Да ли мислите да су борилачки спортови превише насилни,и да ли треба укинути неке од њих?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
da treba ih ukinuti pogotovu za zene...Да ли мислите да су борилачки спортови превише насилни,и да ли треба укинути неке од њих?
Kako kojiДа ли мислите да су борилачки спортови превише насилни,и да ли треба укинути неке од њих?
Ovo je smesno. Pisati ovo za ufc borce, koji su ipak najplacenija elita i guraju sport napred, mma je poznat kao najbrze rastuci sport. Mma sportisti vaze za najposvecenije sportiste, jedan Rakic radi kao Djokovic ako ne i vise. Ponasanje igraca je proporcionalno pohlepi prvog coveka ufc, ppw strucnjaka i dvojice brace italijana koji su kupili ufc. Za neupucene mma se razvija, evoluira, jos nije zaokruzen. Ovo su sve nanjusili menadzeri, nicu promocije i organizacije na sve strane. Promovisanje mma odgovara svima, vise para, vise sponzora, bolji uslovi. Ja npr ne vidim poentu zasto ste prihvatili fudbal, 22 budale trce za naduvanim balonom, nema poente. Jos su to englezi smislili igruАко се прича о борилачким спортовима као превише насилним онда хајде са забрани највећим војним силама да имају војску?
Нпр Амери и Сателити побише неколико милиона људи у последњих само 20 година...
Што се тиче спортова, неке спортове би требало реорганизовати и забранити приказивање на ТВ јер се на тај начин од спорта добио "шоу" са свм лошим детаљима који данас чине "ТВ ШОУ"...
Нпр погледате такмичење у комбат самбоу и такмичење у УФЦ тј мма и обратитие пажњу на понашање бораца. Што се тиче техничких решања ту су слични али по питању понашања бораца пре борбе, током бробеи након бробе не могу да се пореде... УФЦ тј мма борци се често понашају као улични пси ради визуелизације "насиља" док нпр борци комбат самбоа су ту да одраде борбу и толико...
Тако је и са неким другим борилачким спортовима..
Посебан проблем јесу борилачки спортови који упражњавају текмичење деце где се деца од малих ногу уводе у корупцију (ко није водио дете на неко дечије такмичење у каратеу, теквондоу, боксу и сл не може ни да појми колико је ту намештених резултата) што многој талентованој деци огади спорт као спорт.
Од свих спортоваможда би само ставио забрану на такмичења у боксу за малђењ од 18 година. НЕкако сам имао прилике да упознам неколико момака који су из пубертета изашли оштећени услед такмичења у боксу јер у моменту кад су могли стварно да се развијају у броце морали сау да прекину услед здравствених проблема.
Nije ovo vreme kada su ljudi hvatani i bacani među gladijatore. Ko hoće.Да ли мислите да су борилачки спортови превише насилни,и да ли треба укинути неке од њих?
Jeri su oni opasni momci?bolje im posaljite Rakica ili Soldica da im pokasape celu diviziju.
Ne. Radi se o sportistima bez premca. Soldic je otisao preko sa jednom kesom, i spavao u teretani. Svake godine je proglasavan za najboljeg izvan ufc. Podneo je ogromnu zrtvu za svoj sport. Rakic je jos jedan primeru nizu Srba koji su preko ostvarili rezultate. Covek masina. I ne znaju ljudi koliku zrtvu podnose ljudi ovakvog kova. Da ne pominjem da je u mma zajednici bratstvo jedinstvo i da nema mesta ratnim pricama kao u fudbalu kosarci. Srbi i hrvati se drze zajedno u svetu. To je sport. Mma treba biti primer ostalim sportskim zajednicama. Srbin da useta u ATT zagreb lagano, a nek useta na pogresnu fudbalsku tribinu...Jeri su oni opasni momci?
Мислим да не могу помоћи онима који немају довољно физичке снаге.Mislim da su adekvatni da se ljudi nauče samoodbrani i da se čeliče.
Зашто је корисна вештина?Да пребијеш неког из чиста мира?Kako koji
Sve moze da se zloupotrebi
Jedno vreme sam trenirao karate
Jako korisna veština
Lepo je to trenirati
Zato se i trenira..Мислим да не могу помоћи онима који немају довољно физичке снаге.
Korisna je kao fizička aktivnost pre svegaМислим да не могу помоћи онима који немају довољно физичке снаге.
Зашто је корисна вештина?Да пребијеш неког из чиста мира?
@Sizif Тешко да може побољшати самопоуздање ако си слаб.
Буди љубазан па поново прочитај шта сам био написао!Ovo je smesno. Pisati ovo za ufc borce, koji su ipak najplacenija elita i guraju sport napred, mma je poznat kao najbrze rastuci sport. Mma sportisti vaze za najposvecenije sportiste, jedan Rakic radi kao Djokovic ako ne i vise. Ponasanje igraca je proporcionalno pohlepi prvog coveka ufc, ppw strucnjaka i dvojice brace italijana koji su kupili ufc. Za neupucene mma se razvija, evoluira, jos nije zaokruzen. Ovo su sve nanjusili menadzeri, nicu promocije i organizacije na sve strane. Promovisanje mma odgovara svima, vise para, vise sponzora, bolji uslovi. Ja npr ne vidim poentu zasto ste prihvatili fudbal, 22 budale trce za naduvanim balonom, nema poente. Jos su to englezi smislili igrui onda ksd dodje nasledjik na svet tata kaze bice fudbaler maradona ce bidne, ronaldinjo u najmanju ruku. Saljemo decu kao sportske janjicare englezima nemcima jos se takvim stvarima dicimo. E bruke.
Као и у сваком спорту многи спортисти борилачких спортова јесу добри људи и то је тачно додуше дечија зона је најчешће катастрофа управо због тих истих спортиста чија деца такође тренирају те спортове... Нажалост делу спортиста удари у главу "побеђивање" нба такмичењима па умеју да се губе и у редовном окружењу - али такви би се губили и да не тренирају борилачки спорт.Ko god je trenirao i ziveo taj zivot zna da su sportisti u borilackim vestinama najbolji ljudi, kulturni ljubazni ponizni skromni.
Ali jbg imas uvek na deset ljudi jednog krimi dzimi debila koji je glup i ku.rci se maltretira slabije. To je tako i takvi uglavnom ne opstaju dugo u borilackim zajednicama.
...fizicka snaga je samo jedna komponenta koja moze da usporava brzinui cesto otezava motorikuМислим да не могу помоћи онима који немају довољно физичке снаге.
Зашто је корисна вештина?Да пребијеш неког из чиста мира?
@Sizif Тешко да може побољшати самопоуздање ако си слаб.
Nisi u pravu. Nisi u tome i ne znas koje apetite i prognoze ima mma. Mislim sve se odigrava jako brzo i ti jednostavno ne vidis rast mma koji ulazi u sve pore drustva. Neke od prognoza su da moze kao sport da preraste fudbal. I sada kada pogledas klince po generacijama petoro na fudbalu dvoje na mma ili boxs jedan na kosarci jedan u teretani. Jako jako brz rast i popularizacija upravo zahvaljujuci jednim velikim delom ufc-u.Буди љубазан па поново прочитај шта сам био написао!
Што се тиче мма то још увек није засебан спорт нити је циљ да буде засебан спорт јер му је и име тако - "мешавина борилачких вештина " јер оног тренутка кад постане "засебан" спорт почеће његово опадање... Нисам случајно помену комбат самбо који практично јесте засебан заокружен спорт који је такође настао комбинацијом више борилачких спортова (САМБО, бокс, кикбокс, карате - практично исто као и кад је у питању мма) али се развија у некон нормалном спортском окружењу.
Као и у сваком спорту многи спортисти борилачких спортова јесу добри људи и то је тачно додуше дечија зона је најчешће катастрофа управо због тих истих спортиста чија деца такође тренирају те спортове... Нажалост делу спортиста удари у главу "побеђивање" нба такмичењима па умеју да се губе и у редовном окружењу - али такви би се губили и да не тренирају борилачки спорт.
Што се тиче самопоуздања које граде борилачки спортови оно је најчешће засновано на подизању физичке снаге и делом на усвојеним техникама тј вештинама. Ако се спортиста правилно васпита у току обуке онда је то употребљиво самопоуздање.
Проблем са борилачким спортовима настаје на улици где се често деси да спортиста навикнут на "борбу" у сали/рингу/татамију са борцем једнако припремљним као што је он сам, у неким животним ситуацијама на улици употреби много више од потребног услед чега заврши или у затвору или са плаћањем велике одштете. Додуше има и оних који у неке сличне ситуације уђу са превеликим самопоуздањем не препознајући да такве ситуације није прорађивао на тренингу и постане жртва неког ко је имао већи ниво агресије или просто наменру да одузме живот.
Све у свему по питању са почетка теме :
НЕ борилачки спортови који јесу признати као спортови нису превише агресивни и не треба их забрањивати само због неких којима је тешко да се мало озноје или пак имају неприродан страх од других људи...
Пусти прогнозе и апетите, прогнозе су ту маркетинга ради.. И на џудо иде још више деце него на мма па колико се задрже?Nisi u pravu. Nisi u tome i ne znas koje apetite i prognoze ima mma. Mislim sve se odigrava jako brzo i ti jednostavno ne vidis rast mma koji ulazi u sve pore drustva. Neke od prognoza su da moze kao sport da preraste fudbal. I sada kada pogledas klince po generacijama petoro na fudbalu dvoje na mma ili boxs jedan na kosarci jedan u teretani. Jako jako brz rast i popularizacija upravo zahvaljujuci jednim velikim delom ufc-u.