Boravisna taksa u CG, treba ili ne?

pele27

Primećen član
Poruka
959
Molim admine da mozda ovu temu prebace u temu 'U Crnu Goru na letovanje...' ako je potrebno..
Elem, trenutno sam u CG i za dva dana se vracamo kuci. Medjutim, tek danas, posle skoro 4-5 dana ovde neko negde spomenu boravisnu taksu.. I meni tog trenutka upali lampica da se mi nismo prijavili uopste jer smo na tu novonastalu potrebu potpuno zaboravili. Ajde neka mi neko kaze sta da radim? Da li da idem da se prijavljujem i da recimo kazem da smo juce stigli u CG? Trulo mi da se pojavim i kao 'e mi dosli pre 5 dana..'.. Da li su im mozda sistemi sa granicom umrezeni pa mogu da imaju uvid kada smo usli u CG? Inace cena prijave je 0.7e dnevno po osobi.. Kakva je situacija na granici, to je ono sto me najvise interesuje? Traze li prijavu, kako da se vadimo ako to ne uzmemo? Znam da je obaveza onoga kod koga smo smesteni (ili hotela) da nas prijavi ali smo ovde kod mog kolege i covek ne izdaje smestaj vec nam dao sobu.. Cuo sam za kaznu od 150e na granici ako se nema prijava..laz ili istina?

...imam jedno pitanje, kako ste usli, na pasose ili na lk?
...ako ste usli na lk, nemate nikakve probleme, niko vas nece ni pitati za prijave boravka ni za takse..opusteno,
mada mislim da je i sa pasosima ista situacija, jedono znaju da pitaju nesto ako boravis duze od 3 odnosno 6
meseci ili godinu....
...tolike godine sam putovala tamo ovamo, i dok nisam imala njihovu lk, nikad me niko nije pitao za boravisnu
taksu, prosto zato sto je to vezano za turizam, a ne za policiju....

Molim admine da mozda ovu temu prebace u temu 'U Crnu Goru na letovanje...' ako je potrebno..
Elem, trenutno sam u CG i za dva dana se vracamo kuci. Medjutim, tek danas, posle skoro 4-5 dana ovde neko negde spomenu boravisnu taksu.. I meni tog trenutka upali lampica da se mi nismo prijavili uopste jer smo na tu novonastalu potrebu potpuno zaboravili. Ajde neka mi neko kaze sta da radim? Da li da idem da se prijavljujem i da recimo kazem da smo juce stigli u CG? Trulo mi da se pojavim i kao 'e mi dosli pre 5 dana..'.. Da li su im mozda sistemi sa granicom umrezeni pa mogu da imaju uvid kada smo usli u CG? Inace cena prijave je 0.7e dnevno po osobi.. Kakva je situacija na granici, to je ono sto me najvise interesuje? Traze li prijavu, kako da se vadimo ako to ne uzmemo? Znam da je obaveza onoga kod koga smo smesteni (ili hotela) da nas prijavi ali smo ovde kod mog kolege i covek ne izdaje smestaj vec nam dao sobu.. Cuo sam za kaznu od 150e na granici ako se nema prijava..laz ili istina?

Na granici su umreženi i tačno vide kad je ko ušao i izašao iz Crne Gore.
Evo da te ja naučim šta da radiš.
Dakle kad dođe dan da ideš kući odmori se dobro i nemoj da se pržiš na plaži cio dan da ugrabiš sve što možeš jer treba da voziš do kuće!
Na granici pokaži svoje isprave i uživaj pa da nam dođeš dogodine opet.
Još se nije dogodilo da nekome naplate na granici boravišnu taksu - to čak nisu javile ni poslovično prijateljske naklonjene novine iz bratske nam Srbije.
Misli ti kako ćeš se odmoriti prije puta a o boravišnoj taksi ne brini puno moj ti je savjet.
Te budalaštine o kaznama od 150 € na granici i slične provjerene informacije služe samo da pomute naše ionako zbunjene glave :)
Ali,vjeruj mi na riječ-to nema veze sa istinom!

Na granici su umreženi i tačno vide kad je ko ušao i izašao iz Crne Gore.
Evo da te ja naučim šta da radiš.
Dakle kad dođe dan da ideš kući odmori se dobro i nemoj da se pržiš na plaži cio dan da ugrabiš sve što možeš jer treba da voziš do kuće!
Na granici pokaži svoje isprave i uživaj pa da nam dođeš dogodine opet.
Još se nije dogodilo da nekome naplate na granici boravišnu taksu - to čak nisu javile ni poslovično prijateljske naklonjene novine iz bratske nam Srbije.
Misli ti kako ćeš se odmoriti prije puta a o boravišnoj taksi ne brini puno moj ti je savjet.
Te budalaštine o kaznama od 150 € na granici i slične provjerene informacije služe samo da pomute naše ionako zbunjene glave :)
Ali,vjeruj mi na riječ-to nema veze sa istinom!

...svaka ti je zlatna....upravo tako:D

Kurogane, svaka cast!!! Krecemo sutra ujutru i mislis da krenemo opusteno? Ja sam ti od onih, volim da imam sve papire i ne zelim probleme, zato sam se malo ufrkistio.. Ali ako mislite da nas nece niko 'apsiti niti tuci na granici onda ok.. :)

Affrodiita, usli smo na pasose, mada mislim da sam pogresio sto ne dadoh lk mada u pasose nam nisu udarili nikakav pecat..

Kurogane, svaka cast!!! Krecemo sutra ujutru i mislis da krenemo opusteno? Ja sam ti od onih, volim da imam sve papire i ne zelim probleme, zato sam se malo ufrkistio.. Ali ako mislite da nas nece niko 'apsiti niti tuci na granici onda ok.. :)

Affrodiita, usli smo na pasose, mada mislim da sam pogresio sto ne dadoh lk mada u pasose nam nisu udarili nikakav pecat..

Rekoh ti o tome nemoj da razmišljaš jer to jednostavno ne postoji ta naplata boravišne takse na izlazu iz Crne Gore.
Toga nema i onda je glupo da razmišljaš što da radiš ako se nađeš u situaciji ako je to nemoguće da se dogodi u realnosti-možda se dogodila u nekim srbijanskim tabloidima ali u realnom životu nije.

Boravio sam u Crnoj Gori dvadesetak dana (nekada sam imao običaj da ostanem po šest meseci ali avaj . . .obaveze ), u životu se nisam prijavljivao i niko mi nikakvu taksu nije tražio , na granici crnogorski carinik nije ni pročitao šta piše u ličnoj karti (toliko o evidentisanju ko kad dolazi i odlazi). Srbijanski carinik pokupio dokumenta, pa vratio za minut dva . Znači nikakvo traženje potvrde o uplaćenoj boravišnoj taksi na granici, čiste laži.

Boravisna taksa je jedna, a prijava boravka druga stvar.Boravisna taksa je za vlasnike smestaja i moze biti ukljucena u cijenu apartmana ili ne, a prijava boravka je cisto da se zna gdje ste bili i kosta 0.5 eura po osobi koliko god dana da ostajete.
Na granici nema niko pravo nista da trazi ili pravi probleme koliko ja znam.

Back