bozica .

ravana2

Domaćin
Banovan
Poruka
4.865
postavio sam anketu na pdf religija da li je bog musko zensko ili nema spola . prevladalo je misljenje da nema spola , drugo po brojnosti je bilo da je zena a trece da je musko .

posto ja svemir dozivljavam kao boga tj bozicu mislim da je ona ipak zena ali to rusi uvrijesene stereotipe o patrijalhalnom bogu .

ajmo reci da je bog stvarno musko jer su zene sklonije prepustiti odlucivanje muskarcu ali da li bi bilo bolje da je bog zena . bili nam bilo bolje ?:dash:

dark-goddess.jpg

A sta ce oni manje religiozni ili nereligiozni da kazu? :think:
Zar nema nekih religija sa vrhovnim boginjama? Jedino mi na pamet pada Wicca, mada Grci su imali bogove i boginje, kao i Egipcani, valjda im je ok bilo, mada opet vrhovni bog je bio muskarac.

postavio sam anketu na pdf religija da li je bog musko zensko ili nema spola . prevladalo je misljenje da nema spola , drugo po brojnosti je bilo da je zena a trece da je musko .

posto ja svemir dozivljavam kao boga tj bozicu mislim da je ona ipak zena ali to rusi uvrijesene stereotipe o patrijalhalnom bogu .

ajmo reci da je bog stvarno musko jer su zene sklonije prepustiti odlucivanje muskarcu ali da li bi bilo bolje da je bog zena . bili nam bilo bolje ?:dash:

ja bi tebe banovo na poduže jer ubijaš ovaj pedefe stim temama...

to nije stvar izbora uopste : )
kao da se nisam rodio da li bi bilo bolje
pa kakve ima veze rodio si se

- - - - - - - - - -

u paganskim religijama ima valjda tih koncepata negde dominiraju boginje a negde bogovi?
a mono su izgleda sve sa muskim bogom? tj u muskom je rodu?

Kada sam bila mala verovala sam da je nasa planeta necija igracka. I da mi tu osobu zabavljamo posmatrajuci nas. Zato sam tada uvek pazila sta radim, i kada sam bila sama. Ubedjena da me taj neko posmatra...
Nisam nikada bila okrenuta religiji, ali sam dugo verovala u pravdu. Nedavno sam shvatila kako sam naivna bila.
Ako se bira- ja sam za deciji oblik. Nebitan je pol, nego cistota i radost.

Back