booking.com i ostali rezervacioni portali...

jeste da je ovo davno bilo, ali neciji komentar/iskustvo uvijek dobro dodje, molim te za jedno pitanje, ako rezervisem npr. neki hotel preko bookinga i u uslovima pise npr. boravisna taksa 0.50 Eur i dorucak 17 Eur i vecera 20 Eur,jel to znaci da ja moram da u tom hotel doruckujem i veceram, ili su oni samo naglasili koliko kosta jelo u hotelu???
eto bila bih ti zahvalna kad bi odgovorio

lp

Obicno bude sve naglaseno ako je pun pansion ili ti nudi opciju da sam odaberes jel zelis rucak, veceru i to ti posebno prikaze kao cenu.
Ono sto je odbro kad rezervises ti nastavljas komunikaciju sa hotelom putem maila pa ih mozes sve pitati sto te interesuje.

jeste da je ovo davno bilo, ali neciji komentar/iskustvo uvijek dobro dodje, molim te za jedno pitanje, ako rezervisem npr. neki hotel preko bookinga i u uslovima pise npr. boravisna taksa 0.50 Eur i dorucak 17 Eur i vecera 20 Eur,jel to znaci da ja moram da u tom hotel doruckujem i veceram, ili su oni samo naglasili koliko kosta jelo u hotelu???
eto bila bih ti zahvalna kad bi odgovorio

lp

Kao što i reče - oni samo ističu koliko košta neka usluga u hotelu ukoliko želiš da ti se ista pruži.Kad je taksa u pitanju na bookingu uvjek piše da li je uključena u cijenu ili nije.Ako nije to nažalost moraš ukalkulisati u cijenu smještaja jer to ne biraš oćeš li ili nećeš.

Booking koristim godinama,i nikada nisam imala neprijatnih iskustava... skinu vam novac rilikom rezervacije sa kartice,ranije su samo rezervisali i odlicno...uvek su povoljniji. Za avio karte preporucila bih sajt momondo.com odlican i skida cene sa svih mogucih servera za avio karte. I za kraj ko voli luksuzniji odmor small luxury hotels ... www.slh.com odlican sajt vezan za luksuzan odmor.

Preko bookinga rezervisem najmanje 4 puta godisnje i nikada mi nisu skinuli novac sa kartice prilikom rezervacije,ne znam odakle ti ta informacija????

Drugo,ostavljanje podataka od kartice sluzi ako kojim slucajem ne odjavis rezervaciju na vreme ili se ne pojavis u rezervisanom hotelu da ti mogu skinuti s nje odredjeni iznos u zavisnosti od hotela do hotela,negde samo prvu noc,negde pola rezervacije,a negde celi iznos,uslovi hotela se vide i pre rezervacije.

Preko bookinga rezervisem najmanje 4 puta godisnje i nikada mi nisu skinuli novac sa kartice prilikom rezervacije,ne znam odakle ti ta informacija????

Drugo,ostavljanje podataka od kartice sluzi ako kojim slucajem ne odjavis rezervaciju na vreme ili se ne pojavis u rezervisanom hotelu da ti mogu skinuti s nje odredjeni iznos u zavisnosti od hotela do hotela,negde samo prvu noc,negde pola rezervacije,a negde celi iznos,uslovi hotela se vide i pre rezervacije.

Skidaju novac sa kartice svaki put kad rezervises smestaj za koji nema mogucnosti kasnije promene,ili ako je smestaj bez mogucnosti otkazivanja rezervacije.
Ja sam pre neki dan rezervisala hotel u Becu za prvu nedelju oktobra...bila je to jedna od onih "tajnih ponuda" i posto nema mogucnosti promene ili otkazivanja (a zbog toga je nekih 100nak eur jeftinije za sve vreme boravka) onda su mi skinuli pare sa kartice.
U drugim slucajevima ne skidaju :)

Skidaju novac sa kartice svaki put kad rezervises smestaj za koji nema mogucnosti kasnije promene,ili ako je smestaj bez mogucnosti otkazivanja rezervacije.
Ja sam pre neki dan rezervisala hotel u Becu za prvu nedelju oktobra...bila je to jedna od onih "tajnih ponuda" i posto nema mogucnosti promene ili otkazivanja (a zbog toga je nekih 100nak eur jeftinije za sve vreme boravka) onda su mi skinuli pare sa kartice.
U drugim slucajevima ne skidaju :)

skidaju i na (daily) special offers, skidaju i za hotele na moru (visednevni boravak) ako postoji free cancellation (koji vazi do 12 dana do ulaska u hotel). u svakom slucaju, najbolji su.

prilikom rezervacije vidis uslove otkazivanja,ranije su bili potrebni samo podaci sa kartice, ali od pre dve godine su uveli da moras imati novac,oni ti provere prilikom rezervacije i skinu. Zaista imam preko 30 internacionalnih letova godisnje i minimum 12 bookinga i znam proceduru jer samo preko njih rezervisem i privatno i poslovno. Pozzz

Slazem se jelena s tobom "smestaj za koji nema mogucnosti kasnije promene,ili ako je smestaj bez mogucnosti otkazivanja rezervacije".

Da kad je to u pitanju onda skidaju odma,ali zato dobijes jeftinije smestaj kao sto si ti dobila u Becu :)

Sa malom razbojnicom se ne slazem da skidaju pare prilikom rezervacije ako ima mogucnost otkazivanja,znaci nema sanse.Slazem se s tobom jedino da proveravaju da li imas para na kartici sto je i normano da se osiguraju ako ne dodjes ili otkazes hotel, da ti mogu skinuti pare i isplatiti hotelu sto je i ok.

Booking.com objavljuje podatke o hotelima koje im posalje hotel, tako da informacije ne moraju biti tacne. Pre nekoliko meseci sam rezervisao preko njih hotel u Ukrajini za koji je pisalo da ima Wi-Fi. To mi je bilo izuzetno vazno i uticalo je na izbor prilikom rezervacije. Ne samo da nisu imali Wi-Fi, nego nisu imali ni internet uopste. Zalio sam se Bukingu i dobio odgovor da oni nisu odgovorni jer oni samo objavljuju ono sto je hotel prijavio da ima.

Back