Bozicna pobuna 1918

• Začetnik teme Začetnik teme Altar
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ebi ga, bolna je istina, kolko god umisljali Srbi da su neke velicine kakvim ih predstavlaju SPC i SANU ipak fino Vuk Kaze da prezimena nose nema ni 100-150 godina.
Prije toga su pripadali drugim narodima pa su im zato prezimena isrbljena prije 150 godina, po dolasku na pustahiju zemlju u Srbiji.

Ма, једи бре говна, псето једно лажљиво, обиђи Војводину, па гледај колико су стара презимена и колико их дуго људи носе... Чобанчино једна заостала, ко ти даде рачунар у руке...

Nemas potrebe da ga vredjas...on vredja samog sebe svojim postojanjem...

Neki njegov deda je izdao Siptare i prozvao se Srbinom,a neko skoriji je izdao Srbe i postao Dukljanac...geni su to,ne moze se protiv njih...

Ма, једи бре говна, псето једно лажљиво, обиђи Војводину, па гледај колико су стара презимена и колико их дуго људи носе... Чобанчино једна заостала, ко ти даде рачунар у руке...

Ej, pa jesi li procitao sta sam napisao gore???

...Vuk Karadzic je iz Drobnjaka,a poznato je da se Drobnjaci najvise ponose upravo njime i vojvodom Zivojinom Misicem kao svojim saplemenicima...8)

Fali ti Predrag Drobnjak8)
drobnjakhy0.jpg

Budalo, budalaštine bez ijednog jedinog dokaza, ijednog linka, ijednog dokumenta je najlakša stvar na svijetu brčkati.
Patološki lažov kao što si ti ali na što da odgovorim? Na kretenluke i besmislice jednog ljotićevca?

Samo kretenoid može napisati da Crnogorci i Srbi imaju isti folklor, patološki lažov, degenrik kao što si ti.

Ako laže Slaven ljotićevac oči vas ne varaju!
Pripadaju li ova dva čojka istom narodu, istoj kulturi?Jel ovo taj isti folklor?

montengrin5hz.jpg
180px-Serbian_bagpiper.jpg

Samo naprijed. Vrlo lijepo si ponovio svoje poroke. Upozorio sam te da nikoga ne vrijedjas, jer siris mrznju i zlokob svojim sovinisticki stavovima za Stormfront Nationalist site-u. Informisat cu moderatore da si vise puta upozoravan, i da si (po ko zna koji put) ponovo prevrsio svaku mjeru.

Ako ti zaista mislis da sam ja neki "ljoticevac", ti mozes biti samo reinkarnacija Necastivog. :lol::lol::lol::lol::lol::lol: A sto se tice mene licno ti mozes vrijedjat koliko hoces, jer ja uvrede ne primam - svaka tvoja uvreda me jos malo oraspolozi, vislje (od nedavno, moram priznati) nego sto osecam iskreno sazaljenje prema tebi, sto je obicno prethodilo poslije tvojih post-ova. Ja te mozda ovako i vrijedjam...ali barem na pristojan i inteligentan nacin. :wink: Inace imam jednog prijatelja (koji je clan Srpske radikalne stranke - tvoj klon) koji misli da je jedini u pravu...i svi oko njega su protiv. Zar se nijesi zapitao bar jedamputa dok si raspaljivao sukobe i netrpeljivost/netoleranciju na ovom forumu...dok je svako zivo i nezivo stvorenje protiv tebe u svakome pogledu - ukljucujuci i tvojih samih argumenata koji se okrecu i ujedajute i ubadaju mjesto da ti pocesu ledja...da jednostavno mozda nisi u pravu? Sve ovo sto pricam je potpuno ozbiljno - zar je moguce da si ti oaza, mesije od skoro dvadeset milijardi ljudi sto su se radjali i umirali??? Ako stvarno zelis, otvoricemo anketu gdje ce ljudi glasati protiv i za tebe...ako ne vjerujes o ovaj aksiom. Gdje vidis moje lazi? Iznio si teske optuzbe i to bez i jednog jedinog dokaza - dok sam ja sve moje (i to na civilan nacin, za razliku od tebe) izraze usmjerio prema tebi sa ocitim dokazima/faktima - da niti jedan jedini argument koji si do sada izlozio na ovom sajtu ne stoji.

To za tu odecu ne zelim ni komentarisati - jer zaista nema potrebe. Iako nerado (imao sam data male sukobe sa Bogartom), prisjeticu te njegove aluzije na Banacane i Srbijance - u prijevodu, te dvije slike su nistavne koliko i jedan testis (odnosno ocevidac) na sudu u Starome Rimu.

Uzgred... ako ti je cilj da me izfrustriras/iznerviras...ja nijesam kao svi ostali sa kojima su se sukobili...svako ima prag - ali ja ne. Zato se ja ovdje samo smijem...dok se ti gusis u svojemu bijesu. :D

Najnoviji svetosavski patološki lažov na ovom forumu, bolesnik pomračenog uma, isrpčenik Rista Ćirovog kome je Risto gvozdenom četkom oribao mozak, pokušava da izgradi svoj identitet na potpunim lažima, pokušava sebe da ubijedi da je Srbin pomoću totalnih kretenluka, za koje i sam zna da su kretenluci, ali voli da postane Srbalj pomoću totalnih laži!

Veli, Mrnjavčevići učestvovali u bici 1385. protiv Turaka, vjerovatno ona dva mrtva Mrnjavčevića koji su poginuli na Marici 1371. godine, otac Marka Kraljevića i stric Marka Kraljevića?!!

Markko Kraljević je inače bio tusrki vazal koji je dobio titulu vezira, za Marka je moguće da se borio protiv Balšića u toj bici, no vjerovatno su oživjeli otac mu i stric pa su pomagali Balšićima.
Što mislite jesu li se otac i stric Marka Kraljevića borili sa Balšićima protiv Turaka, iako su poginuli na Marici 1371. godine?

Pošten i istinoljubiv momak ovaj Slaven, zar ne?

Opet si poceo istom retorikom..kopijo Velje Ilica...:oops:.ali kao sto sam rekao, to ne vrijedi za mene. ;) Nikad se necu srozati da rang tolikog primitivizma. Kao prvo, ja nijesam Srbin - ja ne gledam sebe nacionalno, i kompletno sam protivan tvojemu, oprosti na izrazu ali ubijedjen sam da ima iole vise no dokaza za to, ultranacionalistickome ekstremnom opredjeljenju.

Naravno da ne mislim na kralja Vukasina i despota Ugljesu - oni su poginuli na Marici 1371.e godine. Do sada sam ti namjerno davao mrvice, uzaludno nadajuci da ces se ti sjetiti, ili barem potraziti neke osnovne informacije o bici na saurskome polju. Da si barem malo proucavao istoriju, barem svog (kojim se toliko ponosno dicis) ako ne okolnjih naroda, nikako ti se ne bi dogodilo ovako nesto. Na saurskom polju Balsa II se skoro nasao usamljen - no Mrnjavcevici, tradicionalni prijatelji Balsica, ih nijesu napustili. U pitanju je mladji brat tzv. Kraljevica Marka odnosno drugi sin kralja Vukasina, Ivaniš Mrnjavčević. Sa svojim snagama borio se rame uz reme Balse protiv Turaka i zajedno su, dozvolite mi da kazem "junacki" poginuli u bici gdje su ih Turci nadjacali visestruko. Dalje podsjeticu te da si ti ovo na Cafe del Montenegro, ovom forumu (visestruko) i cini mise na HR forumu (ali vjerovatno i drugdje ako se ne varam, ispravi me ako sam u krivu) postovao bitke u kojima Srbi i Crnogorci "za 600 godina nijesu protiv Turaka borili", iako su se vise puta borili zajedno no odvojeno.

Ko je to lazov? :lol::lol::lol: Bas me interesuje sto ces mi odgovoriti.

Kakav Ivaniš Mrnjavčević patološki lažovu? Zar ti misliš da ti iko išta vjeruje na ovom forumu? Zašto bi ti neko vjerovao bolesniče?
Meni ljudi vjeruju, jer sve što tvrdim, potkrijepim dokazima!

Daj neki link ili skeniraj iz neke knjige te "istine" koje ovđe prosipaš.

Daj da i ja pročitam tekst o tom Ivanišu kako se sa Balšićima borio protiv Turaka????

No bolesniče, patološki lažovu, tako nešto je samo plod tvoje bolesne, pokvarene, gadne mašte.

Koliko puta moram da te upozorim? Prihvatam "sporazum" - ali ti ces naravno, morati da prihvatis jedan moj zahtjev. A to je - nema vise vrijedjanja.

Koliko ja vidim, ovdje niko nije izrazio sumnju u mene, a niko tebi ne vjeruje jer iznosis istorijski revizionizam. Npr. Mavro Orbin lijepo pise da se 1385.-e Balsa II i Ivanis bore protivu Turaka. Tvoja, oprosti, histericna, nevjerica je rezultat istorijskog nepoznavanja, radje no neceg drugog. No ponajvise, najvise je sokantno to sto ti nikada nijesi ni cuo za Ivanisa Mrnjavcevica. :roll:

ja se evo zvanično odjavljujem sa ove teme
mislim da je uzaludno da jedni druge ubjeđujemo :(
svako iznese svoje dokaze a onda se raspravljamo o relevantnosti izvora
katastrofa
kao rasprava četnici-partizani, evolucija-kreacija
niđe kraja
pozdrav

katastrofa
niđe kraja
pozdrav

A pred kim odstupaš? Pred patološkim lažovima i bolesnicima svetosavskim? Istinu treba vazda braniti, i biti uporan u tome. Pogledaj mene i što ja činim, ne mogu mi ništa, mogu samo da puknu. :lol:

Đe to tvrdi Mavro Orbin? Daj skenirani tekst.
Čuo sam ja za tog Ivaniša, ali on nije puno vrijedna pažnje.

Potrudicu se, obecavam. Skeniracu tekst iz "Srpskih dinastija", gdje se pod "Balsici" direktno imenuje Mauro Orbini pod opisom Bitke za Berat, tj. na Saurskom poju 18.-og septembra 1385. Cini mi se i da Konstantin Jirecek pise o ovome, no provjericu.

Ali ono sto je interesantno je to sto sam ti odgovorio sa vec nekim online linkovima na thread-u koji si otvorio posvecenom ovoj temi - no ti si te linkove ignorisao, iako si ocito citao sto sam napisao jer si odgovorio na samom dnu (na jednu nerelevantnu side-stvar). Pogledati http://forum.krstarica.com/threads/88259&page=3

Evo malo engleskih izvora, sa prijevodima za one koji ne znaju govoriti jezik

http://genealogy.euweb.cz/balkan/balkan6.html Genealogija evropskih dinastija, odsjek za Balkan, Mrnjavcevici:
Ivanis, +k.a.against the Turks at Berat 1385
Ivanis, ubijen u bici protiv Turaka kod Berata 1385.-e

Worldroots ocito tvrdi potpuno identicnu stvar pod
Part 6.The Kings of Serbia of the House of Mrnjavcevic http://worldroots.com/brigitte/theroff/balkan.htm
1.3.Ivanis, k.a.against the Turks at Berat 1385
1.3 Ivanis, ubijen u boju protiv Turaka kod Berata 1385.

http://fmg.ac/Projects/MedLands/SERBIA.htm
IVANIS (-killed in battle Berat 18 Sep 1385
IVANIS (-ubijen u boju za Berat 18.-og septembra 1385.-e

A za one koji misle da engleski izvori nisu odgovarajuci - evo i jednog na madjarskom!
http://www.csaladikor.co.yu/pages/2005/0421/friss/mozaik/kiraly.htm

Pod A Mrnjavcevicek
"Markón kívül Vukasinnak még három fia volt: Andrijas, Ivanis és Dmitar. Andrijast a történelem egy nyugat-macedóniai körzet uraként említi, aki arról volt híres, hogy saját pénzt is veretett. A késõbbiekben Andrijas és Dmitar elhagyták macedóniai birtokaikat és Magyarországon telepedtek le. Dmitar 1404 és 1407 között Arad vármegye fõispánja és a világosi erõdítmény várnagya volt. A legkevesebb adat Ivanisról maradt fenn. Mindössze annyit lehet tudni róla, hogy 1385-ben, a szaúri mezõn vívott csatában vesztette életét."

prijevod na srpsko-hrvatski za one koji ne razumiju madjarski:
"Pored Marka, Vukasin je imao tri sina: Andrijasa, Ivanisa i Dmitra. Andrijas se pominje kao gospodar oblasti u zapadnoj Makedoniji, slavan po kovanju sopstvenog novca. Kasnije su se Andrijas i Dmitar smjestili u Ugarskoj. Dmitar je postao grofom Aradske grofovije i kapetan utvrdjenja u Vilagosu of 1404. do 1407. Najmanje se zna o Ivanisu. Jedino sto je zasigurno je da je on izgubio svoj zivot 1385. na Saurskome bojistu.

On je svakako vrijedan paznje, jer se proslavio u svom ucescu u bici na Saurskom polju 18. septembra 1385. uz svog prijatelja Balsu II Balsica, gospodara zetskoga dijela Srpskog carstva.

katastrofa
niđe kraja
pozdrav

Pa nije bas, meni vise ovdje izgleda kao da jedno razgovara a drugo samo vrijedja...:evil:

Inace steta, ti si puno civilan i zasluzujes svaki credit, totalno suprotan Rufimu.

A pred kim odstupaš? Pred patološkim lažovima i bolesnicima svetosavskim? Istinu treba vazda braniti, i biti uporan u tome. Pogledaj mene i što ja činim, ne mogu mi ništa, mogu samo da puknu. :lol:

Koliko ja vidim tvoji argumenti nemaju istorijsku podlogu... i leze na dnu dna mora vec odavno. :oops:

O "istini" koju ti branis mnogo govore i cinjenice...ova bitka za saursko polje koju si toliko sirio na tri-cetri foruma kao i sokantni incident u kojim si ti kontinualno tvrdio da je termin "Svedska" nastao u XIV stoljecu bas govore o tome.

Nazvao si me (svaku visestruko) patoloskim lazovom, najvecim svetosavskim bolesnikom pomracenog uma, da imam bolesnu, pokvarenu, gadnu mastu a da imam ne bih pisao nekoliko pricica i uredjivao prije mnogo godina skolski list, isrpčenikom Rista Ćirovog kome je Risto gvozdenom četkom oribao moza, kretenoidom, budalom i bog zna cime jos... Hocu da sada otvoris cetvore oka, pogledas u svoju dusu i iskreno stanes pred sobom, pitajuci se sta to tacno cinis i i ko je ovdje zaista "puko". :shock::shock::shock: Odgovor mozes podijeliti sa nama, ali ga i mozes zadrzati za samog sebe. :idea:

Svetosavske laži i falsifikati posrbica Rista Ćirovog. Đe je ijedan Crnogorac ikad za sebe rekao da je srbin??? Ima li iko normalan u svijet da vjeruje u takve laži? Srbe ijekavce je izmislio Vuk Karadžić u 19. vijeku, a nikad prije toga Srba ijekavaca nije bilo. No, reci ti zašto prikrivate da je prvi srpski kralj Albanac?

Djed po ocu Karađorđa Petrovića, vođe Prvog srpskog ustanka, bio je Albanac i zvao se Đin Maraš Klimenta, navodi se u novoj knjizi "Karađorđevići - sakrivena istorija", koja je objavljena prošli tjedan, a autori su novinar Milorad Bošnjak i Slobodan Jakovljević, strojarski inženjer, koji je direktni potomak Jakova Obrenovića, polubrata srpskog kneza Miloša Obrenovića.

Izdavač knjige je "Lio" iz Gornjeg Milanovca, a autori su objavili i dokumente, rukopise i razne prepiske kojima se, kako tvrde, dokazuje da Karađorđevići vode podrijetlo od pokatoličenog albanskog plemena iz okolice Skadra.

Međutim, prema riječima povjesničara Radoša Ljušića, ne postoje pouzdani podaci o Karađorđevim precima, niti o tome kada su oni došli u Srbiju.

"Za to nemamo pouzdanih povijesnih izvora, dokumenata, sve je u narodnom predanju", rekao je Ljušić agenciji Beta.

Prema njegovim riječima, postoje razne verzije o Karađorđevim precima - da su iz Francuske, Hercegovine, Crne Gore ili Albanije, ali nijedna teorija još nije dokazana.

Autori nove knjige pozivaju se na Glasnik Zemaljskog muzeja Bosne i Hercegovine iz 1910. godine, broj 22, u kome se navodi da je dio plemena Klimenta stigao oko 1737. u okolicu Rudnika, tijekom povlačenja austrijske vojske iz Novog Pazara.

Autori objašnjavaju da je tada stiglo oko 500 albanskih obitelji koje su bile niskog rasta, pritom zle i surove naravi, da su jedva govorili srpski, a voljeli su stočarstvo i bili postojanog karaktera.

Autori se posebno pozivaju na djela Andrije Luburića, tiskana 1937., u kojima se navodi da je pravoslavno pleme Klimenta slavilo Svetog Klimenta Rimskog, što su navodno slavili i Karađorđevići.

Autori tvrde da je tu slavu slavio Karađorđe, njegov sin Aleksandar i unuk Petar, koji se “iznenada na Cetinju odriče svoje krsne slave i počinje slaviti Svetog Andreju Prvozvanog". Autori tvrde da je kralj Petar znao za podrijetlo svojih predaka.

http://www.bljesak.info/modules.php?name=News&file=print&sid=37340

:lol:

Odlična knjiga i prvoklasan izvor o pravoj istoriji Srba, koji su nastali u 19. vijeku i koje je stvorio katolički Albanac i ćopavi Drobnjak. :lol: Od svetosavaca nećete čuti da su najveća srpska dinastija i srpski oslobodilac od Turaka bili katolički Albanci.

Svetosavske laži i falsifikati posrbica Rista Ćirovog. Đe je ijedan Crnogorac ikad za sebe rekao da je srbin??? Ima li iko normalan u svijet da vjeruje u takve laži? Srbe ijekavce je izmislio Vuk Karadžić u 19. vijeku, a nikad prije toga Srba ijekavaca nije bilo. No, reci ti zašto prikrivate da je prvi srpski kralj Albanac?

http://www.bljesak.info/modules.php?name=News&file=print&sid=37340

:lol:

Odlična knjiga i prvoklasan izvor o pravoj istoriji Srba, koji su nastali u 19. vijeku i koje je stvorio katolički Albanac i ćopavi Drobnjak. :lol: Od svetosavaca nećete čuti da su najveća srpska dinastija i srpski oslobodilac od Turaka bili katolički Albanci.

Ajde sad mi reci kakve to ima veze sa Bozicnom pobunom 1918. ili cjelokupnom dosadasnjom diskusijom koju smo vodili? :lol::lol::lol: Ponekad me stvarno zacudjujes. :shock::shock::shock:

Dje je ijedan Crnogorac ikad rekao za sebe da je Srbin? Pa evo, npr. Andrija Mandic. Stovise, vecina Crnogoraca je to rekla. 8-) Sjeti se sto sam ti pricao o gledanju u sebe, pa se zapitaj da li je trideset milijardi ljudi bilo nenormalno i ti jedini normalan. :roll: I prekini vise vrijedati. "Posrbica", tvoja licna kovanica, je vrlo uvredljiva rijec. Vuk Karadzic nije izmislio (kao sto sam 500 milijardi puta rekao prije) Srbe ijekavce, da jeste oni ne bi ni postojali. Srba ijekavaca je prije njega bezbroj bilo. To je tvoj problem sto ti poznajes 0.1% povijesti (jos uvijek su mi "friske" tvoje rijeci o bici za saursko polje i kompletne notorne budalastine o tome kako je termin "Svedska" nastao u XIV stoljecu)...to je tvoj i samo tvoj problem. Idi u skolu, citaj knjige, tako ces se najlakse obrazovati.

Ja ne krijem nista. Zasto si mi rekao krijete??? Nisi li valjda i ti jedan od onih koji vjeruje u teorije zavjere? :lol: Vjeruj mi, nijesam ni CIA ni ex KGB agent. :roll: no ko zna, mozda ces mi traziti i izvor za to. :lol::lol::lol:

A kralj Petar nije bio Albanac, vec Srbin, odnosno (Jugo)Slaven. Molim te nemoj postovati na razlicite threadove - tesko je odgovarati ti svugdje, jer ja znam da ti hoces da ispadne da ti ja nisam odgovorio na barem jednom od 3 mjesta, pa da tako ispadne da si ti u pravu. :razz: Karadjordjevici su od Vasojevica, a ne Klimenata. U pitanju je Jovan. Inace postoje mnoge teorije i ta mi izgleda kao jedna od onih labavih. A ono sto mi je interesantno je to sto ti tvrdis unutra pravoslavni Klimenti...a onda ispod pises "katolicki" Klimenti Albanci. A ako je albanskog porijekla (sto ne mora znaciti da je on Albanac) - svaka mu cast!

No mene najvise interesuje sto si izabrao bas Bljesak http://www.bljesak.info/ Operacija Bljesak protjerala 30.000 Srba i ubila stotinak 1995.?

Inace ako nijesi znao, Klimenti su srpsko pleme koje je albanizirano velikim dijelom :)))

Da razuverim sve mitove o Bozicnoj pobuni: Srpska vojska u njoj nije ni ucestvovala. Glavne saveznicke snage su vodili Francuzi i Crnogorska omladina.

Dalje, krvozednost Zelenasa se pokazala odmah u pocetku uzasima u Niksicu, Cetinju,....

Zelenasa nije bilo ni nekoliko hiljada koliko se broj izdaje - 1920. godine prema izvjestaju ih je oko hiljadu i po.

Ono sto je za najvecu fascinaciju je sto se podrzavaoci crnogorske nezavisnosti danas, kao i podrzavaoci takozvane "dukljansko-montenegrinske" struje istorije, pozivaju na ove teske zagrizene srpske nacionaliste, dok im u ostalim slucajima to sve cetnicko zlo. :roll:

Back