borba protiv pusenja

• Začetnik teme Začetnik teme salgo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Никада ниси срела непушача који толерише пушење у својој кући???? :eek:

та сам:manikir:

моји родитељи пуше, мајка нарочито
ипак ја нисам пропушила, али ми не смета да гост запали 2-3 цигаре уз кафу код мене
добро, смета ми нпр кад се соба толико задими да дим може да се сече ножем, ал то се још није десло у мом стану
ммипак није ни мало толерантан...кад је он код куће, нико не сме да запали ни једну цигару у стану
кад мајка или отац дођу, они пуше у предсобљу...тамо ставимо столице, ја и они спустимо шоље на креденце, пијемо кафу и они пше, ја не:manikir: ето тако функционишемо кад они дођу овамо. на неколико дана

Али, некако ми се не свиђа та агресивна ''антиникотинска'' кампања и то што је сад одједном то тако велико друштвено зло, па више чак ни на улици неће моћи да се пуши....што ће, рецимо, грађанима Панчева и околине веома допринети да здраво живе и дишу здрав ваздух на улицама! :mrgreen:

Милсим да се мало замњују тезе и да се наводном боробом против једног зла, маскирају многа гора зла.... (пола Америке је на креку, али се зато сви згражавају када виде да неко пуши :mrgreen::lol:)

Ja ne mislim da je kampanja i ne mislim da je agresivna.Mislim da svi idemo linijom manjeg otpora i da svuda samo zlo pobedjuje u svim sferama zivota.Cini mi se da je svet postao toliko depresivan da nema volju ni za kakvu borbu. Sto se tice Amerike pa bas me briga kako taj potrosacki,lenji i sebicni svet zivi.:ok:

Mm i ja smo pusili dok nisam ostala u drugom stanju sa prvom cerkom.Od onda ne pusimo,a to je otprilike 14 godina.
Licno meni ne smeta drustvo pusaca ali zato mm jako smeta i ne podnosi dim....Jedino sto ne volim,a to je kad mi se u garderobu i kosu uvuce miris/smrad cigarete.

E živim za dan kada će se zabraniti pušenje u zatvorenim prostorijama. :super:Radim u office gde nas ima 10-12.Od toga su 80% pušači.Držim otvoren prozor, jer ne želim da udišem smrad od cigarete. Moja garderoba-da neko ne pomisli da sam snob, ali samo mi sakoi koštaju po 200-300 evrića min, mi posle posla užasno smrde. Ko šta radim, nosim garderobu na hemijsko čišćenje. Svaki razgovor sa pušačima, da izadju iz prostorije dok pale pljugice, je nemoguć.A kod mene u kući, zbog dece, se ne pale cigarete.I moram Vam reci da mi kuća predivno miriše, jer provetravali ili ne, dim se uvuče u namešatj, zavese... i smrdi. Neću da me gušiteeeeee.:evil:a da hoću da se gušim, sama bih pripalila cigaretu, ali neću.

Kad se korektno nastupi, nema razloga da se pušač ljuti.
Poštujem želje domaćina i nije mi problem da se prilagodim ili da nađemo kompromis.
Par puta u životu sam se osećala loše, uvređeno, ali to je bilo zbog stava, načina na koji su "pravila kuće" saopštena. Nadobudno, osuđujuće, uz manje ili više jasno izražavanje odvratnosti ne samo prema pušenju, nego i pušačima uopšte (i ovde se tu i tamo provuče takav post, sa mašnicom ili ne).
A ja baš nešto nisam luda da mi neko morališe i izdrkava se samo zato jer sam mu ušla u kuću. Kako sam ušla, tako ću i da izađem.

Ima ljudi koji to rade ne samo zato što im duvan smeta, već uživaju u moći da nekome nešto zabrane i da osude.

Back