Bolovanje

Serious Sam

Obećava
Poruka
53
Dragi moji, primih juce platu kad...IZNENADJENJE! 65% a bila sam na bolovanju zbog klinaca, prvo jedan dobio boginje a onda drugi! Pa od kada bolovanje na decu nije vise 100% placeno??? Joj drzavo sta nam radis!!!

svako bolovanje sem porodiljskog se placa 65%...ja sa trecim detetom bila na odrzavanju trudnoce i primala 65%_drzava nam takva i to je stimulacija za natalitet!!!

Da na zalost oduzimaju od plante puno kada si na bolovanju nevazno po kom osnovu, da li je zbog dece ili zbog sebe. Zao mi je ljudi koji su zaista bolesni ili eto kao Serious Sam imaju dobar razlog (deca) da odu na bolovanje ali je vecina firmi to uradila zbog zloupotrebe bolovanja od strane radnika. :(

Ali zato je moja koleginica bila tri meseca na bolovanju zbog uganuća ruke (leve); pri tom je primala 100% jer se povredila pri povratku kući s posla, tako što je gurnula ruku u volan pri sudaru koji je drugi izazvao. Da nije bilo tako, ne bi ni išla na bolovanje.

Ali zato je moja koleginica bila tri meseca na bolovanju zbog uganuća ruke (leve); pri tom je primala 100% jer se povredila pri povratku kući s posla, tako što je gurnula ruku u volan pri sudaru koji je drugi izazvao. Da nije bilo tako, ne bi ni išla na bolovanje.

Znas sta, ja sam na sred skolskog dvorista, dok sam dezurala, nagazila na ekser. Stoji pod snegom lepo letva i 2 eksera strce iz nje. Probio mi je djon na cizmi i pocepao pola prsta. Isprimala sam tetanus, nesto jos na b, vadila sam krv, davala urin, i sve to vreme sam RADILA. E sad cu da trazim odstetu za povredu na poslu. Aj da mi ne daju. Ima da zovem televiziju. Ne smem ni da pomislim sta bi bilo da je nagazilo neko dete. Oci bi mi izvadili.
edit: zakljucila sam da se u opisu mog radnog mesta otprilike treba da se dopise: "ide po dvoristu i gleda da li je sigurno"

E ne vazi se ....
moras u nekom kratkom roku ,par dana cini mi se da popunis povrednu listu ,
odmah otvoris bolovanje ,
nadjes svedoke koji su videli kako ti to laganoooo nabadas se na isti ,i uzmes pismenu izjavu
uzmes odmah dokumentaciju prvog lekara koji te je previo sa kompletnim opisom tvojim ljutih rana ,
naravno u roku od 3 dana da im dostavis predskazanje koliko ces dugo biti na Bo ......
ma ima toga koliko hoces
i kad sve to obavis
i dalje ti nije sigurno da ces do kraja isterati tu povrednu listu
jer za njih , nikad se nezna dal si ti to mozda zelela da se nabadas na exer u snegu

jer ko zna :think:. dobar razlog da tuzis firmu koja nije obezbedila bezbedne uslove za rad ....cuuuj , skolsko dvoriste ... ma deca donela:mrgreen:

latisa, žao mi je, ali ivab10 je u pravu.
Pravna služba nam je toliko ažurna da možemo i da umremo na poslu, oni ne bi reagovali. Mora čovek o svemu sam da se informiše, ili će ostati uskraćen za mnoga prava. Recimo, moj otac je sasvim slučajno nedavno saznao da ima prava na ukidanje participacije za lekove ako mu je primanje ( penzija) ispod 15000 po članu, što je kod njega i mame slučaj.

Pa koji ja onda andrak placam osiguranje, socijalno i zdravstveno? Lepo cu da kazem da mi ne uplacuju, i nek mi na platu dodaju to sto daju. Da popunjavam povrednu listu dok mi mozak urla od bola? Onesvestila sam se u bolnici. Imam hronuicno nizak pritisak, taj dan mi je bio pritisak 160. Jedva sam se potpisala. Doslo mi da pitam doktorku mogu li da stavim x. Da popunjavam povrednu listu u tom trenutku?Svedoke imam, doduse.

A da te covek lepo pita ZASTO SI RADILA ??
Dali si mislila da ces dobiti orden , propasce svet bez tebe ?
Neko ce ti reci hvala ?
Onesvestis se ,urlas od bolova i sutradan ides na posao ??
Sta reci ?..... Cuvaj sebe sebi :D

A da te covek lepo pita ZASTO SI RADILA ??
Dali si mislila da ces dobiti orden , propasce svet bez tebe ?
Neko ce ti reci hvala ?
Onesvestis se ,urlas od bolova i sutradan ides na posao ??
Sta reci ?..... Cuvaj sebe sebi :D
Skontala sam ja da sam budala, al kasno...
edit: KRETEN, IDIOT I STA GOD JOS DA OCETE DA DODATE.
Da ne gubim casove, crkla dabogda

Poslednja izmena:
Ne preteruj bas :D.......... svako od nas je prosao kroz to bar jednom ali se naucis .
Ne bi nista posebno dobila time , 100% bolovanje ali kad ti odbiju markicu pa topli obrok pa jos kojesta , opet to nije nista
A sve lekove sama kupis pa se taxiras jer ne mozes da vozis pa pokloncici ....ma ima toga koliko hoces:mrgreen:
A onda sa tom povrednom listom ides da naplatis osiguranje koje je minimalno i mizerno i OBAVEZNO :think: ne pokriva tvoj slucaj :dash:
Obrni , okreni ......isto ti se hvata ( skoro)

Back