Botoksom protiv bora

Meni licno deluje odbojno.
Mogu da namazem kremu ali nista vise od toga.

Pored uverenja o lepoti prirodnog starenje, plasi me i cega sve u tim bockama ima i kako ce telo na te bocke reagovati. I cemu to...na dugom stapu...
pa botulinum je toxin koji parališe rad mišića na jedno 3-4 meseci tako što poremeti rad neurotransmitera motornih neurona, praktično ubacujemo u sebe otrov. ali mi je još gadnije kad zezne obrve

ima li kakve vajde od tih krema? mene izluđuje ova jedanaestica između obrva

https://www.danas.rs/zivot/odgovori-doktora-na-najcesca-pitanja-o-botoksu/

Da li je botoks opasan?​

Botoks kupljen u apotekama od registrovanih proizvođača i aplikovan od strane isključivo lekara edukovanih za primenu botoksa nije nimalo opasan. Preporuka, radite tretmane isključivo kod lekara, i tražite od lekara da vam pokaže bočicu sa botoksom, jer se često radi sa neregistrovanim preparatima kineskog i korejskog porekla.

Ukoliko etikete nema, NE PRIHVATAJTE tretman.

Kako botoks izgleda?​

Botoks, odnosno botulinum toxin, je pročišćeni protein koji proizvode bakterije clostridium botulinum. Botoks se nalazi u formi praha koji se pre upotrebe rastvara po tačno određenom protokolu.

Kako se radi botoks lica?​

Nakon adekvatnog pregleda, konsultacije lekara, donosi se odluka o tome na kojim mestima će se botoks aplikovati. Zatim se, nakon dezinfecije, malim tankim iglama aplikuje odgovarajuća, vrlo mala količina botoksa, tako da blokira rad mišića koji učestvuju u mimici i stvarnju bora. Tretman traje nekoliko minuta, i tom prilikom pacijent ne oseća bol. Nakon tretmana nije potreban nikakav poseban oporavak, te se pacijent može vratiti svakodnevnim životnim aktivnostima.

Kako se ponašati posle botoksa?​

Preporuka je da se, nakon tretmana, glava drži uspravno tri-četiri sata, ne masirajte predeo koji je tretiran, ne koristite šminku sledećih 12 sati, i ne izlažite se preteranoj toploti (sauna ili parno kupatilo, sunčanje u solarijumu) minimum sedam dana! Naravno pušenje apsolutno umanjiti ili će vrlo brzo anulirati efekat!

• Glavobolja ili blaga mučnina, mogu se javiti nakon prve aplikacije botoksa, ali prolaze posle najviše 48 sati,
  • Modrica na mestu aplikacije botoksa koja se povlači se nakon tri do pet dana.

ono što me odvraća od ovog tretmana je podizanje krajeva obrva, mada ne znam ako se rade samo glabele da li se dižu obrve

princeza je lepo osvežila lice
61c627a0-aee9-11e9-bfef-a51348fa9b73.png

pa botulinum je toxin koji parališe rad mišića na jedno 3-4 meseci tako što poremeti rad neurotransmitera motornih neurona, praktično ubacujemo u sebe otrov. ali mi je još gadnije kad zezne obrve

ima li kakve vajde od tih krema? mene izluđuje ova jedanaestica između obrva
Jedna dr je rekla da su svi estetski zahvati spolja, nelecene traume iznutra...
Da se bolje time baviti, daje bolje rezultate dugorocno.
Izludjuje te obicna bora? Je li vredno? :)
Nemam jos uvek neke bore, imam kad se mrstim, bas tu izmedju obrva, karakternu. A mrstim se cesto, kad je suncan dan, kad probam nesto sa cime nisam odusevljena, kad se cudim...znaci-deo karaktera. Ne planiram nista peglati.
Pomazu kremice, ulja, masaza lica, maske od gline i sl., a najvise prihvatanje da starimo. :)

Back