Bolovi u butini, mlada osoba

• Začetnik teme Začetnik teme duusa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

duusa

Aktivan član
Poruka
1.609
Moja cerka ima 29 godina, nije debela ( cak mozda malo i mrsava), potpuno zdrava. Programer je, najmanje desetak sati dnevno je na poslu, sedeci. Ali ide peske na posao ( ukupno pola sata dnevno tamo i nazad ) na peti sprat ide peske, vikendom provede bar sat u setnji - to joj je rekreacija.
Pre 2 godine je prvi put imala problem sa levom nogom, bol u zadnjem delu butine, to se desilo u busu kad je putovala u Grcku, mislili smo cirkulacija, od dugog sedenja
Prosle godine je cesce putovala sluzbeno, put je uvek trajao oko desetak sati ( u avionu, pa ne moze da seta ) i bolovi su poceli da bivaju sve cesci ne samo tada, sada recimo sve cesce na poslu stoji i programira, pri sedenju boli je zadnji deo butine, nocu spava na stomaku jer kad lezi na toj nozi boli je .
Nece kod doktora, kaze nema vremena, pocece da radi vezbe.
Jel neko imao iskustva sa slicnim, sta bi moglo da bude u pitanju? Da bar znam kod kog doktora da je jurim da ide

Moja cerka ima 29 godina, nije debela ( cak mozda malo i mrsava), potpuno zdrava. Programer je, najmanje desetak sati dnevno je na poslu, sedeci. Ali ide peske na posao ( ukupno pola sata dnevno tamo i nazad ) na peti sprat ide peske, vikendom provede bar sat u setnji - to joj je rekreacija.
Pre 2 godine je prvi put imala problem sa levom nogom, bol u zadnjem delu butine, to se desilo u busu kad je putovala u Grcku, mislili smo cirkulacija, od dugog sedenja
Prosle godine je cesce putovala sluzbeno, put je uvek trajao oko desetak sati ( u avionu, pa ne moze da seta ) i bolovi su poceli da bivaju sve cesci ne samo tada, sada recimo sve cesce na poslu stoji i programira, pri sedenju boli je zadnji deo butine, nocu spava na stomaku jer kad lezi na toj nozi boli je .
Jel neko imao iskustva sa slicnim, sta bi moglo da bude u pitanju? Da bar znam kod kog doktora da je jurim da ide

To je kuk, od nepravilno sedenja. Što pre ići kod lekara, tablete i ako treba fizikalna.

Mene je boljelo rame i vrat veoma i leđa pomalo, ja se pravo zabrinuo... odom ljekaru (inače moja porodična doktorica nema ni 3 banke) i riba mi 'ladno kaže nije to ništa, ne dam ti uputnicu za specijalistu, evo tebi B vitamin (kompleks) i magnezijum-hlorid... i ja dođem kući sav iznerviran i već kontam privatno nešto tražit, ali 'ajde reko' da pijem malo te vitamine... i nevjerovatno, poslije 5-6 dana me prestalo sve... :eek:

Verujem da joj je vreme dragoceno, ali ona mora kod lekara, ako hoce da ne izgubi to vreme za koje kaze da ga nema.

A kako to da ode kod bilo kog lekara specijaliste bez uputa, ako ne mislite privatno? Neka ode kod lekara opste prakse, verovali ili ne - i oni umeju da odrade sve osnovne preglede, mozda ce vec i on sam moci da utvrdi sta je problem i da joj preporuci neki vid lecenja. Cak i ako ne, svakako ce moci da je posalje kod pravog specijaliste, bolje nego mi ovde.

Hvala svima na savetu. Puno ste mi pomogli, nisam ni pomisljala na ledja i isijaticni nerv vec sam mislila da nisu vene
Od prvog ima nedelju dana odmora i savetovacu je da ode kod lekara opste prakse da se posavetuje i vidi za uput za specijalistu ako doktor smatra da treba

Hvala svima na savetu. Puno ste mi pomogli, nisam ni pomisljala na ledja i isijaticni nerv vec sam mislila da nisu vene
Od prvog ima nedelju dana odmora i savetovacu je da ode kod lekara opste prakse da se posavetuje i vidi za uput za specijalistu ako doktor smatra da treba

Postovana duuso, naisla sam na Vas post u vezi cerke koja je imala bolove u zadnjem delu butina. Naime, imam apsolutno isti problem, takodje radim kancelarijski posao koji zahteva celodnevno sedenje, a i slicnih sam godina kao i Vasa cerka. Da li je ustanovljeno u cemu je bio problem kod Vase cerke? Cisto da znam da li da brinem. Pozdrav :)

Back