Bonton2 - Pitanje

Rasejani Prorok

Buduća legenda
Poruka
30.233
Zanima me jedna stvar kada je u pitanju bonton. Naime po meni je sasvm u redu da je muškarac taj koji prvi ulazi u kafanu, restoran, lokal a da je žensko prvo kada se izlazi. To je tobož zato da muško proceni da li je situaciju u lokalu sigurna. Jer iebeš ga, šta ako ona sva ženski vesela utripuje da je baš ovo super lokalčić a za susednim stolom sedi neko sa kim treba da se raščiste računi. Pa sad ti njoj veseloj objasni zašto se tebi ne ulazi.

Medjutim pustimo mi veselo žensko, da se pozabavimo ozbiljnijim pitanjem - zašto žene imaju prednost?
Mislim ono, kao prednost u prolazu? Muško je jače i nema potrebe da pušta. Slučaj sa broda Konordije nas je podsetio
da će samo najjači mškarci ući u čamce za spasavanje a ostaviti iza sebe svu nejač u vidu ostalih muških pič..a,
žena sa decom, bolesne i stare u paketu... mislim prirodna selekcja. Šta će ti bolestan ili mator za budućnost?
Tako da je pitanje oko propuštanja ženske zaista čudno jer se zapravo tu ne radi ni o kakvoj kulturi već muškoj potrebi.
Volemo da gledamo u žensko dupe ispred nas pa to ti je.

Kakva su vaša ženska iskustva i da li koristite vaše pravo da vas baja propusti?

Poslednja izmena:
Svejedno mi je. To je najnebitnija stvar u zivotu, da li cu negde uci prva ili druga.

Kada me neko propusti ili pridrzi vrata kazem "Hvala",i to je to.

A ovo za spasavnje, to je zato sto je jajna celija dragocenija od spermatozoida, mada sa obzirom da je planeta prenaseljena, da dodje do neke katastrofe, verujem da bi svako spasavao svoju glavu.

Poslednja izmena:
Ako će me propustiti u redu, ispred sebe, pa mi dahtati za vrat- bolje da me ne propušta:mrgreen:

To oko spasavanja... Jedan muškarac može da oplodi ihaaaj žena, pa se zato više one čuvaju, ne znam :lol:

A što se lepog ponašanja tiče- svejedno mi je. Obično sam ja ta koja se povuče, pomeri, ustukne,... o kome god da je reč.

anima me jedna stvar kada je u pitanju bonton. Naime po meni je sasvm u redu da je muškarac taj koji prvi ulazi u kafanu, restoran, lokal a da je žensko prvo kada se izlazi.

Da, ovo je po bontonu..... osim kad ulazi u lift i izlazi ili na vrata generalno, te izvolte, kao nema na čemu, vrlo ste...(yebozovni?)

U kritičnim situacijama, odjednom sila klade valjda, ostočena jedna vrsta......u tim situacijama su gen. životije plemenitije.

- - - - - - - - - -

Ako će me propustiti u redu, ispred sebe, pa mi dahtati za vrat- bolje da me ne propušta:mrgreen:

To oko spasavanja... Jedan muškarac može da oplodi ihaaaj žena, pa se zato više one čuvaju, ne znam :lol:

A što se lepog ponašanja tiče- svejedno mi je. Obično sam ja ta koja se povuče, pomeri, ustukne,... o kome god da je reč.

O plođenju je reč, interesantno... pa jeste, ne možete tučak bez prašnika... :p Može veštački kao pčelica..

- - - - - - - - - -

Ako su žene sigurne u dragocenost spermatozoida, zašto im se protiviti ( :

Davanjem prednosti se zenama ukazuje paznja,koja im je potrebna.
Naravno to ume biti jako neukusno ako ta paznja NIJE potrebna.

Plus, sto se nepoznavanjem bontona toliko generalizuje da se to davanje prednosti utrpava svuda i na svakom mestu, sto je pogubno npr u saobracaju. Zato su zene u globalu losi vozaci, jer su navadjene na prihvatanje prednosti i u situacijama za koje tu nije mesto.

S druge strane, mnogi prostaci se utrkuju da svaku ne-priliku zloupotrebe.

Medjutim pustimo mi veselo žensko, da se pozabavimo ozbiljnijim pitanjem - zašto žene imaju prednost?
Mislim ono, kao prednost u prolazu? Muško je jače i nema potrebe da pušta. Slučaj sa broda Konordije nas je podsetio
da će samo najjači mškarci ući u čamce za spasavanje a ostaviti iza sebe svu nejač u vidu ostalih muških pič..a,
žena sa decom, bolesne i stare u paketu... mislim prirodna selekcja. Šta će ti bolestan ili mator za budućnost?
Tako da je pitanje oko propuštanja ženske zaista čudno jer se zapravo tu ne radi ni o kakvoj kulturi već muškoj potrebi.
Volemo da gledamo u žensko dupe ispred nas pa to ti je.

Kakva su vaša ženska iskustva i da li koristite vaše pravo da vas baja propusti?

Sto se ovoga tice,u slucaju brodoloma,pozara ili slicne situacije uvek se spasavaju prvo zene,deca,stari i bolesni iz prostog razloga.Ako oni ostanu zadnji nemaju sanse da se spasu i sigurno stradaju.Zato i izlaze prvi.Muskarac,prosecno zdrav i prosecno jak godina od 18 do mozda 60 ide zadnji jer i sam ima izgleda da se spase jer moze da preskoci,potrci,zapne...Nema to veze ni sa bontonom ni plodjenjem ni produzavanjem vrste vec sa prostom logikom.

a dobro, ti onda budi plemeniti džentlmen i miriši ljubičice odozdo (2m ispod),
a ona će drugom da rađa, miriše te ljubičice u vazi, uživa u životu itd...

Uspesna jedinka , podrazumeva posvecenost zajednici.

Ne ide da se zajednica potcinjava tebi , nego ti zajednici.
Besmisleno je zrtvovati zajednicu jedinki. Jedinka se zrtvuje zajednici.

Jer nisi ti neophodan zajednici, nego ona tebi.

Uspesna jedinka , podrazumeva posvecenost zajednici.

Ne ide da se zajednica potcinjava tebi , nego ti zajednici.
Besmisleno je zrtvovati zajednicu jedinki. Jedinka se zrtvuje zajednici.

Jer nisi ti neophodan zajednici nego ona tebi.

ako na život gledamo kao ovozemaljsku vrednost za sve podjednako,
onda je morbidno stavljati život ženske jedinke kao vrednije od muške

stvar je u objektivnosti... uzvišenost čina žrtvovanja je već u božanskom domenu

Ne vaga se ovde zivot zene i muskarca , nego zivot jedinke i zajednice.
Jedinka je podredjena zajednici, jer je ova neophodna jedinki.

slažem se, ali da suzim izbor baš na tu zajednicu što se podrazumeva
zajedništvo muškarca i žene, dece, jednom rečju - porodica

zašto bi muškarac dao svoj život umesto tamo neke žene, da joj spasi glavu
da bi ona sutra rađala, živela, bila sa svojom porodicom srećna i zadovoljna,
a taj nesrećnik je ostavio iza sebe, svoju porodicu i leži mrtav ?

zar je ta spašena žena i njena porodica, vrednija od pokojnikovog života i njegove porodice ?

slažem se, ali da suzim izbor baš na tu zajednicu što se podrazumeva
zajedništvo muškarca i žene, dece, jednom rečju - porodica

zašto bi muškarac dao svoj život umesto tamo neke žene, da joj spasi glavu
da bi ona sutra rađala, živela, bila sa svojom porodicom srećna i zadovoljna,
a taj nesrećnik je ostavio iza sebe, svoju porodicu i leži mrtav ?

zar je ta spašena žena i njena porodica, vrednija od pokojnikovog života i njegove porodice ?

Pobrkao si loncice.
Rec je o zajednici .
Covek se zrtvuje za porodicu isto koliko i zena.
Svaka jedinka je posvecena porodici kao zajednici a ne drugoj jedinki.Posvecena je zajednickom projektu.
Da bi ta zajednica bila posvecena svakoj njenoj jedinki ,koja za njom ima potrebu.

U interesu zajednice je da najjaci idu u rat , jer oni imaju sanse da pobede.
U interesu zajednice je da zene ne idu u rat, jer ih treba sacuvati za reprodukciju.

Poslednja izmena:
Pobrkao si loncice.
Rec je o zajednici .
Covek se zrtvuje za porodicu isto koliko i zena.
Svaka jedinka je posvecena porodici kao zajednici a ne drugoj jedinki.Posvecena je zajednickom projektu.

nisam ja ništa pobrkao
govorim o egzistencije muške jedinke koja je u zajednici sa drugom ženskom jedinkom i svojim porodom

sad jedino da nastavimo da se preganjamo oko toga da li je tvoja, moja, onom, ovom, porodica vrednija od moje ili drugih

šta onda ispada...pitanje egzistencije porodice - X, prema egzisenciji porodice - Y
tu nema raspravke, svako gleda svoje i sebe, a drugi smisao uzima kada se gleda na žrtvovanje sopstvenog iz velikodušnosti
i plemenitosti zarad druge jedinke koji nije iz sopstvenog tabora na svoju štetu

to je već ideologija

nisam ja ništa pobrkao
govorim o egzistencije muške jedinke koja je u zajednici sa drugom ženskom jedinkom i svojim porodom

sad jedino da nastavimo da se preganjamo oko toga da li je tvoja, moja, onom, ovom, porodica vrednija od moje ili drugih

šta onda ispada...pitanje egzistencije porodice - X, prema egzisenciji porodice - Y
tu nema raspravke, svako gleda svoje i sebe, a drugi smisao uzima kada se gleda na žrtvovanje sopstvenog iz velikodušnosti
i plemenitosti zarad druge jedinke koji nije iz sopstvenog tabora na svoju štetu

to je već ideologija

Uzimas mi vreme.

Tvoja je volja da li ces da se zrtvujes za drugu osobu. Mozes da biras.

Zajednici si duzan, kao i ona tebi.

Ona tebi duguje ono zbog cega je i osnovana, a ti njoj za njeno odrzavanje.

Poslednja izmena:

Back