Boze oprosti

RužnaKoLopov

Buduća legenda
Moderator
Poruka
43.048
Kad sam bila mala ja svetom nedjeljom i ostalim svetim danima nisam smjela uzeti makaze u ruke ili nedaj boze noktaricu ili iglu, niti se prao ves niti se peglalo ili bilo sta majstorisalo , a bogami se ni ljeb nije podkuvavao i peko

Ti dani su bili rezervisani za svetkovanje .......a u nasem kalendaru hvala Bogu ima dosta crvenih a i crno podebljanih svetaca
Pa sam cesto i sretna kad i nepogledam u kalendar ili ubacim nedeljom dvije masine vesa moleci Boga da me nevidi jer gresim

Jeli se vi strogo pridrzavate ili ste liberalnije u pogledu svetkovanja :-)

mimimi mimimi

f22abb8cd56f4f248b70c95b6283a5a3.png

Imam na poslu jednu zenicu koja je tako..bojazljiva :lol: Zovem je u sebi crkveni kalendar.Kako koje crveno slovo ona se zajapuri i eto je na vrata od sobe do sobe svima naglasava koji je svetac i da niko ne pere ves ako ne mora :lol: Jutros je sa vrata hrupila i dreknula Danasss sveti Ilijaaaaaaaa ,srce mi je krenulo u rikverc kako me je isprepadala.

Imam na poslu jednu zenicu koja je tako..bojazljiva :lol: Zovem je u sebi crkveni kalendar.Kako koje crveno slovo ona se zajapuri i eto je na vrata od sobe do sobe svima naglasava koji je svetac i da niko ne pere ves ako ne mora :lol: Jutros je sa vrata hrupila i dreknula Danasss sveti Ilijaaaaaaaa ,srce mi je krenulo u rikverc kako me je isprepadala.

nemoj tako...i te bogobojazljive domacice moraju dimaju izgovor kad im se ne crnci po kuci :)
kad im je vec usadjena mizogina veroispovest, bar da koriste neke 'pogodnosti' ;)

Meni je to neviđena glupost.
Kako rad može biti grešan.
Moja tetka, dalja, ona konzerva što je često spominjem je takva. Poštuje nedelju i crveno slovo i tada ništa ne radi, ali recimo puši u prisustvu dece i to je ok.

Back