela da se snima.

Svakako mislim da je po godinama pa čak i određenim glumačkim afinitetima Nelević bolji izbor od Žarka Lauševića, ali zar su baš morali da traže eksplicitno Crnogorca da glumi Nemanju?

Inače, šta mislite o tome što je Mladen Nelević, koji u ovoj seriji tumači ulogu vođe crnogorskih komita u borbi protivu velikosrpske agresije, upravo dobio ulogu Stefana Nemanje u dugo najavljivanoj seriji koja je počela da se snima.

Svakako mislim da je po godinama pa čak i određenim glumačkim afinitetima Nelević bolji izbor od Žarka Lauševića, ali zar su baš morali da traže eksplicitno Crnogorca da glumi Nemanju?

Па, знаш добро да у српским филмовима и серијама најбоље улоге добијају они који најбоље напљују Србе и Србију. Ту нема бољег примера од Мирјане Карановић.

Čestitam. Uspeo si da opovrgneš sve što je do sad bilo poznato. Ovo je taj krunski dokaz! Bravo!!!
Jer, jbg, ovo je jedino pismo vladike Rada ikad viđeno bilo gde. Jedno jedino. Ne postoji niti jedno drugo, a kamoli da postoji na stotine pisama, pesama, knjiga, i ostalih dokaza koji ukazuju da je on bio jedan od najvećih Srba ikad.
Svaka čast, mislim da ćeš nakon ovoga biti krunisan kao Kralj celokupne svetske istorije - biće to potpuno nova titula stvorena samo za tebe.
Još jednom, sve čestitke. Sad kad si ovoliko uradio, možeš i da se povučeš. Ne, molim te, povuci se.
Све све али кад почну Петровиће Његоше да расрбљују то је онда за лудару.
Србија земља чуда.
П.С.
Па и Немања је из тих српских крајева па ваљда зато.
Мада Жарко је са Цетиња чоче док је Младен из Босне па баш и нису потрефили.:)

Иначе одгледао сам онај клип са снимања "Немањића" и појма нисам имао да је Немања имао полусестру Рашку!
Јел то из неког житија или из ког извора је тај податак уопште?

Одгледао сам првих седам епизода серије и могу рећи да сматрам да је лоше урађена и да је превише исконструисана, као Србија окупирала Црну Гору, бјелаши издајице и сличне небулозе. Обична пропаганда. На пример, каже се у сцени кад је Подгоричка Скупштина, као једна од одлука се наводи ,,нисмо више Црногорци, сад смо Срби". Ко да су Црногорци на тој скупштини одлучили да постану Срби.

Пропаганда обична, и то лоше урађена.

Иначе одгледао сам онај клип са снимања "Немањића" и појма нисам имао да је Немања имао полусестру Рашку!

I nije imao, koliko znamo.

To je mislim od Orbinija.

Pricali smo o tome davno ovde; ne secam se sad detalja. Neki su tvrdili da je bosanska banica, zena Kulina bana, bila Nemanjina sestra.

Пропаганда обична, и то лоше урађена.
Ништа лошије о оне којом су нам генерацијама испирали мозговоре. Монтетитонегрини контролишу све институције, укључујући и школство. Србија и српско друштво не раде ништа да подрже Црногорце у борби против Милића. Као да нисмо свесни да је потребна само једна генерација да се потпуно промени свест народа.

Čovjek se u putovnici potpisao (pod narodnost): Crnogorac.

Crnogorska_putovnica_iz_19._st..jpg

Nije tačno. To uopšte nije Njegošev pasoš, nego pasoš Marka Vrbice, gde piše da je "rodom iz Njeguša, Crnogorac. ", što se s više prava može tumačiti kao državljanstvo.

A ovo jeste Njegoš napisao:

”Srpski pišem, srpski zborim, svakom gromko govorim. Narodnost mi srbinska, um i duša slavjanska.”

Taj je osvedoceno do skora bio Srbin. Ocigledno da su se stvari promenile, nema veze, idu mlade generacije polako stasavaju, doćiće vreme da se prebrojavamo , neće više moći dupe na dve stolice.

Све све али кад почну Петровиће Његоше да расрбљују то је онда за лудару.

Србија земља чуда.
П.С.
Па и Немања је из тих српских крајева па ваљда зато.
Мада Жарко је са Цетиња чоче док је Младен из Босне па баш и нису потрефили.:)

Ja vise ne znam jel Lausevic Drobnjak ili sa Cetinja ? Ili samo rodjen na Cetinju? inace, covek je prvo tvrdio da je Sebin, ko zeli moze to izguglati jos kad je bila frka oko one predstave o Sv.Savi , dakle jasno kaze da je Srbin u vise navrata. Posle koliko znam podrzava Slavka Perovica?! I , kao slag na tortu u poslednjoj knjizi ima onaj deo gde kaze @otac dokazuje naucno da smo Srbi?! Ja kao rodjeni Cetinjanin zebem od mnogo misljenja " ..? Sta god to znacilo! Da se razumemo nama Srbima ne treba da bude stalo ni 1% sta ce I kako ce se neki dukljanin izjasniti. Oni koji nisu Srbi tretirati ih kao strance I tacka.

Жарко Лаушевић је пре свега ладнокрвни убица па затим све остало.

Глумци нити важе за паметне а још мање принципијелне личности унутар кинематографских кругова, жали Боже људи који их доживљавају као узоре.

У име некакве измишљене идеологије (која је била обична издркотина и бласфемија у свакоме смислу) окупирати и угушити двије српске државе? Колко је несреће и зле крви то посијало међу Србе. Београдски режим је БРАТА ставио под сто као паса, док је гостио ДУШМАНА ко брата.

Увијек иста прича.
Србима иза леђа направити неки "дил" на брзину и издоговарати се са душманима на штету Срба.

:dash:

Back