BORIT

@dakica
...jel ti znas koliko je 200 milijardi dolara... :D

slazem se da kim rudno bogato i nedovoljno istrazeno podrucje...ali 200 milijardi dolara za rezerve borita nema teorije...
najvece bogatsvo na kim je lignit...a ovde je bilo teorija da je kim bogato i naftom [cista idiotarija]

Или постави неко релевантно ИСТРАЖИВАЊЕ и ДОКАЗЕ о рудним и осталим богатствима на КиМ или ....шат ап!!!!!!!!!!!!!!!:evil: Киселим краставцима пролази сезона!

Или постави неко релевантно ИСТРАЖИВАЊЕ и ДОКАЗЕ о рудним и осталим богатствима на КиМ или ....шат ап!!!!!!!!!!!!!!!:evil: Киселим краставцима пролази сезона!

hehe
mrzi me da trazim po netu i knjigama, ali nakon 6god ucenja pouzdano znam da na kim nafte nema, i da je 200 milijardi $ prevelik novac za rudnik borita...

Судент РГФ-а?

Да ли је новчана процена превелика или не то не знам, али да је британцима по Србији дато да "шпартају" за јако мале паре то стоји...... Чак и да им је концесија дата за велике паре питање да ли би се са тим лично сложио...... Немају само англосаксонци велике новце....

@dakica
...jel ti znas koliko je 200 milijardi dolara... :D

slazem se da kim rudno bogato i nedovoljno istrazeno podrucje...ali 200 milijardi dolara za rezerve borita nema teorije...
najvece bogatsvo na kim je lignit...a ovde je bilo teorija da je kim bogato i naftom [cista idiotarija]

Baljevac na Ibru se ne nalazi na teritoriji Kosova i Metohije....8-)

dipl. ing...

...na netu postoje mnogi naucni radovi o rudnom bogatstvu srbije od istaknutih profesora, a ovde se ljudi odmah uhvate za novinarski senzacionalizam, i preuvelicavanje i lupanje bez osnova...

...za samo ispitivanje nekog nalazista potrebne su desetine miliona $, e sad je pitanje da li da cekamo 50god pa da mi skupimo te pare, ili da damo koncesiju i da se otvori koji rudnik i malo zaposlimo ljude...inace koncesija na rudna bogatstva je uobicajena u svetu...
...ko uzima koncesije i za koliko para to je druga stvar...po meni neka uzme ko vise plati, a danas su to sve multinacionalne kompanije, pa i nije ni bitno samo nek' rade po zakonu...

...ko uzima koncesije i za koliko para to je druga stvar...po meni neka uzme ko vise plati, a danas su to sve multinacionalne kompanije, pa i nije ni bitno samo nek' rade po zakonu...

Ова тема се налази на пдф "Политика".И сада долазимо да правих ствари. Зашто није било тендера и јавне расправе? И рудна богаства Србије нису само економско него и политичко питање.

...ne znam kako se sve izdesavalo i da li je bio tender...

...pre ce biti da je kompanija inicirala koncesiju, tj. da je ona odredila neku interesantnu oblast za istrazivanje i onda pitala drzavu jel moze i kol'ko para...a u tom slucaju je tesko naci vise zainteresovanih...ne znam stvarno, pretpostavljam da se tako to odigralo...

Back