bolja proshlost

Pa nije baš bilo 1000 pogreški, čudo da sam živa... al' bilo je sra*a. Ne drastičnih, onih klinačkih.
I ko nije grešio u mladosti i pravio pogrešne korake i izbore? Strašno je ako doveka pravi gluposti i pod stare dane čovek ostane budala. Ako iz svake greške ne izvuče pouku.
Da, često sebi kažem: e da su mi one godine i ova pamet.. al' jbg. Sad gotovo... život ide.. i tako..

Mogao sam bolje? Zvuci kao Milovanoviceva tema "da li je moguce bolje od loseg ili dobrog":
Mogao sam bolje?
Kako sada reci sta bi bilo da je bilo?
Proslo je, necega se sada rado secamo, necega se jako stidimo.
Znamo tacno sta smo uradili.
Znamo i sta smo propustili.

Sve to zajedno nas je stvorilo ovakve kakvi smo danas.
Da smo nesto od toga uradli drugacije, danas bi ovde pisali drugaciji ljudi.
Sebe sam stvorio ja svojim odlukama. Kako stvoreni ja sme da kaze da su odluke bile pogresne? :think:
:worth::worth:

je l vas ponekad hvataju tripovi o vashoj boljoj proslosti, da ste nekad bili bolji i onda ste nesto bas mnogo zeznuli, realno ili ne, i sad ste jadni bedni i srecni se sto ste zhivi uopste? ok to je verovatno nekakava neuklopljenost

eto to je lichna tema ali evo mozete se raspojasati ovde a mi cemo vas shpijunirati i beleziti vase mane, ne ocekujem bas da neko pise ali ajde ; )
malo je mozda neduhovna na neki nacin

ima i ono "sta god sam uradio trebalo je tako" ali evo ako se nekad zanimate i ovakvim metodama...

u zavisnosti od toga da li zelish da idesh dalje ili stojish u mestu i ubijash se samosazaljenjem.
naravno da postoje momenti iz proshlosti gde je trebalo da reagujem drugachije, ali to je neshto shto je proshlo i nema svrhe vracati se, osim u smislu nekog naravouchenija :lol: koje moze biti od koristi za buducnost..
eto , bash lichno i kratko , pa me shpijunirajte :))

Razmisljam o proslosti. Nisam pravio neke pogresne odluke niti imao velikih problema, ali uvidjam da u nekim situacijama nisam iskoristio mogucnost izbora. Nekako su mogucnosti prolazile pored mene. Zato sam izvukao pouku da zivot moras da zgrabis u ruke. Tako da sada prilike i neprilike odmah zgrabim u sake.

Korisno je razmisljati o proslosti, ne samo da bi se uvidelo gde smo pogresili, nego da bi smo uvideli kakvi smo danas i da bi imali smernice za ono kakvi zelimo da postanemo.

je l vas ponekad hvataju tripovi o vashoj boljoj proslosti, da ste nekad bili bolji i onda ste nesto bas mnogo zeznuli, realno ili ne, i sad ste jadni bedni i srecni se sto ste zhivi uopste? ok to je verovatno nekakava neuklopljenost

eto to je lichna tema ali evo mozete se raspojasati ovde a mi cemo vas shpijunirati i beleziti vase mane, ne ocekujem bas da neko pise ali ajde ; )

ima i ono "sta god sam uradio trebalo je tako" ali evo ako se nekad zanimate i ovakvim metodama...

nisam bio bolji nego sam bio dete...
bolelo me uvce za sve...
a da se opterecujem zbiog necheg shto se ne da ispraviti, ne pada mi napamet...
zbog nekih stvari mi je kriivo, al nema nazad...

Hiro zašto ne pomogneš sebi već jednom, ovde imaš dovoljno literature da bar napraviš kakve prve korake...
imam utisak da uživaš u tom svom jadu i da si učaurena u istom, ne valja ti to.
Samosažaljenje je najgori oblik života kojeg si izabrala!

Sa ovih dvaessedam ne bih se vraćo u prošlost nikako, ne vjerujem da ću ikada podleći tom besmislenom razmišljanju da žalim
za mladošću, svako doba ima svoje prednosti i mane. Trudim se da učim na tuđim greškama i zabludama tako da sam izbjegao uveliko
razne životne zamke da se ojađujem, a učim od onih uspiješnih, a pod uspješnim ljudima smatram one koji žive zaista srećno i dugovječno po zasluzi
svoje životne filozofije.

Opet citiram eminu jahović "mudrost je poklon života kad ti više ne treba",
ali može i da ne bude tako!

Poslednja izmena:
pa bila sam bolja a sad ne valjam to je prosto tako, sad glumim da je nesto proshlo a ne mozhe
ne pise mi se sada
mada mogu da ne valjam josh vise
eto prokockala sam ponesto : (((
nemojte i vi tako
ne muci mi se ovako na ovu temu
mozda sam pokvarila nekako reputaciju neku lose sam se ponasala nekorektno neinteligentno

ne treba mi mozda sad ovo ali vi pisite ako ste isto propali

mozda i sto sam nesot pocela tako da citam sta pise po forumu pa sam se identifikovala a nisam imala prave reakcije. sad ne pishe tako
dobro ne kuka mi se, ovo onako usput, mozda ima jos neko propao pa moze da otkuka
odkuka
sad se pravim da nisam propala. ali neke stvari koje sam mogla da radim sad kao da ne mogu, nekako sam za to mlitava. tako mi se chini
dobor mozda ovo i ne treba, nekako sam kao zrelija

pa necete da pisete ako ste isto propali posto je to glupo, ne preporucujem
mislim da mi je forumashenje pomoglo u propadanju, to kako sam fourmasila
sad se pravim da sam neko drugi a ne ovaka. e dobro itd
pa ce da bude sta mora moze

dobro shta je tu je, neka ovo padne, ali evo malo sam razmislila
ovo za mudrost tako nekako mozda sam mudra a nije mi vreme, treba kasnije da se bude mudar

e kad se trude oko mene mislim da sam gora nemarnija, vise postujem ove sto nisu ok
mozda lupetam
mislim da sam iz nekih oblasti bila ko komp pa sam to izgubila : ( mozda izmisljam ali nema veze, ovo je neobavezujuce skroz
neki odnosi su se promenili
dobro ne moze se sad na silu nesto vratiti a ne znas ni sta tacno
bar da definises sta kako
evo da nema kobasica
malo je mozda nekakvo ali kao djubre : )
ok to su gluposti ali neka ih tako sad nesto radimo
aha zaeban je istorijsko ekonomski momenat

Poslednja izmena:
Najbolje ti je da odvajaš te novce od lijekova za dobrog psihologa ako postoji takav u blizini,
koji će moći da shvati probleme kada mu otvoriš dušu, od tvog postanka pa do sada,
koji će ti propisati odgovarajuće metode kako da promjeniš negativnu perspektivu na pozitivnu,
iza metoda stoji sve i svašta, čitava nauka, do sada sam što šta pominjao....

Ne slušaš ljude koji se trude oko tebe jer si zapekla u toj svojoj patnji,
dobra je ilustracija,
problemi su kao talog na dnu šerpe, da bi ih otklonili vi morate da naspete vode pa da zagrebete po dnu,
pri tome se stvara još veći haos, e toga si te bojiš,
ali to je trenutno i samo posle toga dolazi ono bolje...

Nikada nije situacija crna onoliko koliko se čovijeku čini, uvijek postoji pozitivna alternativa.
Za početak bi mogla da napišeš listu onoga što imaš i da budeš zahvalna na tome, npr.
zdravlje, kuću, djecu, internet, topao krevet, toplu vodu iz bojlera kada se tuširaš, hranu, vodu, vazduh, sunce... itd.

Back