Bolesna mrsavost-bolnica

• Začetnik teme Začetnik teme Raisa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
negativna sam jako,imam jako taman ten,pobledela sam dosta,imam 164cm a imam 38-37 kg

Mislim da ne treba da se igras i da pod hitno treba da resavas probleme koje imas!
Pocni od toga sto ces prihvatiti da imas poremecaj ishrane (i uz to psiholoske probleme kao posledica ovog prvog, ili mozda obrnuto?).
Kao sto neko rece pocni da pijes neke vitamine, sa jelom pocinji lagano i jedi cak i kad nisi gladna - dorucak, rucak, vecera, OBAVEZNO! Po zalogaj-2, ako ne mozes vise i lagano, na svakih 6-7 dana povecavaj kolicinu. Uz to,resavaj probeleme psiholoske prirode koje imas! Oni nisu nikakva sramota! Pomoc psihologa, clanova porodice, decka, prijatelja je svakako dobrodosla...Uzmi radi nesto sto te cini srecnom.
A sto se treninga tice, mislim da ne bi trebalo da treniras neko vreme jer ti je BMI oko 14.10-14.12.
A ukratko evo i zasto: posto ne jedes ili jedes jako malo, tvoj metabolizam se usporava (sto nikako nije zdravo) jer organizam ne zna kad ces mu ti uneti neku crkavicu. Pritom, posto treniras trosis kalorije koje "nemas" - ne unosis ih hranom, vec tvoje telo trosi "zalihe".
Da bi ljudski organizam dobio potrebnu energiju, razgradjuju se najpre ugljeni hidrati, zatim pocinje razgradnja masti i u slucaju duzeg gladovanja dolazi do razlaganja proteina (koji su izuzetno bitni za pravilno funkcionisanje organizma). Razlaganje proteina koji su od vaznosti te moze dovesti u stanje opasno po zivot, a na kraju ako se nesto ne preduzme dovodi i do smrti! Zato pamet u glavu i to pod hitno! I kao posleica toga sto ne unosis dovoljno hrane koju ce tvoj organizam pretvoriti energiju i crpljenja zaliha iz organizma samo dodatno gubis na kilazi!

A ako sam pogresila u ovom postu u vezi funkionisanja metabolickih procesa u ljudkom telu, molim dezurne "policajce" :mrgreen: da me isprave ;)

Srecno! I da nam se uskoro javis sa lepim vestima o popravljanju tvog zdravstvenog stanja! :ok: ;)

Poslednja izmena:

Back