Bomba iz WW2 - Beograd na vodi

Ех, само 250 кг, ја се понадао да је она бомба од тоне. Али можда буде довољно да уздрма то мочварно тле, па да се ово што је до сада изграђено уруши.

Данашњи изглед руина Народне библиотеке на Косанчићевом венцу, која је уништена током бомбардовања 6. априла 1941.

640px-Bombed_National_Library_Belgrad.JPG

640px-Bundesarchiv_Bild_141-1005%2C_Belgrad%2C_Zerst%C3%B6rungen.jpg

Da smo sve spomenike i diletantno monstruozno bombardovanje prećuteli možda nas nebi ponovo bombardovali.

``Разарањем објекта Народне библиотеке Србије уништен је скоро читав национални фонд који је почетком 1941. обухватао око
354.000 наслова монографских публикација у око 500.000 свезака, 1.365 рукописа, 226 раних штампаних књига, око 6.260
бројева часописа и новина, око 3.770 писама и 1.447 јединица картографског материјала, графика и фотографија.``

Po danu su bacali zapaljive bombe, da bi noću lakše bombardovali.

Poslednja izmena:
Ovo je u samom centru grada,
atraktivna lokacija...
Zar je moguće da 70 godina nakon rata nisu mogli da reše ovo ruglo !?

Kakvo crno ruglo,pa ovo je fenomenalno,mogu da organizuju turisticke destinacije predstavljajuci ga kao Macu Pikcu 2 !

- - - - - - - - - -

Ništa ne javljaju kako je prošlo i dal' je uspelo uništavanje bombe !?

Pa cekaju prezivele.

Da smo sve spomenike i diletantno monstruozno bombardovanje prećuteli možda nas nebi ponovo bombardovali.

``Разарањем објекта Народне библиотеке Србије уништен је скоро читав национални фонд који је почетком 1941. обухватао око
354.000 наслова монографских публикација у око 500.000 свезака, 1.365 рукописа, 226 раних штампаних књига, око 6.260
бројева часописа и новина, око 3.770 писама и 1.447 јединица картографског материјала, графика и фотографија.``

.

туга.... непроцењив материјал. србија је ту много изгубила

Мени су ти Немци одавно сумњиви, да је укопају на место која повремено обилази Вучић са гостима.......сачекати изјаву меродавног лица, др Слине, па, ако
постоји иоле сумње да се ради о покушају атентата, спровести детаљну истрагу.....уз свесрдну Информерову помоћ о умешаности НН лица, која су позната
редакцији и уреднику......

Мени су ти Немци одавно сумњиви, да је укопају на место која повремено обилази Вучић са гостима.......сачекати изјаву меродавног лица, др Слине, па, ако
постоји иоле сумње да се ради о покушају атентата, спровести детаљну истрагу.....уз свесрдну Информерову помоћ о умешаности НН лица, која су позната
редакцији и уреднику......

Popi čašu ladne vode pa ponovi, :(

Ovo je u samom centru grada,
atraktivna lokacija...
Zar je moguće da 70 godina nakon rata nisu mogli da reše ovo ruglo !?

Inače, radi se na renoviranju Kosančićevog venca. Kad sam pre 2-3 meseca prošla onuda (reko, aj da vidim kako teku radovi) , plac na kome se nalaze ruševine biblioteke, bio je pun đubreta koje bacaju radnici koji rade na ulici.
Biće da nisu upućeni o čemu se radi jer ne postoji nikakva tabla sa natpisom o čemu je tu zapravo reč nego misle da je neko zapušteno gradilište i ko ga hebe

- - - - - - - - - -

Letos sam tamo pored jednog drveta videla kosti koje su mi delovale kao ljudska butna kost :sad2:
Poslednji put kad sam bila, tražila sam ih ali ih nisam našla

Poslednja izmena:

Back