bol

• Začetnik teme Začetnik teme dive
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Bol bolujem, nikom ne kazujem i umrecu, nikom reci necu..

tumblr_lutfgkMEyN1qigjwgo1_500.gif

koliko vas je pratio u zivotu?
kako ste se borili sa njim?
fizicki, mentalni, dusevni..
koji vam je bio najtezi?

Tudji, bol koji pogadja druge osobe. Tako sam sazdan, kao neki prokleti Robin Hud, valjda to vucem i u genima, vlastiti bol trpim dok ne zapadnem u depresiju, letargiju, tu neku samounistavajucu nirvanu, ali tudji bol kad sam mu svedok mi razara dusu, posebno ako ga dozivljavaju bespomocni, slabi, nezasticeni, zrtve nekoga ili necega.

Teško ga podnosim !
U bilo kojoj formi....

Da sam ja Božji portparol ili, makar, Sveti Petar,
zalagao bih se da se sva živa bića poštede bola....

secam se predavanja sa patologije, vas na temu bola
mi klinci smo prokomentarilsali isto - kako b bilo dobro kad ne bi bilo bola
a profa nam je rekla - zamisli prospes po sebi serpu vrelog ulja, a ne boli..a opekotina treceg stepena
iseces se duboko, preseces i arteriju, a nema bola
polomis nogu, otvoreni prelom, a nista te ne boli
bol je privilegija..on te spasava od smrti..sve dok boli, doboro je..nije dobro, odlicno je

da li je bas uvek tako?

- - - - - - - - - -

Tudji, bol koji pogadja druge osobe. Tako sam sazdan, kao neki prokleti Robin Hud, valjda to vucem i u genima, vlastiti bol trpim dok ne zapadnem u depresiju, letargiju, tu neku samounistavajucu nirvanu, ali tudji bol kad sam mu svedok mi razara dusu, posebno ako ga dozivljavaju bespomocni, slabi, nezasticeni, zrtve nekoga ili necega.

ima jedan klip koji se vrti po fejsu
otac drzi sina u krilu kome daju prvu vakcinu
klinac place, a otac sav zarozan od suza jeca bez glasa dok se med sestre ubise od smejanja
ja posaljem klip drugu i kazem - vidi sta je emocija, aon kaze - nije, to je ***** od muskarca

gde je granica iza koje je muskarac emotivan, a posle koje postaje *****?

kod nas sija samo tako :D

evo sija ko blesavo, ček sad ću da mlatneem čaršavom da ga poteram severnije, uzni sve što ima :D

Vidim, i nasmejane ste i sve :D
A ne ko ja :evil:

- - - - - - - - - -

U veterini se analgetici jako retko preporučuju baš zato što bol čuva.
Ti životinji ne možeš reći da miruje, ukoliko je ništa ne boli radiće na svoju štetu.
Ovako je bol štiti da ne napravi neko veće sranjce sebi.

(čisto da ne spamujem samo, da reknem koju o temi)

E ja to ne znam, ne bih rekao da je kod mene uvek rec o emotivnosti, pre bi se to moglo smatrati osetljivoscu, tacnije preosetljivoscu, na tudje reakcije, na ispoljavanje emocija drugih. A sto se tice spomenutog tate koji place smatram da to jeste duboko emotivna reakcija, a ne kukavicluk, ko zna sta je tom coveku tada prolazilo kroz glavu.

koliko vas je pratio u zivotu?
kako ste se borili sa njim?
fizicki, mentalni, dusevni..
koji vam je bio najtezi?

mentalni,pravim se da ne postoji:lol:

- - - - - - - - - -

a profa nam je rekla - zamisli prospes po sebi serpu vrelog ulja, a ne boli..a opekotina treceg stepena
bol je privilegija..on te spasava od smrti..sve dok boli, doboro je..nije dobro, odlicno je

da li je bas uvek tako?

- - - - - - - - - -

klinac place, a otac sav zarozan od suza jeca bez glasa dok se med sestre ubise od smejanja
ja posaljem klip drugu i kazem - vidi sta je emocija, aon kaze - nije, to je ***** od muskarca

ovo ti je posledica retardiranog balkanskog(mada je tako i u svetu)vaspitanja gde musko ne sme da place...debili svi zajdeno koji su to izmislili...
onaj koji je siguran u sebe taj nema problem da place kad zeli,a onaj kome je bitno da bude baca taj ce da se kontrolise svaki put jer bitno je sta ce okolina da kaze:roll:

Meni je bolno da pišem o bolu.. Mučno je.

Da, dobro je imati nizak prag tolerancije na bol jer onda medicina može da interveniše i organizam je pravi saveznik...ako medicina uopšte nešto zna...pošto nije egzaktna nauka..al zna ponešto...

Fantomski bol je vrlo interesantan. To je onaj bol, npr. amputiranih ekstremiteta, kad čoveka recimo boli noga koju nema.... Život je patnja... sa lepim trenucima i sunčanim danima, a tu je i sex. da dokažemo da smo živi i da nam mrdaju goozice...

Bol bolujem, nikom ne kazujem i umrecu, nikom reci necu..

tumblr_lutfgkMEyN1qigjwgo1_500.gif

dobro noktima nije izbila oci:lol:

- - - - - - - - - -

Meni je bolno da pišem o bolu.. Mučno je.

Da, dobro je imati nizak prag tolerancije na bol jer onda medicina može da interveniše i organizam je pravi saveznik...ako medicina uopšte nešto zna...pošto nije egzaktna nauka..al zna ponešto...

Fantomski bol je vrlo interesantan. To je onaj bol, npr. aputiranih ekstremiteta, kad čoveka recimo boli noga koju nema.... Život je patnja... sa lepim trenucima i sunčanim danima, a tu je i sex. da dokažemo da smo živi i da nam mrdaju goozice...
i svaka tema se na kraju svede na ovo:lol:

da li je bas uvek tako?

- - - - - - - - - -

***** bi bio da je obrnuto. Da place dok njemu daju vakcinu a za dete mu svejedno.
Mada, iako zvuci bezdusno, gede mi se odrasli ljudi koji se previse plase fizickog bola. Kako ce se odrasla osoba, bilo musko ili zensko, koja se plasi zubara isprsiti za nekog drugog. Takvi su mi asocijacija na cinkarose, izdajice i prodane duse.
Emocije za druge idu uz hrabre.
Vatrogasci, spasioci, vojnici,... jesu vitezovi a bol im preti stalno. Npr. ona profesorica sto je svojoj ucenici donirala deo koze. Mogla je pretpostaviti koliki je bol ceka ali je izdrzala. Kada se posle prvog porodjaja odlicis na jos neki svesno ides ka bolu, ali znas da vredi.

Boli kada ti bol nanosi neko kome si verovao, od koga to nisi ocekivao. Ali najvise boli nemoc da pomognes nekome do koga ti je stalo.

***** bi bio da je obrnuto. Da place dok njemu daju vakcinu a za dete mu svejedno.
Mada, iako zvuci bezdusno, gede mi se odrasli ljudi koji se previse plase fizickog bola. Kako ce se odrasla osoba, bilo musko ili zensko, koja se plasi zubara isprsiti za nekog drugog. Takvi su mi asocijacija na cinkarose, izdajice i prodane duse.
Emocije za druge idu uz hrabre.
Vatrogasci, spasioci, vojnici,... jesu vitezovi a bol im preti stalno. Npr. ona profesorica sto je svojoj ucenici donirala deo koze. Mogla je pretpostaviti koliki je bol ceka ali je izdrzala. Kada se posle prvog porodjaja odlicis na jos neki svesno ides ka bolu, ali znas da vredi.

Boli kada ti bol nanosi neko kome si verovao, od koga to nisi ocekivao. Ali najvise boli nemoc da pomognes nekome do koga ti je stalo.

Sjajan post!

Bol dodje i prodje, bilo emotivan bilo fizicki.
Vremenom naucis da zivis sa bolom.
U pocetku boli jace, kako vreme prolazi jenjava, i boli samo povremeno kad se setis, ili kad su promene vremena.

Fizički bolovi, ma koliko teški bili, uglavnom dođu i prođu. Izuzimam bolove teško i pred smrt bolesnih ljudi.

Što se tiče emocionalnih bolova, najgori su oni koje sama osoba ne pušta da prođu, već umesto da se izbori sa njima i pusti ih da odu nakon izvesnog vremena tugovanja, dodatno ih pothranjuje i razbuktava. To su sve one osobe koje nisu uspele da se izbore sa svojim duševnim patnjama, već su se uživele u ulogu žrtve, ne uzimajući svoj život u svoje ruke.

Back