Bosanski Srbi su potekli od Bosnjaka

Da l' sam ja pijan ili si ovo stvarno ti odgovorio? Ne, ne moze ovo splacina da kaze ovako pametno. Ovo je fatamorgana!

A sta si ti po veroispovesti? Bas me zanima! Al' budi iskren, nemoj da se stidis i da odgovoris onako kako bi mi voleli, tj, da posle razglasim po Motentotiji kako si posrbljen.

U Bosni nisu bili bogumili vec samostalna bosanska crkva, nastala na granici uticaja rimskog Pape i carigradskog Patrijarha. U Bosnu su kasnije, suoceni sa verskim pogromom, bezali paterani i bogumili zbog slicnosti svog nacina veroispovedanja sa bosanskim, gde su se asimilovali u bosansku crkvu. Treba napomenuti da su izvorne granice srednjevekovne bosne obuhvatale znatno manju teritoriju nego sadasnja BiH, te da je bosanska crkva postojala samo u okviru tih granica. Kasnijim prosirivanjem teritorije pod Kotromanicima doslo je do pripajanja teritorija na kojima su ziveli Srbi i Hrvati koji su priznavali odgovarajuce crkve (prav. i kat.) a ne bosansku.

Kazanova:
Da l' sam ja pijan ili si ovo stvarno ti odgovorio? Ne, ne moze ovo splacina da kaze ovako pametno. Ovo je fatamorgana!

A sta si ti po veroispovesti? Bas me zanima! Al' budi iskren, nemoj da se stidis i da odgovoris onako kako bi mi voleli, tj, da posle razglasim po Motentotiji kako si posrbljen.

Pravoslavni sam i nijesam Srbin naravno, jer vjera
ne znači naciju !

Ima raznih pravoslavaca, dakle iste vjere pravoslavne, ali različitih nacionalnosti.

Abdurrahman:
Ucite djeco historiju a ne laz. Samo citajte, jer citanje cesto pomogne u zivotu - pa nesto i u glavi ostane. :wink:
Slazem se treba citati,ali ne kojesta.To da smo mi Srbi potekli od Bosnjaka ,ne da je glupost,nego nema veze sa zdravim mozgom.Srbi su nacija,a Bosnjaci su narod koji zivi u Bosni,istorijska je cinjenica da je vecina bosanskih muslimana(muslimani pisem malim slovom jer biti musliman nije isto sto i biti pripadnik "M"uslimanske nacije,za razliku od naseg i vaseg druga Tite koji vam je dao status "M"uslimanskog naroda)nastala od Srba poturcivanjem tj. prevodjenjem u islam,kao sto je opste poznato.Citava sela su poturcivana,i to ne silom nego da bi se izbegao tezak zivot,kakav su vodili svi hriscani pod turcima, a ne samo pravoslavci.Cinjenica je da u tebi i velikoj vecini muslimana u Bosni tece srpska krv,ako ti se to nesvidja stvarno mi te je zao,jer je zalosno kad covek ne zna ko je i kome pripada.

vuk80:
igracina:
vuk80:
igracina:
Pravoslavni sam i nijesam Srbin naravno, jer vjera
ne znači naciju !

Ima raznih pravoslavaca, dakle iste vjere pravoslavne, ali različitih nacionalnosti.
A koje si ti nacionalnosti?Da nisi mozda Crnogorske?

Da.
E da je ziv Njegos ,da te cuje.

Njegoš je bio i Crnogorac i Srbin.

Misliš li da ja zbog dva čovjeka: Njegoša i kralja Nikole, treba da budem Srbin ?

Ti si Crnogorac,kao sto sam i ja Srbijanac,a obojica smo isto,hteo ti to ili ne.Pa moj pradeda je dosao iz Podgorice a svi preci su mu iz Crne Gore,a bio je Srbin,kao sto su i svi tada u Crnoj Gori bili.Samo u ovih zadnjih 50 godina od nas se ogradjujete.

vuk80:
Ti si Crnogorac,kao sto sam i ja Srbijanac,a obojica smo isto,hteo ti to ili ne.Pa moj pradeda je dosao iz Podgorice a svi preci su mu iz Crne Gore,a bio je Srbin,kao sto su i svi tada u Crnoj Gori bili.Samo u ovih zadnjih 50 godina od nas se ogradjujete.

Tvoj pradeda nije bio Srbin, ali je normalna stvar sto su mu potomci Srbi.

Primjera emigriranja i asimiliranja novopridoslog stanovnistva u svjetskoj istoriji ima bezbroj.

He ,moj pradeda nije bio Srbin!E svasta!Sad ces ti pametnjakovic da mi kazes sta je bio moj pradeda.Da je ziv da te cuje ,sasio bi ti dva samara,odmah bi se opametio.Trebalo bi da porazgovaras sa nekim starijim Crnogorcima,ali sa onim malo pametnijim,i da ih pitas ko su i sta su ,i ko i sta su im bili ocevi i dedovi.Iznenadices se sigurno,a onda ces imati krizu identiteta.E tad se javi,a ja cu ti objasniti ko si i sta si.

vuk80:
He ,moj pradeda nije bio Srbin!E svasta!Sad ces ti pametnjakovic da mi kazes sta je bio moj pradeda.Da je ziv da te cuje ,sasio bi ti dva samara,odmah bi se opametio.Trebalo bi da porazgovaras sa nekim starijim Crnogorcima,ali sa onim malo pametnijim,i da ih pitas ko su i sta su ,i ko i sta su im bili ocevi i dedovi.Iznenadices se sigurno,a onda ces imati krizu identiteta.E tad se javi,a ja cu ti objasniti ko si i sta si.

Obidji ti postove koje sam ja ostavio na ovom podforumu, pocni od ovoga koji sam ostavio prije pola sata od dr Sime Cirkovica, pa ces vidjeti sto ti je bio pradeda.

Da te cuje pradeda da kažeš da on nije bio Crnogorac nego Srbin, opalio bi ti 10 šamara, pa bi ti poslije imao krizu vjerovanja u lažljive udžbenike iz kojih su te podučavali.

Obidji postove koje sam ostavio na ovom podforumu, načitaj se, pa onda ako ti nešto nije jasno, dođi i pitaj slobodno.

igracina:
vuk80:

Obidji ti postove koje sam ja ostavio na ovom podforumu, pocni od ovoga koji sam ostavio prije pola sata od dr Sime Cirkovica, pa ces vidjeti sto ti je bio pradeda.

Da te cuje pradeda da kažeš da on nije bio Crnogorac nego Srbin, opalio bi ti 10 šamara, pa bi ti poslije imao krizu vjerovanja u lažljive udžbenike iz kojih su te podučavali.

Obidji postove koje sam ostavio na ovom podforumu, načitaj se, pa onda ako ti nešto nije jasno, dođi i pitaj slobodno.
Posto vidim da nisi citao te udzbenike koje pominjes,da te obavestim:"SFRJ sacinjavaju 6 drzava:Slovenija,Hrvatska,Bosna i Hercegovina,Crna Gora,Makedonija i Srbija sa 2 pokrajine.U SFRJ zive Slovenci,Hrvati,Muslimani,Crnogorci,Makedonci,Srbi i nacionalne manjine."
E vidis, tu pricu o Crnogorcima,Muslimanima i Makedoncima ,kao zasebnim narodima ,su tebi prodali i mozak ti isprali nas dragi drug TITO i njegovi drugari komunisti,zato bolje cuti jer cutanje je zlato.

igracina:
vuk80:

Pusti bre ti splacina ove neznalice, ne znaju oni sta su cevapi, onako vruci iz Leskovacke kuhinje i ladno pivce, kad ti se cedi niz obraze...

Nego, da te pitam konkretno, kad ces vec da izdas tu knjigu "Motentotija i kako sam gnjavio posten svet na krstarici". Ovako u delovima meni se sve pobrkalo, sad vise ne znam ni da l' sam Srbin, Motentot... a mozda sam ja Kinez?! Otkud znas? vidis i ovi sto mi zovemo Kinezima u NBGD i Pancevo, oni kazu da su nekada dosli iz Crne Gore u Kinu, al' nije red da zapostave svoju prapostojbinu, pa rekose da je posete.

Jesi li mozda razgovarao s nekim pa mu objasnio sve potanko, onako kako ti umes, iz kojeg je kraja, plemena... Jesi li mu rekao za Mila? Sta on kaze?

Back