Borba za kontrolom u vezi?

Naime u jednom filmu koji sam skoro gledao cuo jednu recenicu koja me je zaintrigirala a glasi...

"U vezama je najbitnija kontrola. Ko poseduje kontrolu sacuvan je od moguce patnje".

U nekom vidu zaista sam se slozio sa time. Ljudi se, ipak, najvishe plashe patnje a ta kontrola u vezi zaista predstavlja zastitu od istog.

Da li je to i kod nas zastupljeno?

postenje = kontrola

Ko ? glumci ?!?
tamo ko koga stigne da izvinete :rotf: ti ljudi su prirodno zveknuti :grin:

ovaj,ajd sad ozbiljno ja vise volim sigurnije varijante za ozbiljno ali takvu nisam nashao ponekad kad malo vise razmislim mozda i nisam za tako nesto ebiga kad dodju ozbiljnije godine novcem mogu to sve nadoknaditi :lol:
osim mladosti i ZDRAVLJA :roll:

SVAKA kontrola manifestuje se raskidom to je bar kod mene slucaj ,

mada nikad nisam ni voleo devojke jer nisu bile kako treba prema meni a ako ona ocekuje da ja sve serviram mogu samo da skontam koliko je ta devojka nezrela u nekim stvarima a ja glup sto verujem u tako nesto :!: i mislim se u sebi sto se opterecujem time
najvise mrzim devojke ne obaziruci se na fizicki izgled devojke licemere 123 jedno pisu drugo rade i trece misle i sad :lol::roll: kako da ne kontrolisem ako zelimda se uverim u ispravnost mojih sumnji i teznji jedino da za tu devojku dam definition i da zavrsim sa njom
ili da je prihvatim. aaa treceg nema ...to je quiet simple ali odluka je teska :whistling:

to je ono fora .....kad moož ima ženu koorvu....a koone se u nju kao sveticu..........ona ima moć da mu radi ša god hoće..........nije kontrola...kad mu trkeljiše telefon... i te neke prizemne gooposti.....esi bio sa droogarima u kladionici........gde si ti do pola 3 i takva sranjca......znači samo perfidnosti.......

Pa nema borbe jer se zene osecaju LAGANO kontrolisane.Ali se ipak zna ko je musko.

Tip ima jako lepu zenu.NIKADA je ne pusta da ide na putovanje da ode sama...uvek posalje nekog rodjaka da je pazi.Npr kada kod je neki posao kod njih kada god negde ide UVEK je neko sa njom...ni C market ne sme sama :mrgreen:

On je nesiguran u sebe i ljubomoran,ali ima jaku KONtrolu,pa im je svima fino.

Kako je njoj fino..to mi nije jasno? :think:

jel tebe kontrolisu zene?

Ali svejedno se slazem da u vecini obicnih veze zene mogu lako da manipulisu muskarcima.

Medjutim to je DALEKO od REALNOSTI realna je stvar da

1) Zena ima vise nego muskaraca

2) Zene vise vole sex nego muskarci (ko je glasniji ?)

3) Zene ne mogu lepo da zive bez cvrste muske ruke

4) Muskarac mnogo lakse moze da nadje drugu nego zena drugog - nekima treba ne vise od 20 min za to.

Sto znaci da je stvar da zena kontrolise veze NEMA veze sa mozgom.
Ne zena nema tolikomogucnosti kao muskarac,zato moraju okrenuti realnost

Ne mogu da verujem da sam ovo sve čula u rl. Tj. ne mogu da verujem da još neko tako razmišlja.

Jao, što si ti dobar materijal! Sa takvima žene najlakše izađu na kraj. Samo ga ubede da je on glavni, pa rade šta hoće. To jest ON RADI šta ONE HOĆE. I još misli da ONA sluša NJEGA, pa srećno živi u svom virtuelnom svetu!
E, to je zeznuta igra. Izmanipulisati manipulatora. Najlakše ne sujetu, ali šta ako ipak nije toliko glup :)

U pravu si. Kad se zezam uvek kažem da mi treba jedan manji od mene da mogu da ga bijem, i da treba da mu ja budem cilj i svrha života, ali kada bi stvarno naišla na takvog, mislim da bi pljunula i otišla; šta će mi čovek koji nema svoje ja i koji nema svoja interesovanja i ciljeve? Svako voli da bude u pravu, ali baš borba za dominacijom, to i pobedniku donosi gubitak, jer veza mora biti pravo partnestvo, odnos važniji od svih, a ako neko dominira, nema istinskog partnera, već nekakvog podređenog, i kakva vajda od tog odnosa?
Slažem se sa ovim, partnerstvo je najvažnije.

Dominantni muskarci nisu pickice koje se moraju da se trude da bi imali kontolu...tj da zele da dominiraju...oni jednostavno kontrolisu situaciju zato sto tacno znaju sta je najbolje sa njih i sta je najbolje za nju :lol::heart:
KOntrolišu sitauciju zato što su pronašli preko čega će doći do moći.
Mada, uvek je onaj kome je više stalo u malo podređenoj sitaciji, teže će se okrenuti i otići zbog sitnice...

Па због своје несигурности и има потребу да контролише.
Агресивци најчешће и нису баш стабилне и зреле личности.

E da nisam pomenuo da zene ne kapiraju bas dobro
:rotf::rotf::rotf::rotf:

Naime u jednom filmu koji sam skoro gledao cuo jednu recenicu koja me je zaintrigirala a glasi...

"U vezama je najbitnija kontrola. Ko poseduje kontrolu sacuvan je od moguce patnje".

U nekom vidu zaista sam se slozio sa time. Ljudi se, ipak, najvishe plashe patnje a ta kontrola u vezi zaista predstavlja zastitu od istog.

Da li je to i kod nas zastupljeno?

To je jako korisna stvar, ali samo ako se shvati kao kontrola samog sebe.

Samo sam jednom izgubila kontrolu u zaljubljenosti i rukovodila se jakim osecanjima. Ipak, na svoju srecu, ponovo sam je uspostavila. Bez kontrole sebe u vezi, mogu se uciniti stvari koje tu vezu mogu omesti, a onda se zapitate zasto kad inace niste takvi a ne mozete da vratite na staro.

Uz kontrolu je sve za petinu nijanse bledje, ali je odnos laksi i i zivot bezbrizniji.

Mislim da ljudi čeznu za tim da izgube kontrolu.
To je onaj osećaj kad više nismo pametni i racionalni, nego samo zaljubljeni.

A druga stvar, kontrola i manipulacija u vezi je nešto stvarno loše. Mislim, barem meni. Bilo bi mi žalosno da nekoga kontrolišem, vučem za nos, kao da je marioneta, samo zato što se zaljubio...
Sve se to vrati jednog dana i onima najtvrđeg srca.

Često, ako su oboje jake ličnosti i znaju šta hoće, mogu da postoje male čarke, i pokušaji kontrolisanja kako bi bilo baš po volji jednog od njih.
Ali, to oko sitnica, ako se dešava oko krupnih stvari, onda je već opasno i destruktivno.
Npr. ja mogu da ga nateram da kupi baš one čokoladice koje ja volim, nekim lukavstvima i on će to skontati i učiniti mi. Ali ako manipulišem njime i navodim ga na to da mu ja donosim odluke u životu, onda je to bolest.
Takođe kontrola može biti i pasivno-agresivna.
Npr, nije mu pravo kad ja idem na seminar, pa izvodi besne gliste, ljubomoriše, a sve na neki način da ne mogu odmah da pobesnim i raskrinkam farsu. :) ;)
I tako kažem ja jednoj osobi, a što ti ne nađeš devojku koja je malo slabija ličnost, neizgrađena, pa da te sve sluša. A on, neće. Hoće izgleda da oblikuje već zrelu osobu. To je već malo teže...

Back