Borba

Da ali ne mozes biti policajac prema svakoj devojci koja mu je u blizini..meni je besmisleno i proveravati osobu s kojom si..ako zeli da sakrije malo ce ukljuciti mozak..ako ne..znaci da tretira osobu pored sebe kao krpu..u svakom slucaju ako zeli prevariti to ce kad tad uraditi i takva osoba nam ne treba u zivotu

Naravno, igranje policajca uništava vezu ali kad mi se recimo treća bivša ili neka nova javlja meni da prekinem z:((što da joj čovek radi sem da je ignorira ili otkači pa kakav i da je to fight za njega...

Pa nekad se bez ikakve namjere nađeš u zamršenim situacijama, i ja nisam nikad ulazila u kratke šeme i od mene nikad zavodnice. :mrgreen:
Ne znam, ja ne bi dozvolila da mi se neko petlja bez obzira da li je to neka bivša ili neko iz okoline...

Али како не би дозволила? Не тражи нико твоју дозволу за петљањције.
Возе они без дозволе, питање је само каква је казна.
Никад нисам знала како некоме нешто може да се забрани.

Da, ali ne mozes biti policajac prema svakoj devojci koja mu je u blizini... meni je besmisleno i proveravati osobu s kojom si... ako zeli da sakrije malo ce ukljuciti mozak... ako ne... znaci da tretira osobu pored sebe kao krpu... u svakom slucaju ako zeli prevariti to ce kad tad uraditi i takva osoba nam ne treba u zivotu.

Mislim da me nisi razumela, govorim da neću dozvoliti da mi ničija negativna energija raspe raspoloženje, ljubav, zaljubljenost ili šta već, i naravno neću dozvoliti da mi se neka cura javlja, preti i dosađuje, zašto bih joj dozvolila? Štitim svoj integritet, i duhovni i fizički.

Slažem se da se ne možemo suprotstaviti volji onoga ko poželi da nas prevari sa drugim, da nas ostavi, da raskine vezu. Nisam pristalica bilo kakve borbe protiv nekog konkurenta ako me osoba sa kojom sam više neće, to bi bilo besmisleno i tužno, jer bi to bila unapred izgubljena bitka iz koje bi izašao kao teško ranjena žrtva; najviše bi me povredilo odbijanje voljene osobe da stane na moju stranu, bila bi to borba za nepostojeće ciljeve. Dovoljno bi me potresla činjenica da me ona ne želi, da sam ostao bez nje; ne vidim kako bi u takvoj situaciji imao snage za ma kakvo sukobljavanje sa suparnikom. A svako ozbiljno interesovanje za nekog trećeg bi shvatio kao njeno odbijanje, kao kraj naše ljubavi, ne bi to mogao drugačije da tretiram nego kao kraj veze. Ne bi ni imao priliku da dođem u kontakt sa konkurencijom, jer bi sve ostalo među nama, na to sam mislio kada sam govorio o raščišćavanju sa partnerom, to bi bio prvi i jedini korak, jedina borba; ona i ja sami sa našim problemom zbog tog nekog stranca koji preti da zauzme moje mesto na njenoj palubi.
Ne može niko sam da štiti ljubav bez pristanka i sudelovanja partnera, ako ona nema želju da se brani od drugih muškaraca nema svrhe štititi takvu vezu i istrajavati na tome, čovek samo ispada smešan u takvim jalovim pokušajima. Za borbu je potrebna i njena podrška, ne samo moja rešenost, moj otpor bi morao biti zasnovan na njenim emocijama.
Ta zaštita vlastitog duhovnog i fizičkog integriteta je svakako prioritet, i mislim da se i moj stav uklapa u nju, štitim sebe i od evidentno negativnog ishoda borbe tako što je odbijam ako nema opravdanja i motiva za taj sukob.
Druga stvar je što nikome sa strane, iz okruženja, ne treba dozvoliti da se meša u naše odnose, takvi uplivi su često zlonamerni i mogu da stvore probleme, ne mora to baš biti konkurencija, dovoljno je da se radi o nečijoj pakosti, zavisti, netrpeljivosti, obesti.

Slažem se da se ne možemo suprotstaviti volji onoga ko poželi da nas prevari sa drugim, da nas ostavi, da raskine vezu. Nisam pristalica bilo kakve borbe protiv nekog konkurenta ako me osoba sa kojom sam više neće, to bi bilo besmisleno i tužno, jer bi to bila unapred izgubljena bitka iz koje bi izašao kao teško ranjena žrtva; najviše bi me povredilo odbijanje voljene osobe da stane na moju stranu, bila bi to borba za nepostojeće ciljeve. Dovoljno bi me potresla činjenica da me ona ne želi, da sam ostao bez nje; ne vidim kako bi u takvoj situaciji imao snage za ma kakvo sukobljavanje sa suparnikom. A svako ozbiljno interesovanje za nekog trećeg bi shvatio kao njeno odbijanje, kao kraj naše ljubavi, ne bi to mogao drugačije da tretiram nego kao kraj veze. Ne bi ni imao priliku da dođem u kontakt sa konkurencijom, jer bi sve ostalo među nama, na to sam mislio kada sam govorio o raščišćavanju sa partnerom, to bi bio prvi i jedini korak, jedina borba; ona i ja sami sa našim problemom zbog tog nekog stranca koji preti da zauzme moje mesto na njenoj palubi.
Ne može niko sam da štiti ljubav bez pristanka i sudelovanja partnera, ako ona nema želju da se brani od drugih muškaraca nema svrhe štititi takvu vezu i istrajavati na tome, čovek samo ispada smešan u takvim jalovim pokušajima. Za borbu je potrebna i njena podrška, ne samo moja rešenost, moj otpor bi morao biti zasnovan na njenim emocijama.
Ta zaštita vlastitog duhovnog i fizičkog integriteta je svakako prioritet, i mislim da se i moj stav uklapa u nju, štitim sebe i od evidentno negativnog ishoda borbe tako što je odbijam ako nema opravdanja i motiva za taj sukob.
Druga stvar je što nikome sa strane, iz okruženja, ne treba dozvoliti da se meša u naše odnose, takvi uplivi su često zlonamerni i mogu da stvore probleme, ne mora to baš biti konkurencija, dovoljno je da se radi o nečijoj pakosti, zavisti, netrpeljivosti, obesti.

:ok:najruznije od svega je sto ta osoba pravi zrtvu od sebe u pokusaju da se vrati

Немам шта да додам. z:)

Opšto je popularan stav da svaka žena/muškarac zaslužuje najbolje i da treba otkačiti svakog muškarca/ženu koji ne zadovoljava kriterijume pažnje i vernosti. Međutim, život nije jednostavan i desi se da muškarci i žene povremeno odlutaju za mirisom druge žene/muskarca, makar se redovno vrate doma.

Sto činite ako dečka//muža/curu/ženu peca druga žena /muskarac i da znate da on/ona u najmanju ruku nije ravnodušan prema njoj?

Jeste li ikad došli u situaciju da se izravno sukobite s konkurentom, odnosno da joj /mu pošaljete sms, email, nazovete je ili pronađete uživo kako bi preneli poruku da se makne od vašeg muškarca/ženu?

Kako ste reagirale – jeste li otkačile partnera ili se borile za očuvanje veze?

nikad ne bih kontaktirala tu neku. ako treba nesto da raspravljam, raspravljam sa njim.
ako mu se neka bnabacuje nije on kriv:).
on je kriv ako to potrhanjuje. i ako to primetim imala bih razgovor sa njim. a prema toj tamo bih bila najkulturnija na svetu, najljubaznija i najfinija.

Back