Bolesne veze...

Lord Tywin

Veoma poznat
Banovan
Poruka
11.141
Cini mi se da su mnogi moji frendovi/ce u nekim bolesnim vezama, a i same pricaju da su i njihovi frendovi/ce u istim takvim....
Ajte prvo vi dajte neke primere i recite sta bi to bile to bolesne veze pa cu ja, cisto da vidim koliko se podudaramo.

Govorim o populaciji 20-26 godina, mada ima i starijih.

:heart:
Bolesno mi je kada neko hoce da se razvede, a zena mu ne da razvod braka. A devojka, koja je zaljubljena u tog decka, koji ne moze da se razvede strpljivo ga ceka da se razvede, a on se seti da se razvede tek kada raskinu. I onda ode u Italiju za tom devojkom i pravi joj skandal pred pansionom i sramoti je tamo, iako ona sada ima novog decka. I jos je bolje, kada ta zaljubljena devojka cuje kako je taj njen bivsi decko u vezi sa tamo nekom prodavacicom, koja je debela i bubuljicava, a ta devojka, sa kojom je bio u vezi mnogo bolje izgleda od nje. Nema nista bolesnije od svega toga.:heart:

Relativno je šta je bolesno, ako su ljudi srećni ko smo mi da sudimo.
Neki princip koji je jedini bitan je da li je neko srećan ili nesrećan u tom odnosu.
I odnosi koji spadaju za većinu ljudi u tzv. normalne mogu da budu duboko bolesni u svojoj srži a da ni oni sami toga nisu svesni.

Neki princip koji je jedini bitan je da li je neko srećan ili nesrećan u tom odnosu.
I odnosi koji spadaju za većinu ljudi u tzv. normalne mogu da budu duboko bolesni u svojoj srži a da ni oni sami toga nisu svesni.
Pa kad god oformimo misljenje o necemu mi u sustini donesemo I sud o tome zar ne?

Ma nisu to ozbiljne veze vec neke kao vezice od po nekoliko meseci pa i vise, i godinu dana, gde uvek imas mladosti-ludosti, a pravo da ti kazem ja ne bih imao stomak za tako nesto.

- - - - - - - - - -

Da, zato i nemam koknretan primer šta bi to bila bolesna veza, kako za koga.
Meni je bolesna ona u kojoj je neko ili oboje nesrećno. To je jedini što bih mogla da izvučem kao neku zajedničku nit.

E bas to.

- - - - - - - - - -

Sta ti bilo sa onim od 38 godina Cico???
Oces Jevrejina ponovo?? :per:

Da, zato i nemam koknretan primer šta bi to bila bolesna veza, kako za koga.
Meni je bolesna ona u kojoj je neko ili oboje nesrećno. To je jedini što bih mogla da izvučem kao neku zajedničku nit.

Mislio sam da sve veze imaju lose periode..uspone kao I padove. Tj ako neka veza u nekom vremenskom period prolazi kroz neku krizu ne znaci po automatizmu da je bolesna..Ljudi imaju obicaj da misljenja donose bez validne vremenske odrednice..u trenutku I u vezi trenutka a ne na osnovu nekog duzeg proteklog vremena.

Na pr. postoje devojke koje vole agresivne muskarce,
koji se deru na njih, ponekad i udare....

A kad bi im dosao neko blazi i sa vise razumevanja - one ne bi mogle da budu srecne sa takvim.

Da li je to bolesno..ili kako god njoj odgovara ?

Mislio sam da sve veze imaju lose periode..uspone kao I padove. Tj ako neka veza u nekom vremenskom period prolazi kroz neku krizu ne znaci po automatizmu da je bolesna..Ljudi imaju obicaj da misljenja donose bez validne vremenske odrednice..u trenutku I u vezi trenutka a ne na osnovu nekog duzeg proteklog vremena.

Imaju i loše i dobre trenutke, ali ako se neko oseća nesrećnim duže i ako je to jedno stanje koje traje onda je tu nešto bolesno i treba ili da se leči ili da se prekine.

Pa i govorim o necem takvom, mada nije fizicko vec psihicko medjusobno maltretiranje.:aha:

Postoji izraz za to.. ali ja trenuto ne mogu da ga se setim.

Goza Trzan se jednom ispovedila, i rekla da je njena najveca greska sto je 4 godine provela u jednoj takvoj vezi.

- - - - - - - - - -

jel ovo mene pitas posto ja napisah iznad kako kome odgovara?

Ne, spontano smo isto odgovorile ....

dakle, mislis da je ovakva veza bolesna ? ^^

Postoji izraz za to.. ali ja trenuto ne mogu da ga se setim.

Goza Trzan se jednom ispovedila, i rekla da je njena najveca greska sto je 4 godine provela u jednoj takvoj vezi.

- - - - - - - - - -

Ne, spontano smo isto odgovorile ....

dakle, mislis da je ovakva veza bolesna ? ^^

iz mog ugla da, jer ja to trpela nikada ne bih i samo kad bi podigao ruku na mene ne bih mogla vise da ga volim jer to je dokaz da je obicna ljiga i kukavica koja sakama resava probleme umesto glavom...e sad, ukoliko neka zena ne moze sa nekim normalnim muskarcem biti srecna vec iskljucivo sa nasilnikom to je opet njen izbor i to je ipak posao za psihijatra...

- - - - - - - - - -

Patoloske veze su jace od veza izmedju "normalnih" partnera. Zato sto hrane jedni drugima patologiju.

a kako ti vidis to iz tvog profesionalnog ugla? zasto i kako sa nekim ostvare takvu vezu a sa ostalima normalnu?

Evo jedan primjer . Vidim ja jednom tipa kojeg sam inace poznavao kako je pribio svoju djevojku uz postansko sanduce i samara je .
Zaletim se preko ceste da ga naucum pameti ali stanem na pola puta jer sam se sjetio iz nekih svojih ranijih djeljenja pravde da se
nije bas pametno drugome mijesati u vezu . Udahnem duboko i odem u disko klub koji je bio u blizini .
Mjesec dana kasnije opet krenem u disko u neko slicno vrijeme . Padala je lagana kisica . Onaj isti par stoji uz isto postansko
sanduce samo ona njega mlati kisobranom .

Imaju i loše i dobre trenutke, ali ako se neko oseća nesrećnim duže i ako je to jedno stanje koje traje onda je tu nešto bolesno i treba ili da se leči ili da se prekine.

Naravno.
Tu vec zalazimo u tematiku zlostavljanja I medjuzavisnosti zlostavljaca I zrtve zlostavljanja.
Sto duze taj ciklus negativnog tece to je teze otrgnuti se iz njega.
Najveca prepreka u ovom trenutku u nas je katastrofalno losa materijalna situacija.
Materijalna nezavisnost je narocito za mlade danas tesko zamisliva pojava.
Naci dobro placen posao od kog mozes da placas stan I priustis sebi normalan zivot?

Patoloske veze su jace od veza izmedju "normalnih" partnera. Zato sto hrane jedni drugima patologiju.

iz mog ugla da, jer ja to trpela nikada ne bih i samo kad bi podigao ruku na mene ne bih mogla vise da ga volim jer to je dokaz da je obicna ljiga i kukavica koja sakama resava probleme umesto glavom...e sad, ukoliko neka zena ne moze sa nekim normalnim muskarcem biti srecna vec iskljucivo sa nasilnikom to je opet njen izbor i to je ipak posao za psihijatra...

Da, takve zene cesto uvek biraju agresivne partnere,
nije u pitanju samo jedna veza....

i dok to ne promene-same ili sa psihijatrom... uvek ce dozivljavati iste scenarije :aha:

Naravnu.
Tu vec zalazimo u tematiku zlostavljanja I medjuzavisnosti zlostavljaca I zrtve zlostavljanja.
Sto duze taj ciklus negativnog tece to je teze otrgnuti se iz njega.
Najveca prepreka u ovom trenutku u nas je katastrofalno losa materijalna situacija.
Materijalna nezavisnost je narocito za mlade danas tesko zamisliva pojava.
Naci dobro placen posao od kog mozes da placas stan I priustis sebi normalan zivot?

Ne mora obavezno da se radi o zlostavljanju sa bilo čije strane, neko može da bude i ok čovek ali ako se nešto održava a nisi srećan onda je i to loše.
Zlostavljač i žrtva su samo ekstreman primer odnosa gde nema ljubavi prave.

a kako ti vidis to iz tvog profesionalnog ugla? zasto i kako sa nekim ostvare takvu vezu a sa ostalima normalnu?

Oni ni ne mogu da ostvare normalnu vezu, ili mogu ali uz jako velika naprezanja i kada nadju normalnog partnera ta veza puca. Takvi ljudi traze patoloskog partnera, jer svojim postupcima hrane patologiju onog drugog. Oni ne umeju da se ponasaju u svakodnovnoj, obicnoj vezi jer su navikli (najverovatnije gledajuci svoje roditelje) na patolosko ponasanje. To je cuveno pitanje od milion dolara: zasto se ista zena stalo sazvodi i udaje za alkoholicara ili zasto ista zena je u vezi sa muskarcima koji je tuku ili sta joj vec rade. Odgovor je (koji je cika Frojd nazvao neurozom sudbine) u tome da je to oblik ponasanja njene najuze sredine u kojoj se ona oseca sigurnom.
Naravno, vazi i za muskarce.
U zdravoj vezi kada dodje do problema, problem se ili resava ili veza kad-tad pukne. Kod patoloskih veza problem samo ucvrscuje vezu.
Ovo je samo par redova nabacano, prica je dosta kompleksna sa podsvesnim slojevima kod svakog od partnera.

- - - - - - - - - -

Ima istine u tome . Ali I preuvelicavanja..Patoloskim nazivati nesto nije nimalo naivno

Slazem se da nije. Ali opet sa druge stane meni moze da izgleda kao patologija nesto sto je nekome drugome u principu u redu. Svako ima drugaciji prag tolerancije.

Da, takve zene cesto uvek biraju agresivne partnere,
nije u pitanju samo jedna veza....

i dok to ne promene-same ili sa psihijatrom... uvek ce dozivljavati iste scenarije :aha:

Zato što postoji snažna potreba za nekim razrešenjem i ono je sa tačke te osobe moguće samo sa baš takvim tipom muškarca.
i tu je najbolje obratiti se nekom stručnom za pomoć.
Ipak to može samo osoba koja je svesna toga, da se radi o nečem dubokom u njoj samoj, ostali će trpeti i smatrati da eto nemaju sreće samo.

Poslednja izmena:

Back