Boli me uvo. :D

Snow_Queen1

Aktivan član
Poruka
1.167
Boli me uvo. :D Kupila sam Otol H kapi. Da li da odem doktoru i uzmem antibiotike? U uputstvu pise da se obratim doktoru ako mi za 2, 3 dana ne bude bolje. Stavlja se 5, 6 kapi svakih sat vremana. Sastav su kortikosteroidi, antibiotici i antiseptici ili analgetici ne znam tacno, da ne trazim sad.

Imate li iskustva? Mene uvo nije boljelo 10 godina!

Kupi antibiotik za uvo, farmaceuti uglavnom znaju...a opet nije zgorega da doktor to odredi...skoro imala neku frku sa uvetom izgrebala ga cesuci:rumenka: u apoteci mi dali neki i proslo mi za dva dana...kod tebe je verovatno druga vrsta bola...

Kupi antibiotik za uvo, farmaceuti uglavnom znaju...a opet nije zgorega da doktor to odredi...skoro imala neku frku sa uvetom izgrebala ga cesuci:rumenka: u apoteci mi dali neki i proslo mi za dva dana...kod tebe je verovatno druga vrsta bola...

mene evo vec nekoliko dana bolucka, danas je vec alarmantno. Koji je antibiotik za uvo? Koji si ti pila? Nama ne daju antibiotike ni u privatnoj apoteci bez recepta a tesko mi je da idem kod doktora, jos nije toliko stasno. Da se ne pogorsa.....? Ipak me interesuje koji bi antibiotik mogla da uzmem? Neki na bazi penicilina?

- - - - - - - - - -

moj savet je da se ne zezash...
idi kod lekara...
kolega je imao neku infekcijicu, zahebavao se,
i sad na to uvo ne chuje, niti ce ikad vishe chuti...

jao, nemoj da me plasis...

mene evo vec nekoliko dana bolucka, danas je vec alarmantno. Koji je antibiotik za uvo? Koji si ti pila? Nama ne daju antibiotike ni u privatnoj apoteci bez recepta a tesko mi je da idem kod doktora, jos nije toliko stasno. Da se ne pogorsa.....? Ipak me interesuje koji bi antibiotik mogla da uzmem? Neki na bazi penicilina?

- - - - - - - - - -

uopshte ne zhelim da te plashim,
ali morala bi da znash da nije dobro piti lekove na svoju ruku...
narochito antibiotike...mogu da ti poremete organizam samo tako...
pregled kod ushnog nije nishta neprijatniji nego kod ginekologa...
da imash takav problem, ishla bi kod lekara...jel tako?

Boli me uvo. :D Kupila sam Otol H kapi. Da li da odem doktoru i uzmem antibiotike? U uputstvu pise da se obratim doktoru ako mi za 2, 3 dana ne bude bolje. Stavlja se 5, 6 kapi svakih sat vremana. Sastav su kortikosteroidi, antibiotici i antiseptici ili analgetici ne znam tacno, da ne trazim sad.

Imate li iskustva? Mene uvo nije boljelo 10 godina!

Ja sam imala upalu.. Doduše nije me bolelo (to mi nije nikako jasno), samo iznenada temperatura, zaglušenje, vrtoglavica.
Završila na hitnoj to veče, dobila inekciju. Ujutru kod porodičnog. Pila sam Panklav i još neke antibiotike.. Najviše mi je u
sećanju ostala ta vrtoglavica, užasan osećaj.. :confused: Tako je bilo sa mnom a ti idi kod lekara da ti to pogleda...

- - - - - - - - - -

Da, tako to ide sa zapaljenjem srednjeg uha. Ogluvi se, a posledica uz gluvocu moze da bude i ova vrtoglavica koju je Arrwen pomenula.
Ne razumem zasto ne odes lekaru. Apotekar ne moze da ti nista jer ne zna dijagnozu.

Postoje razlozi zasto vam ne daju antibiotike bez recepta. Sreca da se bar negde to postuje. Kazes nije toliko strasno, a pre toga napises da je danas vec alarmantno. Pa nista, ti cekaj da postane strasno pa onda idi kod lekara.

Prestanite da uzimate antibiotike na svoju ruku, sve cete nas pobiti.

Da ne otvaram novu temu, ovde cu da pitam.

Boli me neka koscica ili kost sta li je kod srca, kao dete sam progutao bio neki metak (metalni od pracke).
U predelu tacno gde pocinje druga polovina grudnog kosa, gornja strana levi deo.
Ne mogu da idem kod doktora jer nemam zdravstveno osiguranje, sa obzirom da sam ne zaposlen, da li je to besplatno?
i sta bi moglo da bude u pitanju? neki lom?

Sad cu u hitnu. Uzasno me boli. Htjela sam i popodne da odem ali moj izabrani doktor radi ujutru.

Boli me neka koscica ili kost sta li je kod srca, kao dete sam progutao bio neki metak (metalni od pracke).
U predelu tacno gde pocinje druga polovina grudnog kosa, gornja strana levi deo.
Ne mogu da idem kod doktora jer nemam zdravstveno osiguranje, sa obzirom da sam ne zaposlen, da li je to besplatno?

Ja ne znam zasto te boli to u grudima...podji u hitnu.

Za pregled u Hitnoj ti ne treba zdravstvena knjizica.

Sad sam iz Hitne. Htjedose mi dati injekciju protiv bolova ali ja slagah da me toliko ne boli, jer ne podnosim iglu. Sad sam popila tabletu protiv bolova. Rekli su mi da nije nista strasno i da podjem sjutra kod izabranog po antibiotike koje mi ni ORL specijalista veceras ne bi mogao dati. Eto, bila sam, umirila sebe do sjutra. Bolje da sam i jutros reagovala ali ni ovo nije kasno nego mene odavno nije boljelo uvo pa sam se bila ufrcila.

Postoje razlozi zasto vam ne daju antibiotike bez recepta. Sreca da se bar negde to postuje. Kazes nije toliko strasno, a pre toga napises da je danas vec alarmantno. Pa nista, ti cekaj da postane strasno pa onda idi kod lekara.

Prestanite da uzimate antibiotike na svoju ruku, sve cete nas pobiti.

To je u Srbiji katastrofa, za to su najvise krivi lekari koji ih prepisuju vise nego sto preporucuju recimo aspirin.
Cim se dete nakaslje odmah antibiotik. Krivi su i roditelji jer odmah trce kod lekara i cekaju na antibiotike.

Nema sada veze sa Snow-Qeen, mada i ima.

To je u Srbiji katastrofa, za to su najvise krivi lekari koji ih prepisuju vise nego sto preporucuju recimo aspirin.
Cim se dete nakaslje odmah antibiotik. Krivi su i roditelji jer odmah trce kod lekara i cekaju na antibiotike.

Nema sada veze sa Snow-Qeen, mada i ima.

problem je sto roditelji vrse pritisak da se prepise antibiotik i onda smatraju da je lekar los ako im kaze da ne treba. problem je i u tim lekarima koji podlezu pritisku.

Na zapadu se antibiotici prepisuju samo u krajnjoj nuzdi, a kod nas kao preventiva za svaku virusnu infekciju.

pa izvini, ali ti si juce opusteno pitala kako da dodjes do antibiotika bez recepta. odakle ti sad pravo da bilo koga kritikujes?

Necu nista odgovoriti jer oni sto ti odgovore ne mogu ti pomoci , a sta je dobro videces kad probaju jedno pa drugo ili treće a možda ćeš imati više sreće da ti daju ono što ne reklamiraju trgovački putnici.

Ja sam bila kod dr i dobila Panklav, i bolje mi je poslije 2, 3 tablete. Sad se pitam da li bi mi bolje bilo i da nisam njih pila a ti si poprilicno iskljuciv.

Kako sam to iskljuciv? Citiram sta si napisala:
Koji je antibiotik za uvo? Koji si ti pila? Nama ne daju antibiotike ni u privatnoj apoteci bez recepta a tesko mi je da idem kod doktora, jos nije toliko stasno. Da se ne pogorsa.....? Ipak me interesuje koji bi antibiotik mogla da uzmem?

I nadam se da nisi posle te 2, 3 tablete prestala da pijes, cim ti je bilo bolje. To bi bio najgluplji moguc postupak.

-----------------

A ovaj deo:
bolje mi je poslije 2, 3 tablete. Sad se pitam da li bi mi bolje bilo i da nisam njih pila
zvuci otprilike kao da si bila jako zedna, pa si popila vode i onda vise nisi bila zedna, ali si se pitala da li bi ti bilo bolje da nisi uopste pila vodu

Poslednja izmena:
Nije mi rekao, posto nisam bila kod ORL specijaliste, nego mi je samo izabrani dr dao antibiotike. Ja sam vec 2 dana stavljala kapi a u uputstvu kapi je pisalo da bi trebalo da mi bude bolje poslije 2, 3 dana. Moguce da dzabe pijem antibiotike, ali eto, bilo me je strah.

Iskljuciv si.

Antibiotici se nikad ne prekidaju napola. To je najgluplja stvar na svetu.
A kod specijaliste se nigde u svetu ne ide ako za tim nema potrebe.

samo ti nastavi da verujesh lekarima, narochito ovima iz opshte praxe,
nek te kljukaju antibioticima, pa kad ti upropaste organizam i zdravlje,
kad te budu lechili protiv bolesti od koje ne bolujesh,
i ne daj bozhe to ostavi trajne posledice, onda se seti mog posta,
i svoje izjave da ne treba da se ide kod specijaliste...:ok:

samo ti nastavi da verujesh lekarima, narochito ovima iz opshte praxe,
nek te kljukaju antibioticima, pa kad ti upropaste organizam i zdravlje,
kad te budu lechili protiv bolesti od koje ne bolujesh,
i ne daj bozhe to ostavi trajne posledice, onda se seti mog posta,
i svoje izjave da ne treba da se ide kod specijaliste...:ok:

mislim, sad skrecemo mnogo sa teme, ali me samo zanima da li ti mislis da su oni 6 godina ucili samo kako da popune karton i uput ili sta?

Back