Bonton - da li se trudnoća čestita ?!

cikcak

Primećen član
Poruka
698
imam dilemu iz naslova , kako se reaguje na nečiju trudnoću ?

naravno da znam da se rođenje čestita i poželi sve najbolje, u skladu sa nivoom poznanstva ili prijateljstva sa majkom/ocem koji su dobili dete,
ali šta sa trudnoćom ?!

u pitanju je žena sa kojom se povremeno srećem (možda jednom ili dva puta godišnje) , i to u poslovnim kontaktima,
ali se tokom tih povremenih susreta lepo ispričamo i na razne neobavezne teme nevezane za posao zbog kojeg se srećemo.
dakle nismo strogo poslovni, da bih mogao da ignorišem njenu trudnoću i ništa ne kažem.

trebalo bi opet ovih dana da se sretnemo, a saznao sam da je trudna, pa ne znam šta tačno da kažem.

da li se čestita, ili se poželi nešto, ili...???

(ne mogu da vam kažem da se suzdržite od nepristojnih insinuacija, ali pokušajte da uz to budete i konstruktivni)

naravno da znam da se rođenje čestita i poželi sve najbolje, u skladu sa nivoom poznanstva ili prijateljstva sa majkom/ocem koji su dobili dete,
ali šta sa trudnoćom ?!

u pitanju je žena sa kojom se povremeno srećem (možda jednom ili dva puta godišnje) , i to u poslovnim kontaktima,
ali se tokom tih povremenih susreta lepo ispričamo i na razne neobavezne teme nevezane za posao zbog kojeg se srećemo.
dakle nismo strogo poslovni, da bih mogao da ignorišem njenu trudnoću i ništa ne kažem.

trebalo bi opet ovih dana da se sretnemo, a saznao sam da je trudna, pa ne znam šta tačno da kažem.

(ne mogu da vam kažem da se suzdržite od nepristojnih insinuacija, ali pokušajte da uz to budete i konstruktivni)
онако, тренутно ти могу рећи да ако се она прва похвали да је трудна, треба да честиташ, а не у стилу, еј чуо сам да си трудна

Ее, ово ме подсети на оно кад девојка тражи да јој устану у бусу, јер је трудна.
Гледа је баба из буса, па пита:,,А колико си дуго трудна, кад немаш стомак?''
,,Сат времена!'' ;)

Какво честитање трудноће? Додуше, има људи којима би требало честитати сваки секс, али није тема...

sad ste se uhvatili za tu reč "čestitati" !:confused:

ne mislite valjda da bih (ikome ikada) prišao, rekao "čestitam vam trudnoću!" i rukovao se ?!

mislio sam , ako je trudnoća očigledna (stomak) , a kao što sam napisao sa tom osobom imam prijatan poznanički odnos, da li se treba možda poželeti sreća, ili reći bilo šta ?!?!?

sad ste se uhvatili za tu reč "čestitati" !:confused:

ne mislite valjda da bih (ikome ikada) prišao, rekao "čestitam vam trudnoću!" i rukovao se ?!

mislio sam , ako je trudnoća očigledna (stomak) , a kao što sam napisao sa tom osobom imam prijatan poznanički odnos, da li se treba možda poželeti sreća, ili reći bilo šta ?!?!?

Не треба.
Ако она напомене, онда узгред рећи:,,Лепо, нека је са срећом'', или слично. И то је све.

ako joj želiš sreću, to joj i reci
zašto ljudi vole da komplikuju toliko? :)
zato što želim da budem obziran prema osobi u "blagoslovenom" stanju, koje realno govoreći i nije ni malo blagosloveno ni bezbedno ni bez rizika, čak i sa današnjom naprednom medicinom.

Не треба.
Ако она напомене, онда узгред рећи:,,Лепо, нека је са срећом'', или слично. И то је све.
a ako žena sa vidljivim stomakom ipak ne nađe za potrebno da kaže "vidite, ja sam trudna..." , jel ja onda treba da ignorišem tu činjenicu ?!
mislim da moram da izrazim neko pozitivno raspoloženje u vezi toga, jer iskreno joj i želim dobro, ali ne znam šta je prilično pa zato i pitam.

mozes reci i "aha sad znam sta si radila"
uz bezobrazno namigivanje i đavolasti osmeh :per:

To se iz predostroznosti ne radi, cestitas trudnocu zeni koja je samo debela.
za ovu znam da je trudna.

Пожелиш да роди бебу живу и здраву. Све остало је вишак.
Ako bas imas potrebu, a znas da je jako zelela bebu, mozes joj reci da ti je drago zbog toga. Ili provuci kroz razgovor da sija, da se vidi da je zadovoljna,... Sto sigurno neces slagati. Trudnice imaju posebnu energiju:heart:
eto, najzad nešto konkretno. hvala !

Ее, ово ме подсети на оно кад девојка тражи да јој устану у бусу, јер је трудна.
Гледа је баба из буса, па пита:,,А колико си дуго трудна, кад немаш стомак?''
,,Сат времена!'' ;)

Какво честитање трудноће? Додуше, има људи којима би требало честитати сваки секс, али није тема...

Ja ovim feminstkinjama u prevozu objasnim da ne mogu da ustanem
jer nosim dve do dve i po milijarde dece

Pobegnu ko ošurene... ipak smo mi muškarci bolje majke :D

a najjače mi bilo... prošlog leta se desilo...
vrućina ne može se diše, a ovi što ih ubija promaja pozatvarali prozore

natakari mi se neka baba da joj ustanem pa da joj ustanem
pun prevoz, uglavnom žene sede a i ja to bio prva dva meseca u embrionalnom razviću pa rekoh i ja ću

i navali ona, ostali slušaju al babu podržavaju samo ovi što stoje
Ja okrenem glavu, ona u uvo...
Ja stavim mp4, ona me gura cegerom po ramenu...

skinem onaj mp4 i kažem - jao baba ja bio na obrezivanju pa mi nezgodno da stojim 30 dana

a baba - saučešće sinko

:mrgreen:

ali šta sa trudnoćom ?!

Cestita se, ali ako ti je ona to rekla, a ako je rekla-kazala, a trudnoca jos nevidljiva onda - ne.

Back