Borite se za radna mesta...!

Prevaranti koji nude ovakve stvari treba da zavrse obeseni natraske .
Sramota kako te nije sramota ,prodaja u Srbiji u kojoj se za hranu nema da moze da se proda ti bi sam to sve prodao i platio radnike 200 eura mesecno nego varas ljude da prodas jedna ili dvoja kola .

Prevaranti koji nude ovakve stvari treba da zavrse obeseni natraske .
Sramota kako te nije sramota ,prodaja u Srbiji u kojoj se za hranu nema da moze da se proda ti bi sam to sve prodao i platio radnike 200 eura mesecno nego varas ljude da prodas jedna ili dvoja kola .

Ne znam, ovo je e-posta koja je prosledjena radnicima i deo je negativne viralne kampanje ove kompanije. Temu sam postavio kao prikaz kakve ucene sprovode poslodavci nad zaposlenima u Srbiji.

Lako je boriti se za radno mesto ako je cilj realan...ali ajde da malo trezvenije pogledamo na taj famozni dopis i da se postavi pitanje da li je realno da jedan prodavac automobila zaista u mogućnosti da proda jedan ili deset automobila u toku meseca i da ostvari prodaju od 15 automobila u toku tri meseca pod predpostavkom da živi u naseljenom mestu od 100.000 stanovnika u kome je prosečna zarada 20.000 dinara u 70% slučajeva.
Ne treba nam neko računanje da bi se rezultat znao i da taj ma koliko se borio za svoje radno mesto i ma koliko imao talenta i znanja za prodaju,ima šansu od 100% da dobije taj famozni ‚‚aufiderzen‚‚ ali ne zbog toga što je on nesposoban, već zato što je cilj nerealan.:kafa:

Добро дошли у Србију. Тако је у скоро свим приватним фирмама, у фазону :`` ако ти се не свиђа можеш о`ма да идеш, кој ћеш ми мој, на бироу плачу за твој посао, а још ми и држава плаћа 100000 динара за сваког радника кога узмем са бироа.`` У овом случају се изгледа газда много окуражио па је своје ``идеје`` ``метнуо`` на папир, јер ко му шта може у овој ус..ној држави

Sir Oliver bi uvaljo...
2009_05_03_strip_recenzija_frit_i_frut5.gif

Takvih je mnogo. To je deo novog uvoznog sistema direktorovanja tj. menadženta.
Jedna od njihovih divnih osobina je dranje na radnike u normalnom radnom dogovoru. Dakle, pokazivanje sile.Mnogo puta je to dranje samo kamuflaža za neznanje, za nenormalan i nerealan zahtev, ali čovek je ponižen, te ćuti da bi zadržao radno mesto.
Postoje i kursevi, seanse koje pomažu ranicima koji imaju takve direktore da ne skrenu pameću i ne podlegnu kompleksu niže vrednosti....pa i psihijatri treba da zarade.

A ovaj.....iz primera :dash:

Ne bih rekao da je to uvezeno ili ako je uvezeno uvezeno je iz kamenog doba kapitlizma iz 19.-tog veka...Moj drug radi u Ball Packakgingu kao mašinski inženjer i tamo je direktor išao na poseban kurs ''preko bare'' u US da nauči kako da se ponaša...On kog god radnik vidi pa makr bio i običan ''grease monkey'' radnik na mašini pozdravi pruži mu ruku i pita kako je...To povećava zadovoljstvo radnika i samim tim proces proizvodnje u celini...

Ovde se usvaja uvek samo deo koji odgovara za što manji trošak a zvanična priča je da se usvaja sve...Čak mi kaže da tamo radnici kad je zastoj u procesu rada ili završen plan za taj radni dan mogu da sednu i pošto to traje nekad i po tri četiri sata toliko da provedu u sedećem položaju odmarajući se...Aj ti sedi u nekoj privatnoj firmi ovde bar 20 minuta iako trenutno nemaš šta da radiš...Odma ti nađu drugi poso pa makar nemao nikakve veze sa osnovnim...

Back