Bora Corba umetnik?!?!!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bora je uvek bio sklon takvim glupostima ali je sada poceo da bude shlihtara vlastima i da pise stihove njima u korist jer,zaboga,nijedna pa ni Miloseviceva vlast mu nije ponudila mesto ministra kulture ali nasao se pametni Kostunica koji je tu nepravdu ispravio.E sad mene vise nervira sto niko na to od publike nije reagovao.Ako su svi bili toliko pijani da na to nisu ni obratili paznju onda OK ali ako jesu i slazu se sa tim,onda je to razlog za VELIKU brigu!I neka on malo vise gleda sebe a ne ko se dogira jer nije on kriminalisticki inspektor pa da resava takva pitanja.Sta vi mislite?

Bora chovek , je odavno pocheo da smara.Njegovo vreme je odavno proshlo,nego on neshto to ne kapira,a tako se trudi,...
Sad kad ga vidim da neshto se*e odmah prebacujem kanal,sem ako nisu neke njegove stare pesme

Nemoj sreco ... Riblja Corba

Dan je tmuran ja mamuran
Nemoj sreco nemoj danas
Da ispravljas krive Drine
Mozes doci do istine
Pusti ladje neka tonu
Daj mi sodu bikarbonu ...

Ti si kriva zbog mog piva
Nemoj sreco nemoj danas
Mi smo danas blago meni
Poprilicno promaseni
Ima mnogo losih dana
Kod ljubavnih veterana ...

Mi smo eto blizu kraja
jedan korak od ocaja
Cuvaj malo nade za nas
Nemoj sreco nemoj danas ...

Bolje spreci ruzne reci
Nemoj sreco nemoj danas
Nase greske u tisini
Nisu jos na povrsini
Mene neki djavo tera
Skuvaj kafu bez secera ...

@ direktor111
Koji je tvoj problem?
Jel' neko pljuvao Lečića?
Jel neko pljuvao Nedu Arnerić koja je glasala u skupštini iz Bodruma, a onaj Novosadjanin koji je to odradio umesto nje još uvek sedi u skupštini? Ni ona nije imala dovoljno savesti da istupi iz stranke posle takve sprdnje.

Šinko, ne šamaraj, nego idi popij malo mleka.

Bora da je prolupao i postao kontradiktoran-jeste!Ali da osporim pesme-necu-od 1979 pa do recimo 1991,izuzev par lepih balada u poslednjih 15 godina.....Bila sam letos na jednom koncertu i super se provela,ali njegova prica izmedju pesama je postala mnogo glupa i degutantna.....
Pojavio se sa Cecom zimus na bini-isti onaj roker koji je pevao".....i naravno Dzej...."

Bora chovek , je odavno pocheo da smara.Njegovo vreme je odavno proshlo,nego on neshto to ne kapira,a tako se trudi,...
Sad kad ga vidim da neshto se*e odmah prebacujem kanal,sem ako nisu neke njegove stare pesme

Ма није могуће да је његово време прошло?!

Човек који је легенда рок музике у Србији и на Балкану, који иза себе има сигурно
30-ак врхунских песма, на стотине концерата и ТВ наступа, који је једини домаћи рокер
по чијој музици је направљен мјузикл* - "Лутка са насловне стране", који је игран 4 сезоне,
пред увек распродатом салом, који би да живи, рецимо, у Енглеској, добио за оно што је
урадио титулу Сера и доживотну апанажу,... овде је по некима његово време прошло... :twisted:

Боље се запитај да ли је твоје време дошло и да ли ће икада доћи, уместо што гледаш чије
је време прошло?! :wink:

* Размишљало се након успеха мјузикла "Лутка са насловне стране" и о другим нашим музичарима,
међутим, ни један није имао тако квалитетан и обиман опус као Бора, па се од те идеје одустало.

Човек који је легенда рок музике у Србији и на Балкану, који иза себе има сигурно
30-ак врхунских песма, на стотине концерата и ТВ наступа, који је једини домаћи рокер
по чијој музици је направљен мјузикл* - "Лутка са насловне стране", који је игран 4 сезоне,
пред увек распродатом салом, који би да живи, рецимо, у Енглеској, добио за оно што је
урадио титулу Сера и доживотну апанажу,... овде је по некима његово време прошло... :twisted:

Боље се запитај да ли је твоје време дошло и да ли ће икада доћи, уместо што гледаш чије
је време прошло?!
:wink:

* Размишљало се након успеха мјузикла "Лутка са насловне стране" и о другим нашим музичарима,
међутим, ни један није имао тако квалитетан и обиман опус као Бора, па се од те идеје одустало.

Da chovek je IMAO

Devojko mislim da morash malo da odmorish od neta.Presvishe ga shvatash lichno.

lutkaek1.jpg

Завршна сцена мјузикла "Лутка са насловне стране", уз коју је ишла антологијска песма "Погледај дом свој анђеле"...

Погледај дом свој, анђеле
И скини паучину с очију
Видећеш призоре потресне
Видећеш несрећне и болесне
Видећеш чемер, смрт и јад

Погледај стадо, анђеле
Све сами богаљи и просјаци
Слепи тумарају у гомили
Свима су кичму поломили
Од тебе очекују спас

Погледај багру, анђеле
Њихова душа је проклета
Свима су ставили амове
Себи саградили храмове
Руке им огрезле у крв

Анђеле, анђеле, анђеле
Руке им огрезле у крв

Подигни мач свој, анђеле
Сети се крсташких ратова
Сети се прекланих вратова
Кад дођеш богу на истину
Нек' ти у души влада мир

Услиши молитве, анђеле
Дабогда поцркали душмани
Па буди анђео освете
Нека на својој кожи осете
Шта значи беда, страх, и бол

Анђеле, анђеле, анђеле
Шта значи беда, страх, и бол

Погледај дом свој, анђеле
И скини паучину с очију
Видећеш призоре потресне
Видећеш несрећне и болесне

Анђеле, анђеле, анђеле

tacno je sve to sto si ti napisala al je takodjke tacno da je on sada olupina od coveka koja ne moze da sastavi prosto-prosirenu recenicu a da mu mozak bar dvaput ne zakuca ,sto naravno ne umanjuje njegov znacaj za istoriju srpsko roka ,al da je propao to je cinjhenica a ni pesme i albumi u poslednjih par godina ne mogu da se mere sa onim ranijim.

NE ZNAM ZASHTO DAJESH SEBI ZA PRAVO DA IH DAJESH DRUGIMA?!?!

Шта се дерњаш?!

Ово што сам горе написала није никакав савет, већ чињенично стање!!!

Ужасавам се од неких који са својих 20-ак година "процењују" чије је време
прошло, а чије је дошло и таквима не дајем никакве савете, већ им само поручујем да провере да ли је њихово време уопште дошло и да ли ће икада доћи...

Шта се дерњаш?!

Ово што сам горе написала није никакав савет, већ чињенично стање!!!

Ужасавам се од неких који са својих 20-ак година "процењују" чије је време
прошло, а чије је дошло и таквима не дајем никакве савете, већ им само поручујем да провере да ли је њихово време уопште дошло и да ли ће икада доћи...

Chovek mora nekad glasnije govoriti jer nekim ljudima informacije sporije dolaze do mozga.

Vidish ja se uzasavam raznih isfrustriranih Dr.Saveta po forumima,koje uz to sebi dozvoljavaju izuzetan bezobrazluk.
Koje tvoje "chinjenichno stanje",mozesh da iznesesh,a da me pritom uopshte ne poznajesh?!?
Mnogo sebi dozvoljavash!

Zato zeno sjashi vishe s mene!

ignore!!

tacno je sve to sto si ti napisala al je takodjke tacno da je on sada olupina od coveka koja ne moze da sastavi prosto-prosirenu recenicu a da mu mozak bar dvaput ne zakuca ,sto naravno ne umanjuje njegov znacaj za istoriju srpsko roka ,al da je propao to je cinjhenica a ni pesme i albumi u poslednjih par godina ne mogu da se mere sa onim ranijim.

Музичарима и уметницима уопште, дешавају се у животу разне кризе и каријера им крене силазном путањом, али се такође дешава, да се успешно врате, често и након десетак лоших година. Ерик Клептон је имао дугу кризу и није га било у једном дужем периоду, па се вратио, Сантана такође, Били Ајдол се вратио након десетогодишње паузе и прошле године, публика на Егзиту је била одушевљена његовим наступом, чак је по многима то најбољи наступ од кад постоји овај фестивал. Тина Тарнер је такође имала један лош период итд.
Слажем се да су му садашње ствари битно лошије од оних до рецимо 91 -92, али неки људи и на бази свог минулог рада заслужују поштовање...
Британски филмски редитељ Дејвид Лин, чије филмове веома ценим, није снимио много филмова 5-6 значајних (Мост на реци Квај, Доктор Живаго, Рајанова кћи, Лоренс од Арабије), али то је било сасвим довољно да му дају титулу Сера и зато су између осталог Британци империја, иако ме нервирају.

Chovek mora nekad glasnije govoriti jer nekim ljudima informacije sporije dolaze do mozga.

Можда некима информације спорије долазе "до мозга", али некима уопште не долазе до мозга, јер мозга ни немају!

Vidish ja se uzasavam raznih isfrustriranih Dr.Saveta po forumima,koje uz to sebi dozvoljavaju izuzetan bezobrazluk.
Koje tvoje "chinjenichno stanje",mozesh da iznesesh,a da me pritom uopshte ne poznajesh?!?

А видиш ја се ужасавам оних који тресну неку будалаштину, мислећи да ће она остати непримећена, а поготово се ужасавам оних који за људе који имају неко дело иза себе, мислим признато од шире јавности, изјаве како их је прегазило време, или како је прошло њихово време! Када си то написала можда ниси ни била свесна колико је то ружно и колико то може некога да повреди, ко је деценијама себе давао публици, јер прави уметници се не штеде, они се цели дају публици! А за тебе ће се тек видети да ли си уопште уметник и да ли ће те неко уопште прихватити прихватити и признати за уметника...

А када кажем чињенично стање, не мислим на нешто лично и субјективно, већ на нешто опште познато целокупној јавности!

ignorfg6.gif

Можда некима информације спорије долазе "до мозга", али некима уопште не долазе до мозга, јер мозга ни немају!

To me tako podseca na osnovnu shkolu!

Када си то написала можда ниси ни била свесна колико је то ружно и колико то може некога да повреди, ко је деценијама себе давао публици, јер прави уметници се не штеде, они се цели дају публици!

Zashto to tebe toliko pogadja?!?

Da nisi i ti neki propali umetnik?!?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back