,,Bottom line" u političkim raspravama

• Začetnik teme Začetnik teme lapsi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

lapsi

Veoma poznat
Poruka
10.541
Kod pojave ,,Bottom line" baziraćemo se na ovaj forum. Primjetili ste da se osim čuvenih botova na forumu mogu zapaziti ljudi koji srčano brane režim i oni koji su mu suprostavljeni. Jedni druge oštro osuđuju. Jednima je jako važno da vlas opstane u budućnosti, dok drugi s prezirom pričaju o istoj i žele promjenu.
Često dolazi do svađa, umjesto da se raspravom pokuša naći zajednički jezik i pokušati razumjeti jedni druge.
Dobra stvar je što na taj način možemo da proširimo horizonte, dosta toga naučimo od nekog drugog, te se potaknemo na razmišljanje glavom, a ne srcem.
Za raspravu o politici potreban je otvoren um i poštovanje prema sagovorniku kako bi obogatili i osmislili raspravu ili dijalog.

Kako zamišljate konverzaciju između dvije različite struje, a da je to konstruktivna kritika, kulturan dijalog, poštovanje?

Evo jedne male izmišljene bottom line:

Vučić: Dobro veče, vi krenuli na protest?
Student: Poštovanje predsjedniče. Da. Idem da izrazim svoje nezadovoljstvo i ukažem na razne probleme nas studenata i građana uopšte.
Vučić:Mladi gospodine, kakvi problemi, pa mi se penjemo svakim danom sve više i više i pitanje je dana kada ćemo da dohvatimo zvijezde.
Student: U tome i jeste problem, dragi naš predsjeniče. Vaše su glave u oblacima, među sjajnim zvijezdama, na tolikoj visini, a mi koji smo pri zemlji imamo problema.
Vučić:Samo reci mladiću, biće rješeno još danas. Ivice papir i olovku i piši.
Ivica: Voljeni predsjedniče, olovka i papir su bili spremni i prije nego što zapovjediste.
Student: Mali je to papir poštovani za sve naše probleme. Tefter treba, tefter i to malo veći.
Vučić: Toliko problema je pritisnulo mladoga čovjeka. Ivice, tefter.
Ivica: Letim predsjedniče.
Student: Tražim od vas da odmah riješite slučaj pada nastešnice u Novom Sadu, pohapsite odgovorne za to, sprovedete istragu o milionskim pronevjerama i porijeklu imovine, provjerite diplome zaposlenih u JU, ukinete Pink, srušite Informer, otpustite botove i batinaše bez otkaznog roka...
Vučić: Stani, nećeš majčin sine. Ivice deri tefter.
Ivica: Pojeo sam ga predsjedniče.
Student: Do viđenja, vidimo se 15-og.
Vučić: Jedva čekam!

Često dolazi do svađa, umjesto da se raspravom pokuša naći zajednički jezik i pokušati razumjeti jedni druge.
poverenje, postovanje, razumevanje i prastanje su ti 4 kljuca ljubavi.... ja ne znam da li se secas slobe kada je replicirao studentima: "volim i ja vas", na njihovo, nase tada SLOBO, MI TE VOLIMO?

ovaj pak rezim i av-a, PREZIREMO, ne mozemo da se uhvatimo prosto ni za jedan kljuc ljubavi, on i rezim prosto odbijaju, a sloba je bio za dijalog, pa smo ga voleli, cak i kada smo ga rusili, skoro kao tita neki

sloba ima olaksavakjuce okolnosti, jer smo kao narod sataniuzovani, da kazemo da se nije snasao, nije bio dorastao, tako da...

a ovaj av je veleizdajnik, mi sada ne trpimo pritisak i nismo satanizovani od sveta da bi se grupisali oko vodje kao za vreme slobe i bombardovanja - to je ogromna razlika

slobu smo rusili jer smo morali, kocio je zemlju i buducnost, a ovoga cemo da srusimo iz uverenja i sa neopisivim zadovoljstvom jer je levo smetalo, i stetocina

Poslednja izmena:
Sa SNS - ovcima nema pregovora
Jos jedan primer u nizu da ce Srbija biti gora od Severne Koreje. Mracna drzava tipa ili si sa nama ili si u zatvoru....
SNS je na vlasti, ali niti su zabranili druge partije, niti guse i sputavaju bilo ciju slobodu ili proteste. Svako u Srbiji radi sta god hoce bez ikakvig straha i konsekvenci. Ako SNS padne, Srbija ce biti mracno mesto, komunisticke metode izdavanja i cinkanja svakog ko se usudi da kaze suprotno od ovakvih kao ovaj Lule, ce biti ponovo aktivirane. Zatvaranje i proganjanje politickih neistomisljenika ce biti svakodnevnica. Pa i batina kao u slucaju onog kombija u Smederevu gde su se opozicioni batinasi videli na delu. Mracna i zatvorena Srbija buducnosti.

Jos jedan primer u nizu da ce Srbija biti gora od Severne Koreje. Mracna drzava tipa ili si sa nama ili si u zatvoru....
SNS je na vlasti, ali niti su zabranili druge partije, niti guse i sputavaju bilo ciju slobodu ili proteste. Svako u Srbiji radi sta god hoce bez ikakvig straha i konsekvenci. Ako SNS padne, Srbija ce biti mracno mesto, komunisticke metode izdavanja i cinkanja svakog ko se usudi da kaze suprotno od ovakvih kao ovaj Lule, ce biti ponovo aktivirane. Zatvaranje i proganjanje politickih neistomisljenika ce biti svakodnevnica. Pa i batina kao u slucaju onog kombija u Smederevu gde su se opozicioni batinasi videli na delu. Mracna i zatvorena Srbija buducnosti.
Mani me tih pričica sa obzirom na to da hapse tviteraše regulare.

SNS je na vlasti, ali niti su zabranili druge partije
vi ste gori od slobinog rezima, kada vam se takve ideje javljaju, a zapravo smo trebali mi vas da lustriramo 6. -og.
vi, crveno-crna koalicija, ste trebali da budete zabranjeni kao i u ostalim istocnoevropskim zemljama po padu komunizma, i danas vam se ne bi rojile ove ideje, jer ne biste ni postojali na politickoj sceni od koje samo pravite cirkus

poverenje, postovanje, razumevanje i prastanje su ti 4 kljuca ljubavi.... ja ne znam da li se secas slobe kada je replicirao studentima: "volim i ja vas", na njihovo, nase tada SLOBO, MI TE VOLIMO?

ovaj pak rezim i av-a, PREZIREMO, ne mozemo da se uhvatimo prosto ni za jedan kljuc ljubavi, on i rezim prosto odbijaju, a sloba je bio za dijalog, pa smo ga voleli, cak i kada smo ga rusili, skoro kao tita neki

sloba ima olaksavakjuce okolnosti, jer smo kao narod sataniuzovani, da kazemo da se nije snasao, nije bio dorastao, tako da...

a ovaj av je veleizdajnik, mi sada ne trpimo pritisak i nismo satanizovani od sveta da bi se grupisali oko vodje kao za vreme slobe i bombardovanja - to je ogromna razlika

slobu smo rusili jer smo morali, kocio je zemlju i buducnost, a ovoga cemo da srusimo iz uverenja i sa neopisivim zadovoljstvom jer je levo smetalo, i stetocina
Ovaj drugi ima iza sebe svoje nato gazde, a i silom prilika iznevjerene saveznike, koji se boje svoga javnog mijenja. Bice borba teska, kako pobijediti, a ostati nezloupotrebljeni pod ucjenom podrske onih istih, koji su dovodili nove rezime.

Ovaj drugi ima iza sebe svoje nato gazde,
jasno
a i silom prilika iznevjerene saveznike, koji se boje svoga javnog mijenja.
koje saveznike? ne razumem, cije javno mnjenje?
Bice borba teska, kako pobijediti, a ostati nezloupotrebljeni pod ucjenom podrske onih istih, koji su dovodili nove rezime.
ja imam revolucionarnu ideju, da ga bedimo, i uzivamo u svakom momentu rusenja vlasti, ovo je nesto sto se javlja jednom u zivotu... ovi mladji neka razmisljaju posle ko ce da vlada, nije stvar u pobedi i njihvom pitanju "a ko umesto njega", nego u borbi, da budemo ljudi i zauzmemo stav [isto odlicna parola], a ne poltroni i sendvicari i prodane duse - mi ovom borbom pokazujemo "kako treba", ako se secas parole, slobine bese

Nije ovo pregovor između leve i desne struje pa kao da nađemo presek skupa i odatle da se pravi nekekav konsenzus.

Između mafijaša, lažova, izdajnika, sendvičara, "neću da se mešam jer meni nije otkinuta noga" s jedne strane i naroda kojem je svega toga dosta s druge ne postoji nijedan zajednički činilac jer bi svačiji i najmanji činilac nulirao drugu stranu.

jasno

koje saveznike? ne razumem, cije javno mnjenje?

ja imam revolucionarnu ideju, da ga bedimo, i uzivamo u svakom momentu rusenja vlasti, ovo je nesto sto se javlja jednom u zivotu... ovi mladji neka razmisljaju posle ko ce da vlada, nije stvar u pobedi i njihvom pitanju "a ko umesto njega", nego u borbi, da budemo ljudi i zauzmemo stav [isto odlicna parola], a ne poltroni i sendvicari i prodane duse - mi ovom borbom pokazujemo "kako treba", ako se secas parole, slobine bese
Mislio sam na Putka i Lukasenka, koji ga jos uvijek podrzavaju zbog svog javnog mijenja, ali i toj prici dolazi kaj sa ovim zadnjim glasanjem u UN . . .

Svako svrgavanje kolonijalnog upravnika je dobra ideja, vredi pokusati i uciti se na greskama predhodnika.

Mislio sam na Putka i Lukasenka, koji ga jos uvijek podrzavaju zbog svog javnog mijenja,
podrzavaju aljeka zbog svog javnog mnjenja?
pa samo trebaju da puste u medije kako se eu zahvaljuje vucicu na naoruzavanju ukrajine i sam zelenski, i ambasador kako im vucic dade pare cak i za penzije, i kraj price

i ovo glasanje u un, kao greskom sto laze vucic - kako moze rusko javno mnjenje da bude onda za aljeka siftara? pricas bezveze

Back