Borussia Dortmund vs Borussia Monchengladbach

Abdullah

Domaćin
Banovan
Poruka
3.616
Borusssia D je moj najomlijeniji klub ali taj klub je postao poznat tek devedesetih godina dotle najpoznatija Borussia je bila iz Monchengladbacha u kojoj je mislim igrao malo Rumenige gdje je nakon toga prijesao u Bayern. Borussia Monchengladbach je sedamdesetih godina vazila za primjer njemackog stila fudbala i emocije oprema tom klubu su uvijke bile za postovanje sve dok taj primat nije prezuela druga Borussia a to je iz Dortmunda koja je naravano sa Molerom i Zamerom ubiiljezila titulu Europskog Prvaka 1997 godine. Zato, je ta tajana koju ja vama izlazem nesto intimno za svakog Njemca i svaki Njemac se nada da ce jednog dana Borussia ponovo preuzeti primat one prave Borusssie a ne ove iz Dortmunda. Jer ranije kad nije bilo Borussie Dortmund, postojala je samo jedna Borussia a to je ona iz Monchengladbacha.
Ali ipak pored svega ja navijam za Milionere jer oni su oznacili jednu moju ranu mladost i zato ih volim.

Za Borussiju M nije igrao Rumennige nego Bonhof. Rainer Bonhof.

Rainer_Bonhof.jpg

Rainer Bonhof

Дортмунд 4-1 Гладбах. Браво жуто црни!
“Милионери” су пред својим навијачима са 4:1 савладали имењака из Менхенгладбаха,
Фудбалери Борусије Дортмунд победили су на свом терену Борусију Менхенглабах са 4:1, док је Хофенхајм са 4:0 тријумфовао против Келна, у 13. колу немачке Бундеслиге.

Борусија Менхенгладбах је на гостовању у Дортмунду повела голом Рафаела у шестом минуту, али је домаћин до полувремена успео да преокрене. Изједначење Дортмунду донео је Пјер-Емерик Обамејанг већ у седмом минуту, да би до преокрета стигао већ у 15. поготком Лукаша Пишчека.

“Милионери” су у другом полувремену с два гола потврдили тријумф. Прво је у 64. минуту Усман Дембеле повисио на 3:1, да би четири минута касније коначан резултат поставио Обамејанг својим другим голом.

Дортмунд је напредовао на табели Бундеслиге и сада заузима пето место са 24 бода, шест мање од водећих Бајерн Минхена и Лајпцига који има и утакмицу мање, док је Борусија Менхенгладбах 13. са исто толико бодова.

http://www.novosti.rs/вести/спорт.434.html:638137-Бундеслига-Четворке-Дортмунда-и-Хофенхајма

Back