Bondag.e

Urwald

Ističe se
Moderator
Poruka
2.785
Bondag.e se definiše kao praksa koja uključuje vezivanje ili ograničavanje jednog ili više partnera radi fizičkog, emocionalnog ili seksualnog zadovoljstva. Može biti izuzetno intimna i emocionalno ispunjavajuća aktivnost za sve uključene strane, stvarajući siguran prostor za istraživanje i ispunjenje različitih fantazija.
Iako je nekima možda nepoznata ili kontroverzna, ova je praksa koja seže unazad hiljadama godina i ima korene u raznim kulturama i istorijskim periodima. Kroz vekove, bondag.e je evoluirao i postao sveprisutan u erotskim i seksualnim scenama.
Ova tema je o raznim aspektima ove prakse, kao što su različite tehnike vezivanja, upotreba rekvizita, sigurnost i poverenje među partnerima, emocionalna i psihološka strana bondag.e-a, kao i izazovi i predrasude s kojima se možete suočiti.
Da li ste se sretali sa ovim, da li ste praktikovali ovakve aktivnosti, ako jeste kako je to izgledalo? Da li imate pitanja vezanih za ovu temu?

Mi smo skoro imali temu o korišćenju lisica.. pa su se tu ljudi ispisali o toj temi, uglavnom. A nisu nešto puno ni pisali, tj praktično skoro niko nije ništa konkretno napisao. Ovo bi imalo smisla pisati sasvim otvoreno kada bismo ovde svi bili sa anonimnim nikovima, a pošto to nismo, tj ovde vežina postavlja svoje fotografije + upoznaje se u realnom životu, teško se može očekivati da bilo ko piše nešto otvoreno o svojim skrivenim željama i šta radi ili bi voleo/la da rade iza zavese. A pošto je otvarač teme nov korisnik, veruje da će možda dobiti neke info iz prve ruke.

Ja sam negde pisala da su mouje prve seksualne fantazije upravo bile vezane za vezivanje, tj nemogućnost pomeranja. Ne mogu da kažem da sam dugo godina primenjivala išta osim nekog stezanja ruku i slično. Ako i imam neka iskustva ne bih ih delila, ali mogu da napišem moj osećaj vezano za to. Dakle, potrebno je veliko poverenje u partnera da bi se praktikovala takva vrsta sexa. Obično bonda.ge ide sa potpunom kontrolom od strane drugoga. Verujem da ljudi pogrešno misle da ako jedna osoba ima predispoziciju za ili da bude vezana ili da vezuje da će to imati sa svakim, a to nije tako. Jednostavno ima parnera koji to u nama bude i onih koji uopšte ne bude takve želje. Potrebno je da su dvoje "otkačeni" na sličan način da se želje potrefe, a to se obično otkriva polako. Mada.. nekada i vrlo brzo.

pa samo štikla u uretru
boze-bojkovic.gif

Neka moja prva iskustva sa vezivanjem su bila sa bivšom devojkom (sa oko 25 god), nismo imali baš opremu za vezivanje pa smo improvizovali sa mokrim majicama (duga je to priča - padala je kiša...). Ona je bila nešto iskusnija po ovom pitanju od mene pa je ona vezala. Posle toga smo se menjali i bilo je veoma hot. Jedino čega ne mogu da se setim jeste soundtrack koji smo pustili, baš se stvorila dobra atmosfera.
Posle toga sam krenuo da se interesujem za lisice, cuffove, nešto žešći bondag.e i tako sam počeo da naručujem takve stvari sa alija, imam pun ormar ovakvih rekvizita/pravim stvari za ličnu upotrebu.
Od onoga šta sam probao su:
Ludačku košulja i vezivanje za ginekološki sto sa dodatkom fire play-a i needle playa u Zagrebu, ispala je dobra zezancija. U pitanju je bio neki performans koji sam imao sa svojom play partnerkom prošle godine.
Šibari/rope suspenzije na par party-ja u Budimpešti, kao i par torture rope radionica. (napisaću za ovo zaseban članak)
Suspenzija sa lancima na jedom kinky play party-ju pre 2 meseca. Ovo je zapravi bilo prilično intenzivno iskustvo, dosta toga je moglo da pođe naopako međutim osim par modrica na leđima nije bilo problema. Ispostavilo se da je ovo tehnički zahtevnije i da treba ju bar dve osobe kao riggeri.
Sada ne mogu da se setim šta sam još probao - suštinski sam isprobao toliko različitih stvari (najpre na sebi) da ne mogu da popamtim sve.

Da li te uzbuđuje samo kada je partner/partneri poznati ili i nepoznati? Kao na tim partijima. I da li postoji običaj, koji je sad vrlo moderan (a u Švedskoj i obavezan), da se potpiše na šta pristaješ a na šta ne? :D

Znam ljude koji se time bave, kod oko 90% koji ga praktikuju je sex u drugom planu, ako ne i potpuno nebitan. Neki su drugi fetiši tu u pitanju.
Gledao sam, znaju ljudi da naprave umetničko delo od vezivanja. Interesantno za videti.
Mene nikad nije privlačilo, ni da vezujem, ni da budem vezan.

Znam ljude koji se time bave, kod oko 90% koji ga praktikuju je sex u drugom planu, ako ne i potpuno nebitan. Neki su drugi fetiši tu u pitanju.
Gledao sam, znaju ljudi da naprave umetničko delo od vezivanja. Interesantno za videti.
Mene nikad nije privlačilo, ni da vezujem, ni da budem vezan.
Sretao sam isto takve ljude koji to svode na aseksualni nivo, a meni je to tako smor.

Da li te uzbuđuje samo kada je partner/partneri poznati ili i nepoznati? Kao na tim partijima. I da li postoji običaj, koji je sad vrlo moderan (a u Švedskoj i obavezan), da se potpiše na šta pristaješ a na šta ne? :D
U suštini je uzbuđenje uvek tu, a stvaraju ga scene koje će se probati, ima baš dosta varijacija šta se kako može odraditi i kombinovati. Što se play partnerki tiče uglavnom se dosta dobro poznajemo i sve dogovaramo pre performansa. Ako su eventovi u pitanju uvek je tu još ljudi koji će priskočiti u pomoć ako neki konopac isklizne, potenecijalna nesvestica i sl. Iz dosadašnjeg iskustva sa eventovima koji uključuju performanse prisustvovao sam samo jednoj situaciji koja je potencijalno moga da bude rizična po jednog od performera - organizatorka je to prekinula i nije bilo nekih žešćih posledica. Npr. što se vezivanja tiče može doći do prekida u dotoku krvi/utrnuća - ima solucija i tehnika kako to da se spreči. Zapravo i nije toliko često kod regularnog vezivanja, izuzetak su suspenzije.
Pored ovoga prvo "ekstremnije" play iskustvo je uključivalo dve devojke koje nisam naročito dobro poznavao, znao sam da sam siguran sa njima, ali je više bila neka improvizacija u pitanju - u jednom momentu sam dobio naredbu da nešto uradim i tu se pogubim jer mi je u tom momentu to bila limitacija. Razmišljao sam jedno 10ak sekundi da li da uradim kako mi je rečeno ili ne i odlučim se da pređem preko svojih limita - osećaj je bio zapravo izuzetno dobar, prešao sam preko jednog svog žešćeg straha, sledeća 3 dana sam bio high od hormona zbog celog tog iskustva ;)
Uglavnom je praksa da se ljudi na tim partijima poznaju i da je tu obezbeđenje koje se stara da ne bude problema. Safe word-ovi su jednostavni:
Crveno - sve staje, uključuje se obezbeđenje po potrebi
Žuto - uspori
Zeleno - ok je (uglavnom je ovo za proveru)
Plavo - jače
Što se potpisa tiče - nagađam da su to u pitanju bdsm check liste. Zapravo nisam naletao da ih kod nas koriste toliko često. Sada sve zavisi od prakse, neko verbalno dogovori šta sve može/ne može i drže se toga, neki praktikuju kako play ide da kažu osobi koja je bound šta će joj raditi (uglavnom je ovo u lakšim slučajevima) i imaju the check liste za složenije stvari/početnike.

Torture Rope
To dođe neka specifična forma šibarija (vezivanje kanapom - google: shibari). Na radionici koju sam posetio sam video neke osnovne tehnike za ovo, kao i neki dodatak kako se sex toys mogu koristiti kod ovoga. Suština svega su čvorovi koji se prave duž kanapa i koji se postavljaju na nešto senzitivnije tačke tela (ovde je bila jedna devojka u pitanju). Kako se konopci stežu pritisak postaje sve veći i veći i time stimuliše te tačke, a sami konopci idu u "svim mogućim pravcima". Bilo mi je fascinantno gledati vezanu devoju koja je u ekstazi od samog osećaja dok ovaj njen vuče i steže kanape. Kraj je bio kada je lik izvadio vibro metak i upleo ga u konopce, kada ga je uključio počeše vibracije da se prenose duž konopca i na mestima gde su bili čvorovi... Ova je samo pala sa osmehom na licu :mrgreen:

Da. Samo ne zna se šta je gore, da na carini mi snimaju šta sam kupila u polnoj prodavnici
Sećam se jednog pretresa na carini. Vadi lik crop, lisice, kanape, lubrikant, dildo, neku fetish garderobu, collar i ne sećam se šta još iz moje torbe. Odradio je to krajnje profesionalno jer mu se nije videla sablast na licu, te sam zaključio da ima iskustva sa ovim :cool:

NE razumem te performanse šta je to.. sam naziv mi odbijajuć, ili ti play partnerka.. Inače ne volim reč performans
Msm šta to znači raditi sa nepoznatim osobama ili sve to.. meni lično ni malo privlačno.
Čim nešto postane planirana aktivnost, gubi to nešto. To je problem inače sa grupnims exom, što se sve unapred zakazuje.. Ali šta ako te baš pre toga zaboli glava i slično. Msm ne može se sexualna želja izazvati tako da evo je baš kada je sastanak zakazan. Ne ide to tako. Moj pogled na stvari.

Bondag.e se definiše kao praksa koja uključuje vezivanje ili ograničavanje jednog ili više partnera radi fizičkog, emocionalnog ili seksualnog zadovoljstva. Može biti izuzetno intimna i emocionalno ispunjavajuća aktivnost za sve uključene strane, stvarajući siguran prostor za istraživanje i ispunjenje različitih fantazija.
Iako je nekima možda nepoznata ili kontroverzna, ova je praksa koja seže unazad hiljadama godina i ima korene u raznim kulturama i istorijskim periodima. Kroz vekove, bondag.e je evoluirao i postao sveprisutan u erotskim i seksualnim scenama.
Ova tema je o raznim aspektima ove prakse, kao što su različite tehnike vezivanja, upotreba rekvizita, sigurnost i poverenje među partnerima, emocionalna i psihološka strana bondag.e-a, kao i izazovi i predrasude s kojima se možete suočiti.
Da li ste se sretali sa ovim, da li ste praktikovali ovakve aktivnosti, ako jeste kako je to izgledalo? Da li imate pitanja vezanih za ovu temu?
Planiram da probam.

Ima par varijacija kako se bdsm stvari praktikuju, navešću neke od njih:
Play Party - najčešće privatni/invite only eventovi za parove i grupice ljudi koji se dobro poznaju. Suštinski je na raspolaganju namštaj i oprema za kinky/bdsm aktivnosti, postoje dark room-ovi koji su odvoijeni od ostalih play prostorija gde ljudi mogu da praktikuju više seksualne aktivnosti ili da budu voajeri/egzibicionisti.
Party sa performansima - performansi su najčešće aseksualne forme, samo vezivanje, SM, roleplay i slično. Ovo je nešto lakši tip eventa otvoren za sve koji su zainteresovani da vide. Sami performasni idu jedan za drugim na bini pred uglavnom 30ak osoba. Performeni su egzibicionisti, a posmatrači voajeri.
Play Partner - e sada ovo je nešto komplikovanije za objasniti. Suštinski je to osoba sa kojom neko ima playeve. Sada playevi su širok pojam, može biti ali ne mora biti seksa (uglavnom bude). Pošto se potencijalno rade ekstremnije stvari partneri se trebaju poznavati dosta bolje kako bi se steklo i izgradilo neko poverenje. Razlog zašto bi ovo u idealnom slučaju trebalo biti ovako jeste što može da se ode prilično daleko u playevima. Bukvalno mozak "zablokira" tj. osoba može izgubiti kontakt sa realnošću i upasti u stanje gde može biti iskorišćena/povređena a da to ne primeti. Konkretno ovo stanje se zove sub frenzy, jednom sam upao u njega - držalo me je nekoliko dana, više sranja je izbilo usled toga...
Pa zapravo nije loše planirati u startu, vremenom se to sve razradi i postane spontanije/iznenadno/prirodno. Smanji se filozofija oko svega na neki minimum jer se poznajete. Ako zaboli glava ili nešto slično otkazuje se sve, idealno je da nema playeva u situacijama gde su svest i/ili zdravlje pomućeni.

Back