Bolnice

Jeste. Porez na platu placa se opstini u kojoj zivis, pa tako se iz moje plate (i plata ostalih Beogradjana)direktno puni beogradski budzet. A iz njega idu sredstva za bolnice, vrtice, skole, muzeje, galerije, biblioteke, saobracaj itd.

au,al si mnogo naivna...:roll: a sta je sa centralizacijom i "odvlačenjem" para u veće centre...?

Jeste. Porez na platu placa se opstini u kojoj zivis, pa tako se iz moje plate (i plata ostalih Beogradjana)direktno puni beogradski budzet. A iz njega idu sredstva za bolnice, vrtice, skole, muzeje, galerije, biblioteke, saobracaj itd.

Сви велики центри имају и велике здравствене центре. У малим градовима једноставно не постоји, на пример, магнетна резонанца, па лекари упућују своје пацијенте из унутрашњости у БГ. За здравство једнако издвајју и они са села, и они из малих градова и они из престонице. Међутим, није могуће извести да свака паланка има један институт као каменички, нити болнице типа ВМА, или сад већ да не набрајам те велике здравствене институције, не знам их тачно. Нико од беса и ћефа неће путовати у БГ ако има све што треба у свом граду.

Мој град, рецимо, нема ниједног дечијег пулмолога, па се тежи случајеви шаљу у Земун (баш ми је било мило да после 2 недеље проведене у болници њакам дете аутобусом до БГ, па оданде градским бусом у Земун на преглед...па онда назад...)

Све теже случејви из наше болнице шаљу се или у НС или у БГ, наравно, са упутом, а не из ћефа, јер једноставно, за лечење таквих пацијената ми немамо адекватне услове, а једнако нам се издваја за здравство.

Колико знам, здравство се не финансира из општинских средстава, него из буџета републике!

Gradimo Europenis

Europenis gradi nas ...

Beograde, Beograde

U bodljikave zice nek te ograde

Da ne udju izbeglice

Velike su izelice

Izaci ce na ulice

Pomerice nam guzice

Beograde, Beograde

Nek idu kuci,

Lepse je bez njih

Beograde, Beograde

Skocice do Tolstojeve

Polomice one leve

Bice love kao pleve

Sve ce tamo da poseve

Beograde, Beograde

Nek idu kuci,

Lepse je bez njih

Neka se vrate medj Hrvate

Pa nek se mlate svaki dan

To sto su Srbi vazno nije

Neka ih bije ko god zna

Ti i ja!

Beograde, Beograde

Ovde ce se udomiti

Na sve ce se okomiti

Sve ce zivo polomiti

Unistiti i zgromiti

Beograde, Beograde

Nek idu kuci,

Lepse je bez njih

Beograde, Beograde

Nek se vrate na ognjista

Ovde za njih nema nista

Svi su oni delikventi

Sta ce njima dokumenti

Beograde, Beograde

Nek idu kuci,

Lepse je bez njih

A nisi znala da sve ide preko bg,da pogotovo onima koji dobijaju plate iz budzeta isto odbijaju,a mozda im nikada nece trebati da odu u skolu ili bolnicu u bg,pa kome onda to ide u dzep.
Ne treba biti zavidan,ne daj boze da ikome treba bolnica.Covjek je mukom natjeran da tamo dodje,i jos ga pogleda neko ispod oka,ono ovo je moja teritorija.
Beograd je svaciji grad,zar on nije glavni grad Srbije,a ne samo za beogradjane.Ko je sagradio bg,a ko druge gradove:shock:

Pa spavala sam sa detetom u krevetu.bio je post pa nisam jela bolnicku hranu(eventualno hleb) i vodeje bilo kako kada,2 nedelje sam grejala vodu u kuvalo i kupala sebe i dete

Ovde ce se udomiti

Na sve ce se okomiti

Sve ce zivo polomiti

Unistiti i zgromiti

i ako si htela da budeš bezobrazna ili ironična, nebitno...
ovo oslikava realnost.
a ne mešaj sad babe i žabe, ovde niko nije ni pominjao izbeglice, ili nisam videla.
tema:
tužno je da majka malog deteta plaća smeštaj u bolnici a čuči na stolici!
tužno.
ali ako je to luksuz, platite i ne kukajte. to je za vašu decu.
jer, deca svavako imaju pažnju bolničkog osoblja, te ako neko nema ili ne želi da plati...
mada mi nije jasno kako nisi refundirala novac.
mrzelo te, jel da priznaj:p

Back